Uleiosul

2 euro +
5
Numele tău menționat pe site-ul www.uleiosul.com și pagina de facebook a proiectului https://www.facebook.com/Uleiosul (pentru cei care doresc asta). Fără a fi un/o ecologist/ă convins/ă sau preocupat/ă în mod special de proiectele comunitare, îți place ideea acestui proiect și îți dorești să îl vezi pe super-eroul UIeiosul pe bicicleta lui magică.

Data livrarii: May 2014
5 euro +
7
Recipient de colectare personalizat cu numele proiectului. Ghidul Uleiosului ilustrat de Bast. Numele tău menționat pe site-ul www.uleiosul.com și pagina de facebook a proiectului https://www.facebook.com/Uleiosul (pentru cei care doresc asta) și o invitație de a vedea fiecare etapă a procesului alături de mine.

Data livrarii: May 2014
10 euro +
2 / 10
Recipient de colectare personalizat cu numele proiectului. Ghidul Uleiosului ilustrat de Bast. Voucher de consumație Modelier în valoare de 15 Ron (un draft + o gustare de-a casei) https://www.facebook.com/MODELiERBAR, un local cu specific biciclistic, care contribuie la răspândirea acestei culturi în București. MODELiER Bistro & Cocktails - spațiul tău cu etichetă.

Data livrarii: May 2014
10 euro +
0 / 10
Recipient de colectare personalizat cu numele proiectului. Ghidul Uleiosului ilustrat de Bast. Voucher de consumație Dianei 4 în valoare de 15 Ron (produse locale: limonadă, zacuscă). https://www.facebook.com/Dianei4. Muzica, poezie, teatru, film, foto, dezbateri. Evenimente cu atitudine.

Data livrarii: May 2014
10 euro +
1 / 60
Recipient de colectare personalizat cu numele proiectului. Ghidul Uleiosului ilustrat de Bast. Turific!handmade pants straps made from upcycled materials http://www.turific.ro/ turific! also loves Mother Earth!

Data livrarii: May 2014
15 euro +
0
Recipient de colectare personalizat cu numele proiectului. Invitație la un show experimental ce se va desfășura la sfârșitul campaniei. Master chef Lucian Petre - cooking, https://www.facebook.com/cheflucian LeVant - music https://www.facebook.com/LeVantProject Uleiosul – The New Super Hero in Town, www.uleiosul.com Bast - illustrations on walls, http://sebastianluca.com/ Pictures/ illustrations/ objects with places and people that sustained the project rewards campaign.

Data livrarii: May 2014
35 euro +
0 / 5
Recipient de colectare personalizat cu numele proiectului. Ghidul Uleiosului ilustrat de Bast. 5 lămpi realizate de BițaColor din piese de bicicletă reciclate (jante, spițe, lanțuri, nipluri, șuruburi, foi angrenaj, faruri, antifurt), http://shop.bitacolor.ro/

Data livrarii: June 2014
300 euro +
0
Reclamă personalizată pe una din laturile cargo bike-ului (fețele laterale) timp de o lună de zile (pentru firme și ONG-uri).

Data livrarii: May 2014
500 euro +
0
Exclusivitate pentru reclamă personalizată pe una din laturile cargo bike-ului (fețele laterale) timp de o lună de zile. Recompensa se adresează firmelor și ONG-urilor.

Data livrarii: June 2014
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 15 ]

Uleiosul este un proiect pilot de colectare urbană a uleiului alimentar și a grăsimilor alimentare de uz casnic, colectare ce urmează a se face cu ajutorul cargo bike-urilor. Am demarat proiectul din dorința de a contribui la o schimbare în bine în jurul meu și a arăta că în București lucrurile se pot face și altfel decât cu o mașină

Stadiul actual al proiectului

O bază de date cu 171 de persoane înscrise și peste 200 de litri colectați de la lansarea campaniei de colectare din decembrie 2013. Mult entuziasm pentru a duce proiectul la viitoarea etapă de dezvoltare.

Ce mai avem de facut

Achiziționarea unui cargo bike (în valoare de 5500 de lei - aproximativ 1200 Euro) pe  care urmează să-l personalizăm cu numele proiectului pentru a ne face vizibili în oraș. Colectarea se va face doar cu ajutorul cargo bike-urilor, mașina urmând să fie folosită doar pentru localitățile limitrofe ale orașului (Tunari, Pipera, Corbeanca etc.) în cazul dezvoltării proiectului și în astfel de zone.

Realizarea unei hărți interactive pe site-ul www.uleiosul.com pentru vizibilitate asupra evoluției proiectului (cantități colectate pe zone, perioade de colectare) și o mai bună înțelegere a acțiunilor și programelor noastre.

Oferirea unui recipient special pe care să-l schimbăm la fiecare nouă colectare (minim 1000  de recipiente).

Echipa proiectului

Ideea proiectului s-a născut în urma experienței de voluntar al Comunității Bicicliștilor din București, experiență care m-a făcut să înțeleg atât importanța folosirii bicicletei pentru confortul personal dar și schimbările pe care le poate aduce acest mod de a te deplasa în peisajul unui oraș. La scurt timp începeam să lucrez la propriul proiect biciclistic iar când am văzut în vara anului trecut un anunț de valorificare al uleiului rezidual lucrurile s-au legat în mod natural: CBB-Bicimania-cargo-oraș-mediu-Uleiosul.

Povestea Uleiosului nu este doar povestea mea, este și povestea oamenilor care au crezut și cred în acest proiect, de la o comunitate care a vorbit pentru prima dată despre noi, la oameni care au lucrat zile și ore întregi pentru a realiza filmul de prezentare pentru această campanie, ilustrațiile gândite de mine sau împreună pentru a transmite un mesaj, la oameni care și-au dorit să contribuie la succesul acestei campanii prin realizarea de obiecte handmade din materiale reciclate sau chiar localuri care încurajează grija față de mediu și oraș.

Nu în ultimul rând partenerii și sponsorii au încurajat și au dat viață acestui proiect:

 
 

tribul - curierat de spiță nobilă

Arpis - The Corn Master

Biciclop 

Recicleta

Ingenious Studio

Bast

Mulțumiri speciale se îndreaptă și către cei care ne-au ajutat la realizarea filmului de prezentare pentru campanie:

Daniel, Laura, Ovidiu, Simona S., Alexandra, Cristina, Anca, Marian, Călin, Simona, Cosmin, Eliza, Ariel. Sper că au rămas contaminați cu buna dispoziție din timpul filmărilor și bineînțeles, că vor urmări campania cu sufletul la gură. Go go, Uleiosul!

 
 

Țin să-i mulțumesc mai ales lui Matei pentru răbdarea pe care a avut-o cu o persoană nu tocmai prietenoasă cu aparatul și camera de filmat. Yes, that's me!

 

Recompensele proiectului

Background-ul biciclistic m-au făcut să-mi doresc să promovez și oamenii și localurile care contribuie la răspândirea acestei culturi în București, pe parcursul campaniei fiind posibil să adaug noi astfel de recompense.

 

5 lămpi realizate de BițaColor din materiale de bicicletă reciclate (jante, spițe, lanțuri, nipluri, șuruburi, foi angrenaj, faruri, antifurt).

Lampă realizată de BițaColor din piese de bicicletă reciclate
Lampă realizată de BițaColor din piese de bicicletă reciclate
 

Voucher Turific!handmade pants straps made from upcycled materials
turific! also loves Mother Earth!

Turific!handmade pants straps made from upcycled materials
Turific!handmade pants straps made from upcycled materials
 

Voucher de consumație Modelier, un local cu specific biciclistic, care contribuie la răspândirea acestei culturi în București.

MODELiER Bistro & Cocktails - spațiul tău cu etichetă
MODELiER Bistro & Cocktails - spațiul tău cu etichetă
 

Voucher de consumație Dianei 4, un loc bike friendly, care contribuie la răspândirea acestei culturi în București. 

Muzică, poezie, teatru, film, foto, dezbateri. Evenimente cu atitudine.
Muzică, poezie, teatru, film, foto, dezbateri. Evenimente cu atitudine.
 

Recipient de colectare personalizat cu numele proiectului ce va fi oferit la orice tip de recompensă.

Recipient colectare personalizat cu numele proiectului (logo) ce va fi oferit la orice tip de recompensă.
Recipient colectare personalizat cu numele proiectului (logo) ce va fi oferit la orice tip de recompensă.
 

Cum poți contribui la susținerea campaniei de crowdfunding Uleiosul. Pașii efectuării unei plăți și direcționarea banilor obținuți în urma campaniei pentru dezvoltarea proiectului.

Uleiosul are nevoie de tine!

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

Să nu atingem pragul de colectare minimă pentru sustenabilitate de 1000 de litri/ lună. În prezent se colectează prin intermediul proiectului în jurul a 100 de litri pe lună.