Nyctophobia

5 euro +
0
Mulţumesc! Către tine vor pleca câteva stickere în stilul Nyctophobia, un link unde vei găsi unele dintre secretele filmului şi o copie a posterului semnată de întreaga echipă. Deasemenea, numele tău va apărea în genericul de final al filmului.

Data livrarii: January 2014
10 euro +
0
Mulţumesc! Către tine vor pleca câteva stickere în stilul Nyctophobia, un link unde vei găsi unele dintre secretele filmului, o copie a posterului semnată de întreaga echipă şi vei fi invitat/ă pe platou la o zi de filmare, unde vei putea fi chiar tu o parte a filmului (dă o idee, spune o replică, filmează un cadru). Deasemenea, numele tău va apărea în genericul de final al filmului.

Data livrarii: January 2014
25 euro +
0
Mulţumesc! Către tine vor pleca câteva stickere în stilul Nyctophobia, un link unde vei găsi unele dintre secretele filmului, o copie a posterului semnată de întreaga echipă, trei print-uri de calitate ale unor fotografii de la filmări şi un link secret unde vei putea viziona Nyctophobia în forma sa simplă, neinteractivă. Deasemenea, numele tău va apărea în genericul de final al filmului.

Data livrarii: January 2014
35 euro +
0
Mulţumesc! Către tine vor pleca câteva stickere în stilul Nyctophobia, un link unde vei găsi unele dintre secretele filmului, o copie a posterului semnată de întreaga echipă, trei print-uri de calitate ale unor fotografii de la filmări, un link secret unde vei putea viziona Nyctophobia în forma sa simplă, neinteractivă şi vei fi invitat/ă la o proiecţie specială, secretă a filmului, cu o săptămână înainte de lansarea propriu-zisă. Deasemenea, numele tău va apărea în genericul de final al filmului.

Data livrarii: January 2014
45 euro +
0 / 10
Asta e ceva special! Mulţumesc! Către tine vor pleca câteva stickere în stilul Nyctophobia, un link unde vei găsi unele dintre secretele filmului, o copie a posterului semnată de întreaga echipă, trei print-uri de calitate ale unor fotografii de la filmări, un link secret unde vei putea viziona Nyctophobia în forma sa simplă, neinteractivă, vei fi invitat/ă la o proiecţie specială, secretă a filmului, cu o săptămână înainte de lansarea propriu-zisă şi vei putea pleca apoi acasă cu o bucăţică din filmul nostru. Ce înseamnă asta, vei afla atunci! Deasemenea, numele tău va apărea în genericul de final al filmului.

Data livrarii: January 2014
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 0 ]

UPDATE #3

Fărâme din scenariul Nyctophobia:

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

UPDATE #2

Teaser-ul este aici! Mulțumiri speciale lui George, ce a ajutat la montaj, muzică și deasemenea va juca și rolul principal.

UPDATE #1

Cu întârziere, dar sunt aici: pozele din Gostinari, locul în care Nyctophobia va fi filmat. Mai multe detalii despre istoria locului chiar aici, pe blogul Reptilianului.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Cine sunt eu?

Student bucureştean, ce a terminat Liceul de Arte Plastice şi Vizuale Nicolae Tonitza, secţia Animaţie şi Desen Animat şi mare devorator de filme horror. Deasemenea am mai lucrat la 3 scurt metraje:

  • Floare de mai - scurt metraj independent trimis la Cannes (grip şi dolly grip)
  • Ce să-i spun - scurt metraj alb-negru, produs la UNATC (asistent scenograf)
  • The Life of a Clown - scurt metraj interactiv (rol principal)

Nyctophobia este un proiect vechi, ce a luat viaţă acum 2-3 ani, după ce am terminat de lucrat la primul scurt metraj, The Life of a Clown, în care am avut rolul principal. The Life of a Clown a fost a doua încercare de cinema interactiv a câtorva studenţi bucureşteni, încercare ce s-a bucurat de trei proiecţii, a doua fiind chiar organizată de Noaptea Albă a Bibliotecilor 2011, în cadrul Bibliotecii Metropolitane.

The Life of a Clown spune povestea unui clovn depresiv, aflat în plin declin. La un moment dat, el iese din proiecţie, intră în sala în care filmul este proiectat şi începe o ceartă cu câţiva oameni din sală. Fiind la capătul puterilor, clovnul scoate un pistol şi împuşcă un membru din public, apoi este scos cu forţa din sală de către regizor. Clovul revine înapoi în proiecţie, unde este tachinat de nişte pietoni. Clovnul scoate pistolul în spatele lor, iar proiecţia se termină subit.

Deşi a existat un element interactiv şi în acest film, în Nyctophobia voi pune cu adevăr în valoare natura reală a cinematografiei interactive, aşa cum Kinoautomat ori Late Fragment au reuşit cu brio a face.

Ideea unui scurt metraj interactiv nu a fost pe placul tuturor la acea vreme, asa ca Nyctophobia a fost uitat... Până astăzi, când mi-am redescoperit pasiunea pentru scenariu (ce a fost revizuit) şi pentru genul horror.

Cu ajutorul vostru şi alături de echipa mea pot pune în faţa publicului român un concept diferit şi cu puţin noroc pot revitaliza industria cinematografică din România, care este prea plină de clişee şi nostalgii. Cu Nyctophobia vreau să creez o experienţă unică publicului.

Ce este "cinema interactiv"?

Termen folosit prima dată în filmul Kinoautomat al lui Radúz Činčera, film în care publicul are un puternic rol activ în desfăşurarea acţiunii şi în controlarea personajelor din proiecţie.

De ce "cinema interactiv"?

Fiindcă poţi crea o legătură între public şi personajele poveştii. Să priveşti un film este una, dar prin cinema interactiv poţi lua parte la acţiune (chiar dacă nu eşti actor) şi poţi observa rezultatul acţiunilor asupra personajelor.

A fi o parte activă a acţiunii este un mod de a spune o poveste, iar poveştile sunt făcute din oameni.

Ce este NYCTOPHOBIA?

Nyctofobia ori scotofobia este frica intensă de întuneric. Propriu-zis, frica de ceea ce se poate ascunde în întuneric. Este o fobie puţin studiată şi apare şi în rândurile adulţilor.

Filmul meu nu va pica în clişee (cum sunt majoritatea filmelor de gen) şi va oferi imaginea modernă a unei fobii preistorice.

Echipa

Robert Casmiroviciregizor, scenarist, producător 

Ioan George Pancencuscenograf, costume, video -  student la Universitatea de Arte, secția Scenografie, și a fost scenograf la scurtmetrajul „Ce să-i spun?” (2013) în regia Maria Radu, cât și art director în cadrul lungmetrajului „Dormi. Trezește-te” în regia lui Andrei Ștefanescu.

Alex Iacob - foto/video -  student la Jurnalism și pasionat de fotografie. A realizat în București o serie de documentări foto și o arhivare a majoritatea imobilelor părăsite considerate monumente istorice.

Adrian Drăghia - scenarist - A terminat Liceul de Arte Plastice și Vizuale Nicolae Tonitza și a absolvit UNARTE, secția Pedagogie. Pictează, scrie poezii și deasemenea scenarii de film și mă va ajuta la prelucrarea scenariului.

Roberta Curcă - artwork - a absolvit Universitatea de Arte din Bucuresti, secția Grafică unde în prezent își continuă studiile in ciclul Masteral. Lucrează pe orice înseamnă desen și grafică aplicată și colaborează în diverse proiecte. Ea a făcut posterul filmului.

ea A terminat Liceul de Arte Plastice și Vizuale Nicolae Tonitza și a absolvit UNARTE, secția Pedagogie. 
 Pictează, scrie poezii și deasemenea scenarii de film. 

De ce avem nevoie?

Toţi banii strânşi nu vor intra în buzunarele mele ori ale echipei, ci vor fi folosiţi stric pentru achiziţionarea de echipament şi pentru transportul echipei!

Scenariul este gata, locurile de filmare sunt stabilite, oamenii sunt gata. Ne mai lipsesc doar:

  • cumpărarea şi/sau împrumutul unor echipamente audio-video
  • transport către diferite locaţii
  • recuzită

Recompense

Am încercat să favorizăm toate buzunarele, pentru a strânge cât mai mulţi oameni în proiectul nostru.

Cei ce ne vor susţine proiectul vor primi postere, filmări din backstage, OST-ul filmului, stickere şi multe altele!

Riscurile proiectului

Pentru a filma Nyctophobia avem nevoie de aprobări în unele locuri, dar suntem optimiști și nu ne gândim încă la răspunsuri negative.