Proiectul pe care il propun se numeste...
Ideea de a realiza o carte pentru copii s-a conturat in mintea mea inca de acum cativa ani.. dar a fost nevoie de ceva timp pana ce ideile s-au asezat, imprietenindu-se unele cu altele si formand o poveste frumoasa si curgatoare.
Petruta cea somnoroasa este un proiect personal, editorial si artistic, ce se adreseaza in principal copiilor cu varste intre 3 si 9 ani dar nu numai.
Este gandit in asa fel incat sa fie o lectura placuta si amuzanta pentru orice varsta.
Cartea va avea dimensiunile de maxim 19/36 cm, cu 12/14 pagini fara coperta si va fi tiparita pe hartie reciclata.
In ea se vor regasi mixate elemente de banda desenata, arta urbana si arta traditionala romaneasca.
Petruta cea somnoroasa
"Petruta cea somnoroasa era o fetita sincera si delicata pe care prietenii o poreclisera “cea somnoroasa”.
Petruta adormea la masa, la joaca, la scoala… adormea mai tot timpul si peste tot pentru ca ii placea sa viseze.
Ea avea doua oite, primite in dar de la bunicul ei, pe care le iubea foarte tare si de care era de nedespartit.
Si oitele o iubeau mult pe Petruta.
Doar in preajma ei erau nemaipomenit de jucause.
Uitandu-se la ele cum zburdau a fericire, Petruta adormea cu cele mai frumoase vise.
In vise, ea putea sa calatoreasca in voie si sa faca, fara griji, o sumedenie de lucruri spectaculoase.
Cu toate acestea, parintii ei se ingrijorau tot mai mult caci, de cand crescuse, pofta fetitei lor de a visa era tot mai mare iar la scoala profesorii nu mai stiau ce sa-i faca pentru ca Petruta dormea mai mereu.
Nici leacurile doctorului nu functionau. Petrutei ii placea sa doarma.
Asa ca parintii ei au decis sa adopte o alta tactica pentru a o convinge pe fetita lor ca scoala e importanta.
Gandindu-se ca munca o va speria suficient de mult incat sa renunte la pasiunea ei pentru somn, au aranjat astfel incat experienta de copil responsabil a fiicei lor sa inceapa cu domnul Hunzelmeier, un batranel insomniac, tare antipatic si morocanos, de care toti copiii se temeau teribil de mult.
Domul Hunzelmeier era foarte bogat si locuia intr-o casa mare si inspaimantatoare.
Batranelul adormea greu si niciodata fara ca cineva sa-i citeasca cateva fragmente din Tratatul de Economie, o carte imensa, scrisa de venerabilul raposat Hunzelmeier tatal, doctor cu renume in economie.
Servitorii domnului Hunzelmeier, timorati de accesele tiranice ale batranelului insomniac, sensibil la orice zgomot cat de mic, s-au bucurat afland ca cel putin pentru o seara nu sunt nevoiti sa mai traga la sorti, pentru a decide cine va fi cititorul.“
Acum, ca sa nu stric suspansul, ma voi opri aici cu povestitul cartii, invitandu-va sa cititi restul povestii dupa ce cartea va fi tiparita.
.... ce poate vorbi mai bine despre un artist decat lucrarile lui.. iar pe ale mele le puteti gasi aici:
acrylnch.wix.com/sno-nch#!portraits/c199t
Pseudonimul cu care am decis sa ma promovez, in acest moment, in peisajul creativ romanesc si international, este Sno.
De la ce vine Sno? Adevarul este ca inca nu stiu. A ramas o revelatie nedescifrata... am inventat la un moment dat un nume, mi-a placut si asta a fost.
Este simplu de retinut, prietenos si ma ajuta sa explorez prin arta, latura jucausa si informala a personalitatii mele, pentru care nu am nevoie de identificare cu un trecut, cu un viitor sau cu un spatiu geografic precis.
Sno poate fi oricine si de oriunde… si poate fi in orice moment altcineva.
Sno este un personaj in sine, ce adora sa deseneze personaje... si crede ca arta, in toate formele ei de expresie, are un efect vindecator mai eficient decat industria farmaceutica asupra omului.
De aceea cauta mereu ca arta ei sa emane bucurie.
Sno stie ca lucrurile cele mai frumoase sunt si cele mai simple.
De cand mi-am asumat acest pseudonim, am facut un obicei din a nu dezvalui prea multe despre identitatea mea, dar pot spune ca sunt vesela si caut sa variez in arta mea mereu, amestecand elemente din diferite stiluri de expresie artistica, de la arta urbana la banda desenata, ilustratie si caricatura.
Incerc sa ma folosesc de lucrurile care imi plac, aducandu-le pe toate in aceeasi petrecere vizuala, in cantitati diferite.
Este mai putin atragator pentru mine a-mi construi si promova un brand usor recognoscibil prin vizual, decat este sa ma bucur de joaca si sa ma surprind de fiecare data cand creez.
As vrea ca fiecare experienta pe care o am sa fie inedita si sa asimilez din ea ceea ce mi-a placut mai mult.
Am terminat Universitatea Națională de Arte acum cativa ani dar cred ca un artist are mai degraba nevoie de pretexte si oportunitati sa se manifeste creativ decat de spirit competitiv si acreditari.
Campania pe care o propun va avea si elemente cu adevarat inedite, cum ar fi colaborarea cu maestrul Razvan Supuran
care va realiza un numar de 60 de exemplare pe hartie manuala in cadrul Atelierului de Carte de la MTR, dintre care 50 de exemplare vor fi oferite ca recompensa in schimbul contributiei la campanie.
facebook.com/atelierul.decarte
Banii obtinuti in urma campaniei vor fi folositi pentru a acoperi cheltuielile de realizare si tiparire dar si pentru o deplasare, in scopul promovarii cartii, la Targul Ilustratorilor de la Bologna, care se va desfasura anul acesta in perioada 24 – 27 martie.
Cartea va aparea independent si fara a fi atasata unei edituri.
Astfel, o buna parte din expemplare le voi putea oferi copiilor fara prea multe posibilitati materiale din Bucuresti si provincie.
Evenimentul va avea loc pe data de 22 martie la Libraria Jumatatea Plina, ultimul etaj MNAC la Palatul Parlamentului, intre orele 13.00 - 18.00 cu posibilitate de prelungire, orarul exact urmeaza a fi stabilit si anuntat ulterior.
Accesarea petrecerii se va face pe baza de invitatie ce se poate obtine donanad pentru campanie.
Exsta doua tipuri de invitatii: cea de 25 de euro - aceasta invitatie acopera intrarea pentru un adult si un copil si o carte cu Petruta cea somnoroasa cu semnatura - si cea de 15 euro ce acopera intrarea pentru o persoana la eveniment.
Pentru petrecere am pregatit cateva workshopuri si momente artistice.
Workshop de animatie adresat copiilor de peste 7 ani dar si adultilor interesati sa participe.
La acest workshop, voi prezenta cateva din tehnicile animatiei Stop Motion si vom realiza impreuna un scurt filmulet de animatie.
Vom invata astfel cum se produce “magia” pe micul ecran.
Workshop de modelaj pentru cei foarte mici, cu pasta modelatoare homemade, viu colorata si non toxica.
Obiectele realizate in timpul workshopului vor putea fi luate acasa si coapte in cuptor de catre parinti si transformate in adevarate opere de arta.
Workshop de permacultura si gradinarit urban, tinut de Ionut Badica, initiatorul proiectului Gradina din Curtea Scolii.
Workshopul va avea doua parti, una adresata copiilor iar alta adresata adultilor.
https://www.facebook.com/GradinaDinCurteaScolii
In tot acest timp, va rula si o proiectie de scurt metraje de animatie oferite spre vizionare de Mihai Mitrica coordonatorul celui mai mare festival de film de animatie din Romania, Animest.
http://www.animest.ro/
Pregatim si o proiectie pentru copii si adulti " O scurta poveste a filmului romanesc de animatie de la incepututri pana in 1990", film in regia lui Radu Igazsag.
Workshop de dans: “FREE EXPRESSION THROUGH DANCE” pentru cei mici si pentru cei mari, sustinut de Daniel Maliy aka Magnum Dancer, dansator, coreograf, profesor de dans si break dancer profesionist.
In afara workshopului, Magnum va oferi invitatilor si o demonstratie exploziva de bboying.
http://www.youtube.com/watch?v=fS4jMSHk5b4
Toate multumirile mele se indreapta catre Mircea Varlam si restaurantul Yoshi Sushi & Teppanyaki pentru sustinearea
oferita in realizarea acestui excelent moment artistic.
In prima auditie vor canta Hug Machine Experiment, muzica pentru copii si adulti cu vibratii inalte.
Si tot pentru petrecerea de lansare a cartii, pregatim ceva incredibil !!!... O vibratie de jazz adusa de un norisor pe unde virtuale direct din Austria!!
Saxofonistul Catalin Milea, se va opri in drumul sau spre Romania, in Viena si va sustine un moment muzical prin Skype, convorbire care va fi proiectata in timpi reali pe un ecran imens!
http://www.catalinmilea.com/listen.html
Invitatii vor putea servi gustari sanatoase si dulciuri raw vegan de la bufetul evenimentului.
Multumita iscusitilor maestrii bucatari de la Raw Coco, cat si cochetei cofetarii raw vegane Ostraw Vegan, ne vom putea bucura de mici gustari dulci si sanatoase.
Avem si ceai bun la party de la unul dintre maestrii ceaiului in Bucuresti, Ela Oprea, owner si om minunat la Tashi.
Vor fi momente de face si body painting cu culori skin friendly pentru cei mici.
Minunatii omuleti de la Active Life s-au oferit sa contribuie la eveniment oferind invitatilor, adulti si copii, cate un masaj la fata locului, pe scaunelele lor speciale. http://www.activelife.ro
Active Center, prin intermediul celei mai bune moase independente, specialista in nasteri naturale, din Romania, Vania Limban, ofera in timpul evenimentului, sedinte de "Bebe Masaj" pentru bebelusii participanti si cate o sedinta de Perineum Care, la centrul Active Center, pentru gravidele participante.
Intreg evenimentul va fi filmat de catre cei de la 438 Playhouse, http://www.438.ro/ , si montajul final va fi trimis fiecarui participant.
Iar Sebastian Moise, de la Monoclor va face fotografii excelente petrecerii.
Pentru ca noi sa ne putem organiza mai bine, dupa accesarea invitatiei la petrecere, va rog sa trimiteti un mail la findsno@gmail.com , in care sa precizati workshopurile care va intereseaza si varsta participantilor.
Si pentru ca e foarte important ca in viata sa nu uiti sa-ti manifesti recunostinta, tin sa multumesc celor care m-au ajutat sa demarez aceasta campanie.
Voi incepe cu Vararu Serban, pentru energia investita in partea de productie si video editing.
Apoi un maaaaare multumesc lui Andrei Iorga pentru partea de compozitie si productie audio, pentru ca a compus o melodie geniala, care sa se potriveasca perfect mesajului meu... in studioul Suna Bine SRL, :) ce nume haios!
Multumesc si Claudiu Mahu pentru montaj video si Andrei Elena Diana pentru importanta contributie de PR..
Le multumesc si celor de la Harmony Clinic, echipei de la 438 Playhouse, film & video production services www.438.ro pentru ajutorul oferit si sustinerea morala.
Si, bineinteles, ii multumesc Irinei Caraivan si echipei We Are Here pentru toata implicarea aratata.
Cine a mai pus o vorba buna pentru mine:
Voi spune ca nici un act de bunatate, indiferent cat de mic, nu este irosit iar binele pe care il faci acum, te va rasplati intr-o buna zi.
In mod sigur, eu iti multumesc din inima ca ai crezut in mine!