Pădurea Hoia-Baciu - Dincolo de Legendă

5 euro +
0
Mulţumiri speciale pe site-ul oficial al documentarului, newsletter cu detalii inedite legate de producţie, invitaţie la proiecţia filmului din capitală, înainte de premiera online, facilitând astfel contactul direct cu o parte dintre cei implicaţi, inclusiv cu specialişti care au investigat locul.

Data livrarii: November 2015
10 euro +
0
Mulţumiri speciale pe genericul de final şi pe IMDb, newsletter cu detalii inedite legate de producţie, invitaţie la proiecţia filmului din capitală și o colecţie de poze originale high definition din pădure.

Data livrarii: November 2015
20 euro +
0
Mulţumiri speciale pe genericul de final şi pe IMDb, newsletter cu detalii inedite legate de producţie, invitaţie la proiecţia filmului din capitală, o colecţie de poze originale high definition din pădure și o carte poştală personalizată cu o fotografie din pădure în care îţi voi mulţumi personal.

Data livrarii: November 2015
50 euro +
0
Mulţumiri speciale pe genericul de final şi pe IMDb, newsletter cu detalii inedite legate de producţie, invitaţie la proiecţia filmului din capitală, o colecţie de poze originale high definition din pădure, o carte poştală personalizată cu o fotografie din pădure în care îţi voi mulţumi personal și un afiș în ediţie limitată, semnat.

Data livrarii: November 2015
100 euro +
0 / 15
Mulţumiri speciale pe genericul de final şi pe IMDb, newsletter cu detalii inedite legate de producţie, invitaţie la proiecţia filmului din capitală, o colecţie de poze originale high definition din pădure, o carte poştală personalizată cu o fotografie din pădure în care îţi voi mulţumi personal, un afiș în ediţie limitată, semnat și un tricou personalizat cu sigla documentarului.

Data livrarii: November 2015
500 euro +
0 / 4
PRODUCĂTOR ASOCIAT pe genericul de final si pe IMDb, un tur ghidat prin pădure, alături de unul dintre specialiştii care au investigat zona, newsletter cu detalii inedite legate de producţie, invitaţie la proiecţia filmului din capitală, o colecţie de poze originale high definition din pădure, o carte poştală personalizată cu o fotografie din pădure în care îţi voi mulţumi personal, un afiș în ediţie limitată, semnat și un tricou personalizat cu sigla documentarului.

Data livrarii: November 2015
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 0 ]
 
 

Pădurea Hoia-Baciu, una dintre cele mai misterioase zone din lume, se alfă la câţiva kilometri de oraşul Cluj-Napoca. Localnicii din apropiere sunt familiari cu puterile stranii ale pădurii. Fenomenele manifestate acolo, aflate cu mult peste puterea lor de înţelegere, i-au îndemnat să se ferească din a-şi pune întrebări necugetate. Din cauza spaimei, pădurea a rămas, o perioadă îndelungată, învăluită în necunoscut. Asta până când, în anii ‘60, biologul Alexandru Sift a început să studieze intens fenomenele prezente  acolo, în încercarea de a elucida mis­terul. În anul 1968, presa din întreaga lume a publicat foto­grafiile de excepţie ale unui OZN care tocmai survolase zona. Fotografiile au fost studiate la institute de cercetare din Europa şi SUA, toate catalogându-le ca fiind autentice. De atunci, pădurea Hoia-Baciu a devenit o legendă vie.

 
 

Formele stranii ale copacilor, parcă răsuciţi de forţe din alte lumi, acompaniaţi de atmosfera sinistră, reprezintă un festin pentru căutătorii de senzaţii tari. Pădurea este împânzită de trunchiuri de câte şase perechi (sau mai multe) care răsar din aceeaşi rădă­cină, aplecate spre pământ, cu coroanele mângâind solul enigmatic, parcă grăbind în acest fel sosirea morţii.

 
 

Manifestări care depăşesc limitele raţiunii, de la materializări şi dematerializări de obiecte şi persoane la apariţii de tip OZN. Cazuri stranii care au fascinat şi continuă să atragă generaţii întregi de cercetători ai neştiutului. Prin ritmicitatea manifestărilor paranormale şi multitudinea dovezilor incontestabile, pădurea Hoia-Baciu rămâne unul dintre cele mai misterioase locuri din lume.

Şi totuşi... există răspunsuri? Există dovezi? Ce au de spus martorii care au trecut prin întâmplări aparent incredibile? Care sunt părerile de ultimă oră ale experţilor?

Pădurea Hoia-Baciu mai are încă multe secrete, care atrag, îngrozesc şi fascinează. A venit vremea să cunoaşteţi întâmplările care au dat viaţă legendelor, să simţiţi amprenta lăsată de un trecut mai misterios decât ne-am fi închipuit vreodată. A venit vremea să cautăm adevărul.

Necunoscutul ne cheamă. Vom avea curajul să-i răspundem?

Stadiul actual al proiectului

Scenariul, la care s-a muncit foarte mult, este aproape de finalizare. Acesta este scris împreună cu Rodica Bretin, cercetător ştiinţific şi scriitor premiat în străinătate.

De asemenea, alături de recrutarea unor materiale foto-video de excepţie, am luat legătura cu specialişti din mai multe domenii de frontieră şi cu martori pregătiţi să-şi relateze experienţele excepţionale.

Filmările sunt programate pentru luna Iulie 2015, în parte datorită disponibilităţii invitaţilor. Post-producţia se va finaliza, estimativ, în toamnă. Atunci, documentarul va fi proiectat în câteva locaţii din ţară, facilitându-se astfel contactul direct al publicului cu o parte dintre cei implicaţi, inclusiv cu specialiştii. Ulterior, acesta va fi disponibil spre vizionare gratuit pe internet.

Ce mai avem de facut

Pentru realizarea integrală a proiectului mai este nevoie de 2500 de euro. Această suma va fi investită în aparatură foto-video, mixaj de sunet, muzică, reconstituiri, expertize ale specialiştilor, editare finală, traducere, distribuire şi promovare a filmului atât în Romania, cât şi în străinătate.

 
 

Ajutorul vostru este crucial. Suma necesară totală este ceva mai mare, dar am reuşit să strângem o parte din bani. Sperăm să obţinem resursele financiare necesare pentru a încheia realizarea documentarului.

Trebuie menţionat că acesta nu va fi un alt documentar de prezentare a pădurii, ci o încercare de a descoperi esenţa misterului care o înconjoară.

 
 

Vă mulţumim pentru atenţie şi vă aşteptăm alături de echipa noastră.

Haideţi să descoperim o latură nouă şi fascinantă a României. Împreună putem reuşi!

Echipa proiectului

În urmă cu doi ani am realizat un documentar despre locurile misterioase din România, exclusiv din fondurile personale. Video integral aici. https://www.youtube.com/watch?v=WuhwZ64gJn4

Având în vedere ca l-am realizat din fondurile personale, nu am reuşit să duc la bun sfârşit toate ideile de bază pe care am vrut sa le pun în practică. De aceea, de data aceasta, doresc să realizez un proiect profesionist, care să respecte toate criteriile unui documentar excelent.