Sisteme accesibile pentru stocarea energiei

10 euro +
0
Un mare "Multumesc!" pentru ca imi esti alaturi in drumul meu spre sisteme de stocare energetice accesibile

Data livrarii: May 2019
10 euro +
0 / 50
Un mare "Multumesc!" + 2 celule 18650 cu capacitatea de 2500 mAh. (Costul livrarii este inclus)

Data livrarii: May 2019
10 euro +
0 / 300
Un mare "Multumesc!" + o carte "Baterii si sisteme de stocare a energiei". (Costul livrarii este inclus)

Data livrarii: May 2019
20 euro +
0 / 25
Un mare "Multumesc!" + 2 celule 18650 cu capacitatea de 2500 mAh.+ o carte "Baterii si sisteme de stocare a energiei" (Costul livrarii este inclus)

Data livrarii: May 2019
100 euro +
0 / 10
Un mare "Multumesc!" + Un sistem de stocare a energiei de 12V si 200Wh (Costul livrarii este inclus)

Data livrarii: May 2019
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 0 ]

Numele meu este Alexandru Barsan si sunt student la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei in Bucuresti. In ultimele 6 luni am invatat care este principiul de functionare al bateriilor si am realizat importanta energiei electrice si cat de mult depindem de aceasta.

Motivul pentru care am initiat acest proiect consta in faptul ca pretul sistemelor actuale de stocare a energiei este unul ridicat. De asemenea, un lucru despre care se discuta putin in spatiul public este acela ca procesele de productie si reciclare ale bateriilor sunt extrem de poluante. 

Asa ca am inceput sa colectez baterii de laptop uzate pe care oamenii intentionau sa le arunce si cu un sistem de testare dezvoltat de mine am analizat celulele din interiorul acestora. 

 
 

Celulele din majoritatea bateriilor de laptop poarta numele de 18650 datorat dimensiunilor acestora (18mm diametru si 65mm lungime). Aceste celule sunt clasate pe primele locuri tinand seama de densitatea lor energetica si din punct de vedere al sigurantei. Pana si masinile Tesla sunt propulsate de acest tip de baterii.

Aceste baterii pot fi usor introduse in sisteme de stocare a energiei, de la o simpla baterie externa cu ajutorul careia iti incarci telefonul pana la o baterie ceva mai mare, care poate alimenta o casa si poate fi incarcata cu energie solara.

 

 

Am facut si un video, in care am prezentat sumar cum functioneaza bateriile de laptop.

 
 

https://www.youtube.com/watch?v=rFKpHJdxJSo&t

Stadiul actual al proiectului

 
 

In prezent, dupa testarea a aproximativ 100 de celule am observat ca 40% din acestea inca au 95% din capacitatea initiala. 

 


Am inceput sa construiesc un dispozitiv care sa ma ajute la incarcarea bateriilor, utilizand astfel sistemul de testare doar pentru descarcarea celulelor.

 

 

 
 

Cu ajutorul vostru o sa imi pot duce ideea mai departe, continuand cercetarea bateriilor si cum pot fi integrate eficient pentru stocarea energiei.

 

 

 
 

 

Ce mai avem de facut

 
 

In momentul de fata lucrez la dezvoltarea prototipului care intr-o baterie capabila sa tina aprins un bec pentru 24 de ore, care ofera un numar de 10 incarcari ale unui telefon mobil. Dispozitivul va putea fi utilizat in zone fara acces la curent electric: drumetii cu cortul, pescuit nocturn sau chiar si acasa pe perioada unei pene de curent.

De asemenea, am inceput redactarea unei carti pe intelesul tuturor despre baterii si sisteme de stocare a energiei electrice.

Fiecare celula care va fi refolosita va salva resursele necesare pentru ca aceasta sa fie reciclata. 

Numai impreuna vom putea sa transformam bateriile de laptop uzate in dispozitive de stocare eficiente si accesibile salvand resursele necesare reciclarii. 

Echipa proiectului

Barsan Alexandru

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

Daca proiectul nu va fi finantat, banii vor fi returnati.