Metropolis Benzi Desenate

5 euro +
4
Primesti revista si 1 poster tiparit. 48x34 cm.

Data livrarii: August 2015
10 euro +
15 / 20
Primesti revista si 2 postere semnate de artist, 48x34.

Data livrarii: August 2015
20 euro +
3 / 10
Primesti revista cu dedicatie + 2 postere semnate de artist, format 48x34 cm. Mentiune in revista intr-o caseta speciala pe prima pagina.

Data livrarii: August 2015
30 euro +
2 / 10
Primesti revista cu dedicatie + 2 postere format (48x34 cm) semnate de artist. Numele tau va fi introdus intr-un convertor analitic inventat de profesorul Archibald Delacroix si rezultatul iti va fi comunicat printr-un Certificat de Nastere Steampunk (format a4), ca rezident al Metropolis! Mentiune in revista intr-o caseta speciala pe prima pagina. Tricou Metropolis!

Data livrarii: August 2015
100 euro +
0 / 5
La alegere, Comics Cameo (personaj bazat pe infatisarea ta, strecurat in primul numar - nu in teaser-ul care face obiectul acestei campanii!!) sau un personaj inventat de tine primeste un rol episodic dar major in poveste. Evident, primesti revista cu dedicatie + 2 postere (48x34 cm) Mentiune in revista intr-o caseta speciala pe prima pagina. Tricou Metropolis!

Data livrarii: August 2015
150 euro +
1 / 1
Comics Cameo (personaj bazat pe infatisarea ta, strecurat in primul numar - nu in teaser-ul care face obiectul acestei campanii!!) sau un personaj inventat de tine primeste un rol episodic dar major in poveste. Evident, primesti revista cu dedicatie +2 postere. Posterele sunt format (48x34 cm) desenate digital si semnate de artist. Inramate frumos, grafica originala a 3 (trei) pagini din primul numar, cu dedicatie si Certificat de Autenticitate. Tricou Metropolis, mentiune pe coperta.

Data livrarii: August 2015
1000 euro +
0 / 2
O recompensa pe masura : 30% din vanzarile primului numar!

Data livrarii: September 2015
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 2 ]
Updates [ 2 ]
Sustinatori [ 25 ]

Salut!

Povestea care sta la baza acestui proiect este destul de ambitioasa - isi trage radacinile dintr-un proiect la care lucrez de  despre planeta fictiva Ninu. In cazul adaptarii pentru acest proiect In afara de cateva linii generale necesare genului steampunk, povestea urmareste destinul mai multor personaje de pe toate palierele sociale. Genul ales - steampunk - este destul de greu de inteles pentru cei care il intalnesc prima oara - cu atat mai alambicat poate parea o iteratie a genului, o incursiune intr-un univers aproape in intregime fictional. Pentru a evita confuziile in primele numere ale seriei (si note de subsol consistente) acest material va lista raspunsuri la majoritatea intrebarilor despre locatii, tehnologie, geologie, cosmologie s.a. 

Iata cateva intrebari la care acest material va raspunde cu ilustratii si descrieri:

Cand si Unde 

Planeta Ninu, protocontinentul Ndwana. Anul 1820 de la Incidentul Cassandra.

 

Situat intre meridianele Tu si Te, Quantum Obscura este cea mai mare entitate politica de pe continent. Dincolo de granitele din nerth se intinde podisul Armentiers – o zona uriasa, dar neexplorata din pricina deselor furtuni ale Anomaliei. Spre nerth-weese se afla campiile si fiordurile  salbaticilor Htu. La sooth de arhipelagul Dogon se afla peninsula Apsu, tinutul Celor Care Soptesc Apei – infricosatorii Eyree. Dincolo de versantii lantului muntos Inkunga, spre nerth-ees-he, bestiile-spirit Kthak stapanesc absolut peste teritoriile cele mai ravnite de pe continent – zonele cu cele mai bogate mine de gravifoton.

Massive Haven - orasul-capitala al Quantum Obscura - este o asezare atipica - in sensul ca, desi este cam de dimensiunile Parisului, aceasta capitala are cutie de viteze, carma, elevatoare si marsarier. Cu alte cuvinte, zboara.  Si pentru ca motarele cu aburi specifice epocii Quantum Obscura, indiferent cate de uriase, nu ar putea face fata dimensiunilor si greutatii acestei asezari, tehnicienii Academiei Navaan au montat motoare cu fragmentatie, o masinarie care rontaie gravifoton - veti gasi in primele numere mai multe informatii despre acest material care va juca un rol pivotal in prima serie de 10 numere.

  • Locuitorii de pe Massive Haven prefera denumirea Metropolis si noi am hotarat sa le facem pe plac si sa folosim acelasi nume pentru revista :)

Personajele Principale

Orice poveste steampunk care se respecta are nevoie de personaje specifice: profesori nebuni, ingineri, criminali maniaci, călători, detectivi, agenți secreți, monstri din mitologia Cthulhu.

Cairo McIntosh, fost pilot de unitate Piston. Pentru moment, se ocupa de traficul cu gravifoton pe piata neagra.

Tulk Zedock -  un urias care il urmeaza pe Cairo peste tot. Ii place sa arunce chestii in aer. 

Venerabilul Edmund Adler Poe - liderul politic-religios al Quantum Obscura, mare maestru al Ordinului Salamandrei.

Duncan Heenehan  - rivalul politic al lui Poe, Cancelar Superintendent al Academiei Navaan, nodul central al tehnologiei si armatei in Quantum Obscura.

John Wesley Hopwood Esq.- Capitan Intendent HMS Youcatan

Olivia - Cea Care Sopteste Apei 

Aenaa - regenta Eyree, pana la majoratul Oliviei

- mercenar, specializat in asasinate

Landers Twistleton - Curatorul Catacombelor (bibliotecile Ordinului Salamandrei)

Trainload Ape - un functionar obscur, ajutorul lui Landers. Din motive necunoscute, poarta mereu dupa el o lopata de campanie Krupp.

Harkins Pyek  - luptator serkana, bratul lung si nevazut al intrigilor lui Poe

Factiuni 

Unionisti– cetateni ai celui de-al Treilea Protectorat (Quantum Obscura)

Htu  (pronuntie: ha'zu) – triburile din zona fiordurilor de pe coasta de vest a Marelui Podis Central.

Eyree – veniti de dincolo de Meridianul Interzis Ta  (oamenii apelor) – retrasi si spirituali, refuza orice conflict. 

Kthak – Imagineaza-ti cele mai crunte unitati de gherila. Inmulteste cu o suta ferocitate si experienta lor. Plus, cand lupta, au prostul obicei de a se transforma in fum. Mda, incearca sa tai fumul cu cutitul.

Armentiers - Tara Vechilor Idoli, o intindere uriasa in nordul Marelui Podis Central, neexplorata din cauza deselor manifestari ale Anomaliei. 

(veti vedea dupa cateva numere de ce am inclus o locatie la Factiuni)

 

Locatii

Cateva locatii de interes pe Metropolis

Districtul Lucratorilor 

Situat intre Docurile Comerciale si Cimitirul Navelor, o zona relativ sigura in care isi duce viata patura de mijloc a capitalei.

Dupa tentativa de asasinat asupra venerabilului Poe districtul a intrat sub incidenta legii 9, circulatia dupa lasarea intunericului a fost restrictionata si o serie de alte libertati sociale au fost eliminate prin decret direct.

Districtul 401

Oficial, Districtul 401 nu exista.

Docurile Academiei Navaan 

Zona off-limits pentru cetatenii obisnuiti. Oamenii generalului Heenehan dispun de prerogative speciale – cu alte cuvinte, viata celui care se aventureaza pe docurile academiei fara documente speciale, atarna de un fir. Un fir de canepa, destul de lung, de obicei atasat de bratul lung al unei macarale industriale…

Docurile  Comerciale (Depozitele Eiffel)

Refacute partial dupa o manifestare a Anomaliei, docurile comerciale asigura logistica necesara importurilor, in special celor de cereale si carbuni.

Ospiciul R.R. Delacroix

  • Protejat  de epavele din Cimitirul Navelor, Ospiciul – un cuirasat de clasa Leviathan – este considerat inchis. In realitate, in fostele magazii de munitie transformate in celule, se petrec lucruri bizare. In scrasnetul de parame nocturn se disting deseori, infundat, urlete sfasietoare – aproape umane. Abominabila institutie este supravegheata de  Archibald Delacroix, stra-stranepotul lui R.R. Delacroix, entomolog pe nava expeditionara HMS Pembroke disparuta in urma cu aproape 400 de ani in urma deasupra podisului Armentiers.

"Despre RR Delacroix, care mi-a fost coleg si prieten pot vorbi doar cu groaza extrema in oase. Aceasta teroare nu are legatura cu disparitia sa recenta, un eveniment plin de detalii lugubre, ci mai degraba cu natura cercetarilor sale pseudo-stiintifice care au inceput mai bine de 70 de ani in urma la Academia Navaan, in Massive Haven…."

(Fragment din jurnalul lui Thiebold Hatroderick, Ofiter Secund HMS Pembroke)

Premonitorium

  • Premonitorium este cladirea in care s-a refugiat venerabilul Poe dupa ultima tentativa de asasinat; este inconjurata de un zid pe un perimetru de aproximativ 3 km patrati – zid in permanenta pazit de trupele de Condotieri.

"Este de inteles ca Ordinul Salamandrei sa fie responsabil pentru ridicarea celei mai grandioase constructii de pe  Metropolis – Sinstra, uriasa, grandioasa – cladirea Premonitoriumului e un monument in sine, o declaratie a credintei, simbolurilor si scopurilor Ordinului.

Dupa cum stiti probabil, Ordinul a fost, de-a lungul veacurilor, pastratorul tainelor vechi, al invataturilor oculte si ezoterice communicate – si accesibile doar – initiatilor. Nu vom explica aici aceasta religie a misterelor – ar fi imposibil de decantat cea mai mare cantitate de informatie de pe continent din perioada primilor Patriarhi pana la Al Treilea Protectorat, cu atat mai mult cu cat majoritatea acestor informatii sunt inaccesibile, ascunse de veacuri in catacombele Ordinului. Putem spune insa ca ocultistii se inspira din ordinele antice care preceda cu mult secolele iluminate ale Protectoratelor si Venerabililor sai lucru care nu de putine ori au condus la acuzatii de cult Intunecat si idolatrie a Apei Negre pe intinsul Marelui Podis Central."

(Istoria Salamandrei, scrisa de  Dr. Marmaduke McKearns, 1401, Editura Julienne Verne)

  • Premonitorium gazduieste Farul lui Melchizedek, folosit inainte de venirea la putere a Venerabilului Poe pentru a ghida cuirasatele Academiei. Acum inchis.

Tehnologie

  • Vechicule propulsate de abur. 
  • Armamentul epocii revoluției industriale, armament pneumatic.
  • Tehnologii informaționale corespunzătoare epocii victoriene. Mașini neelectronice de calcul. Mașini automate de distribuție. Poșta pneumatică.
  • Accesorii corespunzătoare epocii victoriene, reale sau fictive.
  • Gravifoton - tehnologie bazata pe materialul cu acelasi nume, un mineral exotic cu proprietati care contrazic legile cunoscute ale fizicii. In functie de conditiile in care este depozitat acest material isi modifica proprietatile de baza, in special masa si capacitatea de a stoca / sau emite fotoni.

Cosmologie 

Universul Metropolis, al planetei Ninu ca intreg, este depozitarul a numeroase credinte si mituri creationiste. Cel mai important dintre acestea este Shaggath (tinutul viselor, cthulhu).

Intriga

In toate povestile cu eroi sau supereroi, cineva, de obicei un individ incruntat si cu putere destula (si mult timp la dispozitie) pune la cale un plan diabolic /slash/ machiavelic (sa-i zicem antisocial?). 

Altcineva, de obicei un Bruce Willis care n-are deloc chef sa-si primeasca inapoi pistolul si insigna se trezeste pus in situatia de a salva Titanicul altora. In cazul nostru, Cairo McIntosh, un tip oarecare (asa crede el) pune bete in roate individului incruntat sus-amintit. Toate acestea se intampla intr-o atmosfera victoriana de inceput de secol XX alternativ, in care motoarele cu aburi pun in miscare toate masinariile cunoscute, de la prese de tipografie pana la masini de cusut, de la cuirasate zburatoare pana la costumele trupelor de Condotieri. Controlul asupra unui zacamant de material exotic (gravifoton) capabil sa inlocuiasca tehnologia complicata si greoaie bazata pe arderea carbunelui si a lemnului  pune in miscare un plot cu o multime de straturi, o miza uriasa si o doza si mai si de pure awesomeness. Nu lipsesc din ecuatie cthulhu (The Old Ones, cei-care-dorm-in-adancuri), asasinii platiti, iubirile imposibile, politicieni ultra-corupti, genii militare cu sclipiri nelinistitoare in ochi, rayguns, exeschelete, orase zburatoare, evenimente la scara geologica (fragmentare continentala) si multe multe alte surprize. 

Cuvinte de final

Speram ca aceasta foarte scurta prezentare v-a starnit interesul, la fel cum ne place sa visam ca acest demers va ajuta la popularizarea genului Steampunk in BD-ul romanesc. 

Unde se duc banii

O mare parte din suma acestui proiect (cam doua treimi) merge la o tipografie cu experienta in tiparirea benzilor desenate (la ei au tiparit HAC si The Walking Dead), care ne asigura un produs de calitate. Pe langa revista mai scoatem si cateva afise grozave - detalii la recompense - de dimensiuni 48x34 cm, materiale necesare si pentru popularizare la eventualele evenimente de gen.

Pentru a scoate o revista ne trebuie un numar ISSN, iar acesta il poate obtine doar o firma - deci trebuie sa facem si asta. 

 

Multumim!

 

 

Stadiul actual al proiectului

Diacritice, corecturi, si mergem la tipar!

Ce mai avem de facut

In functie de feedback-ul pe care il vom primi la acest numar, vom ajusta pe ici pe colo, prin punctele esentiale formatul seriei. Ne mai trebuie un plan editorial pe cel putin un an. Se lucreaza la povestea primelor 10 numere. Se cauta inker, colorist si investitori.

 

Echipa proiectului

Laurentiu Neagu - story, desen, ink, coloring, lettering, marketing & layout.

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

Acest demers este un instrument de research. Vom imparti revista peste tot pe unde putem si daca raspunsul va fi pozitiv, trecem la treaba si METROPOLIS numarul 1 va vedea lumina tiparului intr-o forma si cu un continut GROZAV.