Termeni si Conditii

1. Introducere

Platforma de crowdfunding we-are-here.ro, numit in continuare "Site", este lansata sub tutela Asociației We Are Here Crowdfunding, cu sediul in Str. Tepes Voda, Nr. 57, Sector 2, Bucuresti, Romania, inregistrata la Registrul Special cu numarul 97/12.06.2014, C.I.F. 33342107, numit in continuare "Organizator".

Site-ul va organiza campanii de maximum 45 de zile, in scopul strangerii de fonduri prin donatii pentru o serie de proiecte culturale, creative, educative sau tehnologice. Aceste proiecte pot fi propuse de orice fel de entitati (persoane fizice, persoane juridice sau ONG-uri) si vor fi acceptate pe Site dupa o filtrare preliminara, efectuata de echipa proiectului.

Principalul scop al acestor campanii este intermedierea interactiunii intre Initiatorii de proiecte si publicul lor, prin intermediul Site-ului, in scopul promovarii, cresterii vizibilitatii acestor proiecte si asigurarii suportului financiar pentru lansarea sau demararea acestora. We Are Here va sustine aceste proiecte prin ajutorul donatiilor publicului si a sponsorilor care doresc in mod specific sa finanteze un anumit proiect.

2. Obligatiile partilor

Organizatorul se obliga sa asigure buna functionare a acestui Site pe intreaga durata a campaniilor active si sa raspunda oricaror intrebari sau nelamuriri pe care le-ar putea avea Initiatorii Proiectelor.

Organizatorul se obliga sa fie impartial atat in filtrarea proiectelor cat si in promovarea lor pe parcursul campaniilor. In ceea ce priveste filtrarea, echipa site-ului se va asigura ca proiectele indeplinesc urmatoarele conditii legale si etice:

 • Nu acceptam proiecte personale (pentru acoperirea costurilor de educatie, vacante sau imprumuturi bancare);
 • Nu acceptam proiecte care contin imagini sau idei ofensatoare sau pornografice;
 • Nu acceptam proiecte care contin/oferaca recompensa tutun, alcool, droguri sau medicamente;
 • Nu acceptam proiecte care promit imbunatatirea starii de sanatate, sigurantei, statutului financiar, relatiei de cuplu sau care ofera recompense legate de acestea;
 • Nu se pot solicita imprumuturi sau oferi parti dintr-o afacere ca recompense.

Site-ul nu se obliga sa promoveze in media sau cu alte mijloace proiectele prezente pe site, in afara instrumentelor de care dispune in mod direct: platforma online, retele sociale asociate platformei si newsletter.

Creatorii de proiecte se obliga sa foloseasca fondurile obtinute prin intermediul campaniilor de pe Site in scopul declarat, si sa se achite de obligatiile pe care si le-au asumat prin stabilirea recompenselor. Ei sunt singurii responsabili pentru livrarea si indeplinirea in general a acestor recompense, la data declarata pentru fiecare in parte.

Niciuna dintre partile implicate, atat Site-ul cat si Initiatorii de proiecte, nu vor folosi datele participantilor la aceasta campanie pentru un alt scop decat cel declarat (recunoasterea publica a numelui donatorilor pe site-ul We Are Here si pe site-urile proiectelor respective, pentru tinerea la curent a donatorilor cu evolutia proiectului, sau pentru trimiterea newsletterului, pentru care s-a optat in mod expres).

Organizatorul isi asuma dreptul de a modifica si dezvolta structura Site-ului, cu instiintarea prealabila a utilizatorilor sai, in orice moment al desfasurarii campaniilor.

Initiatorul proiectului sustinut de We Are Here va dona o suma de bani de cuprinsa intre 0% si 9% din totalul donatiilor echipei We Are Here, bani ce vor fi folositi numai in scopul intretinerii, imbunatatirii si functionarii in parametri optimi a site-ului We Are Here.

3. Proprietatea Intelectuala

Intregul continutul al fiecarui proiect in parte este proprietatea Initiatorului de proiecte, sau acesta detine drepturile pentru afisarea materialelor din cadrul proiectului. Site-ul nu isi asuma verificarea intregului continut si pentru orice fel de reclamatii in ceea ce priveste materialele prezente pe Site, se va lua legatura cu Site-ul sau cu fiecare Initiator in parte.

In ceea ce priveste Site-ul, intregul sau continut (imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică WEB, scripturi, programe si alte date) este proprietatea Organizatorului si in mod special conceput pentru aceasta platforma, si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor.

Odata cu completarea unui proiect si aprobarea campaniei de catre Site, initiatorul isi da acordul pentru afisarea tuturor materialelor din cadrul acelui proiect si dupa finalizarea respectivei campanii. Initiatorul isi pastreaza in intregime drepturile de proprietate intelectuala asupra materialelor prezentate dar nu poate solicita sau modifica aceste materiale dupa incheierea campaniei.

4. Confidentialitatea informatiilor

Datele solicitate de catre Organizator vor fi folosite doar in contextul facilitarii comunicarii intre public si initiatorii de proiecte.

Singurele informatii legate de utilizatorii site-ului disponibile in mod public sunt:

 • numele utilizatorului;
 • poza de profil a utilizatorului;
 • lista proiectelor sustinute si lista proiectelor initiate;
 • locatia pe care o poate completa in pagina de profil;
 • descrierea pe care o poate completa in pagina de profil.

Site-ul NU va face publice urmatoarele informatii:

 • adresa de email a utilizatorului;
 • adresa profilului de Facebook/Twitter acolo unde este cazul;
 • suma cu care utilizatorul a sustinut un anumit proiect;
 • drafturi de proiect completate pentru care nu s-a dat acordul expres pentru publicare. 

Informatiile obtinute de la utilizator nu vor fi puse la dispozitia nici unei persoane fizice, juridice, instituţii, etc. decat in cazul in care sunt solicitate justificat de catre autoritatile in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau in cazul in care se abuzeaza în orice fel de compania initiata prin Site.

Datele personale ale utilizatorului vor fi folosite de Organizator si partenerii sai numai în scopul declarat al fiecarei campanii. Exista posibilitatea ca Initiatorul de proiect sa solicite si alte informatii decat cele generale de pe Site pentru livrarea recompenselor, numai cu acordul donatorului, cerut prin email. Informatiile din formularul de plata vor fi folosite pentru a trimite utilizatorului confirmarea donatiei.

Datele completate de catre utilizatori pentru procesarea platilor nu vor fi stocate in servele Organizatorului, acestea fiind colectate numai de catre procesatorii de plati.

5. Donatii si plati

Donatiile prin credit card se fac prin serviciul de procesare plati online oferit de mobilPay. mobilPay va gestiona donatiile prin carduri Visa si MasterCard.

Valoare donatiilor prin credit card este stabilita de fiecare Initiator in parte. Acesta ofera recompense diferite pentru diverse niveluri de donatii. Pentru conversia Euro-Leu se va folosi cursul BNR din data procesarii donatiei. Pentru efectuarea tranzatiilor, comisionul procesatorului este intre 2% si 3%, si va fi comunicat cu exactitate Initiatorului proiectului la semnarea contractului, fiind suportat de acesta.

Pretul tranzactiei indicat este pretul net care va fi platit de utilizator, fara nicio taxa suplimentara.

Banii stransi la finalul campaniilor vor fi destinati exclusiv proiectelor pentru care utilizatorii au optat, daca se atinge nivelul de finantare. In situatia in care nivelul de finantare cerut nu a fost atins, toate donatiile vor fi returnate sustinatorilor, fara a fi perceput niciun comision de procesare.

6. Mesaje comerciale nesolicitate

Nu vom spama (email sau cine stie ce alta metoda) pe nimeni. Niciodata. Promitem.

7. Politica de returnare a donatiilor

Donatorii pot cere marirea, micsorarea sau retragerea donatiilor pe durata campaniei, in termen de 10 zile de la efectuarea platii. In acest caz, donatorii vor trimite o cerere scrisa catre We Are Here, in care vor cere in mod expres modificarea sau returnarea sumei donate. Donatorul va atasa, la cerere, dovada donarii acestei sume de bani pentru respectivul proiect.

Datorita specificului site-ului, vom constitui o exceptie pentru ultimele 48 de ore ale fiecarei campanii in parte, in cazul in care retragerea sau micsorarea sumei de bani influenteaza decisiv finantarea, mai exact scad suma donata sub 30% respectiv ­100% din suma totala ceruta, in ultimele 48 ore ale campaniei nu se poate opera aceasta modificare. In cazul in care campania nu este finantata in totalitate, toti banii se returneaza automat si fara niciun fel de comision in conturile donatorilor.

Initiatorii proiectelor pot cere returnarea banilor catre un sustinator, in acest caz nemaifiind obligati la acordarea recompensei pentru aceasta suma. Initiatorul va anunta si motiva aceasta decizie in mod privat pe respectivul sustinator, iar We Are Here va fi notificat de aceasta modificare.

8. Dispute si conflicte

Orice tentativa de acces neautorizat in Site si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente.

Eventualele litigii, divergente sau pretentii rezultate din sau in legatura cu prezenta campanie, vor fi solutionate prin negocieri amiabile. Daca aceste negocieri nu au succes in termen de 10 zile calendaristice de la data la care apare disputa, aceasta va fi solutionata de instantele competente de drept comun.

Termenii si condiţiile generale de plata, ca si preturile, sunt acceptate in deplina cunostinta de catre donator, actul de donatie implicand acceptarea imediata si totala a prezentelor conditii de plata.

Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii, atat initiatorul de proiect cat si sustinatorul isi asuma in totalitate aceste riscuri.

Termenii si conditiile prezente pot fi oricand modificate fara preaviz, dar cu anuntarea schimbarilor pe Site.