Omul din care a fost extras răul

Proiect initiat de Teatrul Portabil Timișoara
Website
10 euro +
2
Un carnet de notițe (personalizat) și un loc la un curs de ,,teatru portabil", în Timișoara, unde ai ocazia să înveți ce-ți dorești tu: actorie, impro, jonglerie, lupte scenice etc.. Livrarea produsului în Timișoara se face personal, costurile de livrare pe teritoriul României sunt incluse. Pentru livrare în afară țării, adaugă 20 de euro la pachet.

Data livrarii: October 2018
30 euro +
1
Cele de mai sus și o invitație dublă la premiera din 22 septembrie (incluzând pachetul de primire). Livrarea produsului în Timișoara se face personal, costurile de livrare pe teritoriul României sunt incluse. Pentru livrare în afară țării, adaugă 20 de euro la pachet.

Data livrarii: September 2018
50 euro +
2
Tot ce am prezentat până acum, plus, bonus, un tricou cu artwork creat exclusiv pentru ,,Omul din care a fost extras răul" de către Sopi (aka Andrei Sopon). Predarea în Timișoara se face personal. Costurile de livrare pe teritoriul României sunt incluse în pachet. Pentru livrare în afara țării, adaugă 20 de euro la costul pachetului.

Data livrarii: October 2018
100 euro +
0
Idem cele de mai sus plus un moment dedicat ție într-unul din showurile noastre de impro; dacă îți dorești un moment inedit și creativ, prin care să faci o surpriză cuiva (fie că e ziua unui prieten, iubita pe care vrei s-o ceri în căsătorie sau chiar șeful căruia vrei să-i înmânezi demisia) noi te putem ajuta.

Data livrarii: October 2018
200 euro +
0
Uau! Pentru această contribuție, primești, pe lângă pachetul complet de până acum, titlul de sponsor, publicat pe materialele de promovare a spectacolului.

Data livrarii: October 2018
500 euro +
0
Nu îndrăznim să visăm la așa o contribuție, dar, dacă ești un astfel de Meccena, suntem gata să pregătim, pe lângă pachetul complet prezentat până acum, un moment special, pentru evenimentul tău privat, fie că e vorba de o petrecere, de un teambuilding, o aniversare, o nuntă, sau orice altă ocazie specială.

Data livrarii: October 2018
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 5 ]

,,Omul din care a fost extras răul” reprezintă răspunsul dat de dramaturgul Matei Vișniec unor întrebări pe care, chiar dacă refuzăm să ni le punem singuri (sau să ni le adresăm unii altora) suntem obligați de realitatea zilnică să le adăugăm stresului care ne subminează permanent energia vitală. Textul atacă un ,,subiect sufocant, al omului contemporan devenit treptat un mutant prin abandonarea libertății sale și a valorilor umaniste.” Textul propune, şocant estetic dar şi provocator artistic „metafora şobolanului care vine să-i ofere omului ajutorul”. Autorul textului declară: ,,ca observator al lumii, ca scriitor, dar și ca jurnalist, mărturisesc că problematica omului obligat să coabiteze cu răul din sine și cu răul social și istoric mă frământă încă din anii ′80 ai secolului trecut”.

 

Realizatorii spectacolului propus publicului timișorean se declară preocupați în continuare de același fenomen paradoxal și de aceeași problematică existențială. Speranța unui prilej binevenit de meditație autentică, alături de spectatorii implicați în dezvoltarea performance-ului, ne unește visurile creative cu eforturile concrete, și credința în puterea cuvântului cu așteptările fără de care nici un proiect nu poate trăi.

                                                                                                                 Mihai Lungeanu – regizor artistic

Stadiul actual al proiectului

Proiectul nostru s-a născut din dorința de a realiza un spectacol-eveniment  și totodată un manifest artistic care să se ridice la nivelul titulaturii de „capitală culturală europeană” pe care a dobândit-o acest oraș. Având concursul unui mare nume din dramaturgia universală, colaborarea unui regizor de marcă, premiat cu patru distincții Uniter și o echipă de profesioniști care aduc un plus de valoare în domeniul lor, sperăm să depășim lipsa de mijloace financiare inerentă sectorului independent.

Am încheiat etapa de casting și primele lecturi la masă, urmând să începem repetițiile în 13 august. Suntem încă în recrutări în ceea ce privește echipa tehnică și căutăm cele mai eficiente soluții și mijloace scenografice. Provocarea constă, pe lânga lipsa resurselor financiare, ,,portabilizarea” unui spectacol de asemenea anvengură, adică găsirea formulei cele mai potrivite pentru un spectacol care să se poată juca în orice tip de spațiu teatral, profesionist sau alternativ și deplasa cu ușurință la festivaluri de profil.

Ce mai avem de facut

Construcția efectivă a spectacolului, achiziționarea decorului, a recuzitei și a costumelor. Dotarea cu aparatură tehnică portabilă (reflectoare, stație, boxe), constituirea unei echipe de marketing și dezvoltarea unor strategii de promovare. Pentru asta suntem aici (we are here!) și oferim, în schimbul implicării voastre, un pachet de recompense și produse, zicem noi, cât se poate de atractive. Invitații la acțiunile noastre, momente speciale în cadrul evenimentelor noastre sau tricouri cu artwork creat exclusiv pentru acest proiect, semnat Sopi, aka Andrei Sopon. (https://vimeo.com/andreisopon)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Echipa proiectului

Teatrul Portabil Timișoara, lansat ca sucursală locală în 2016 și Stagecraft Studios, sunt cele două asociații culturale independente care s-au aliat pentru realizarea acestui proiect, motivate de dorința de a da naștere unui produs teatral care să aibe un impact real și puternic asupra comunității.

Oamenii din care a fost extras răul sunt:

Mihai Lungeanu - regizor artistic

Claudiu Dogaru - actor TNT, poet, asist. univ. dr. UVT

Romeo Ioan - actor și artist vizual

Ionuț Iova - Degetu'Mic, colaborator TNT

Raluca Grumăzescu - Teatrul Portabil Timișoara, Teatrul Merlin

Cristian Brătoiu - Stagecraft Studios, Teatrul Merlin

Oana Vincu - Alpha Team (membru fondator Genius)

Alexandru Maniu - Teatrul Portabil Timișoara

Alexandra Nedel - Liceul ,,Nikolas Lenau", Peregrinii, Trupa de tineret a Teatrului German, Nil

Jacqueline Kohl - Liceul ,,Nikolas Lenau", Peregrinii, Trupa de tineret a Teatrului German, Nil

Denis Halasz - Teatrul Portabil Timișoara

Ghazy Ladjemy - Teatrul Portabil Timișoara

Maria Lelea - anul II, Facultatea de Teatru și Muzică, Universitatea de Vest Timișoara

Lucian Matei - anul II, Facultatea de Teatru și Muzică, Universitatea de Vest Timișoara

Mircea Ionuț Pandele - Liceul Pedagogic ,,Carmen Sylva", trupa În Pom - Asociația Culturală Pentagon

Denisa Chiriță - Liceul William Shakespeare Timișoara, Trupa WI.SH

Andrei Iurcu - Colegiul Național de Artă ,,Ion Vidu"

Vlad Ilie - Trupa Impro Portabil, Teatrul Thespis Timișoara

 
 

Acestora li se adaugă echipa tehnică, aflată, încă, în construcție...

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

Dacă proiectul nu este finalizat, nu se întâmplă absolut nimic...Lumea nu va fi un loc mai rău, dar nici mai bun. Ca artiști, nu putem fi ipocriți. Nu putem spune că oferim, prin ceea ce facem, un răspuns la dilemele existențiale sau metafizice ale omului sau ale societății în care trăim. Dar credem în necesitatea formulării acestor întrebări, nu filozofic-retroactiv, când, poate, ar fi prea târziu, ci în momentul în care lucrurile se întâmplă, adică ACUM.