Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales

2 euro +
0
Mentiune nominala pe site-ul evenimentului Diploma de onoare Album foto digital

Data livrarii: August 2013
5 euro +
0
Mentiune nominala pe site-ul evenimentului Diploma de onoare Album foto digital Fotografie profesionala cu autograf

Data livrarii: August 2013
10 euro +
0
Mentiune nominala pe site-ul evenimentului Diploma de onoare Album foto digital Sacosa cu sigla festivalului

Data livrarii: August 2013
50 euro +
0
Mentiune nominala pe site-ul evenimentului Diploma de onoare Album foto digital Invitatie dubla la concert de gala

Data livrarii: August 2013
250 euro +
0
Mentiune nominala pe site-ul evenimentului Diploma de onoare Album foto digital premiu si diploma personalizata din partea donatorului (1 sg premiu)

Data livrarii: August 2013
400 euro +
0
Mentiune nominala pe site-ul evenimentului Diploma de onoare Album foto digital Premiu si trofeu personalizat din partea donatorului

Data livrarii: August 2013
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 0 ]

Scena Ateneului Roman, cea mai importantă scenă muzicală din ţară şi una dintre cele mai bune săli de concert din Europa, va fi gazda tinerilor concurenti care vor evolua alaturi de Orchestra Filarmonicii George Enescu, in fata unui juriu format din renumiti maestri ai dirijatului: Horia Andreescu, Jorma Panula, Jin Wang, Nicolae Licaret, Gheorghe Costin, Mihai Ungureanu si Jacek Rogola.
Concursul va fi precedat de un program de masterclass sustinut de Jorma Panula si Jin Wand cu participarea a 29 de tineri dirijori din 18 tari.

Intregul concept este un proiect de leadership unic in domeniul muzical din Romania


Constantin Grigore
Project manager, Dirijor principal Filarmonica Oltenia din Craiova

„Concursul de dirijat este un proiect in care cred si investesc de 4 ani de zile, de cand a luat fiinta. Fiind student la dirijat orchestra in cadrul UNMB, nu aveam unde si cum sa merg la un concurs de un asemenea calibru, in Romania. Exista nevoia crearii in Romania a unui centru de perfectionare in domeniu. Concursului International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti este, pentru tinerii dirijori, un concurs accesibil, dar in care excelenta este la ea acasa. Dam bani pentru dezvoltarea tinerilor dirijori din Romania”.

Motivatie

Intr-o societate in care „leadershipul” este un cuvant la moda, iar conceptul a devenit atat de popular incat oricine, oriunde are acces la un curs sau un seminar sau la o conferinta pe aceasta tema, vrem sa atragem atentia asupra uneia dintre cele mai originale pozitii de leadership din lume: cea de dirijor. Conducator al orchestrei, omul din fata, privit cu admiratie atat de muzicieni, cat si de public este si trebuie sa devina un lider de generatie pentru tinerii artisti si nu numai.

Noi credem ca viitorul muzicii clasice si al culturii sta in dezvoltarea acestor tineri talentati si cum abilitatile lor nu pot fi puse in valoare la un seminar de leadership, oricat de grozav ar fi acesta, ne-am gandit ca modalitatea prin care ii putem susutine este sa aducem cat mai multi dintre ei laolalta, sa se cunoasca intre ei si sa aiba sansa de a sta fata in fata cu unii dintre cei mai mari maestri dirijori ai lumii.

Asadar am conceput o platforma de lansare pentru tineri dirijori din intreaga lume, care contribuie totodata, alaturi de alte proiecte mari de cultura, la pozitionarea Romaniei in randul centrelor creatoare si promotoare ale valorilor artistice.
Asocierea cu un astfel de spatiu, apartenenta la acesta trezeste in fiecare dintre noi mandrie si devenim un pic mai valorosi, un pic mai buni, cu fiecare pas pe care il facem spre promovarea valorilor culturale.

Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a concretiza promovarea tinerilor artişti si pentru a forma viitoarea generatie de lideri in cultura. Puteti fi partasi alaturi de noi la un eveniment international care sa aduca cinste imaginii României pe plan cultural internaţional.
Donatiile voastre vor merge direct catre fondul de premii pentru tinerii dirijori.

Evolutie:

Concursul a avut loc anual incepand cu 2010 si este un proiect cultural partial finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Având o participare atât naţională cât şi internaţională, competiţia vizeaza promovarea tinerilor dirijori printr-un spectru larg de lucrări orchestrale, toti evoluand in fata unei orchestre profesioniste si obtinand ca premii angajamente cu diferite orchestre filarmonice din tara.

Concursul a crescut de la an la an ajungand la editia a III-a care a avut intre 2-6 septembrie 2012, sa fie acceptati in prima etapa 26 de participanti din 16 tari printre care Austria, Spania, Belgia, Grecia, Rusia, Singapore, Japonia, Taiwan, China, SUA si Romania.  Toti au evoluat la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii George Enescu, concursul primind critici foarte bune din partea specialistilor in domeniu atat din tara cat si din strainatate.

Jeunesses Musicales International constituie o reţea globală, cu membri în peste 45 de ţări şi organizaţii afiliate în alte 35, care promovează coeziunea socială şi dialogul intercultural dincolo de diferenţe legate de rasă, statut economic sau geoplitică, folosind muzica drept verigă de legatură şi mijloc de comunicare între culturi diferite.

Înfiinţată în 1945 la Bruxelles, Belgia, misiunea Jeunesses Musicales International este “de a oferi tinerilor posibilitatea să se dezvolte prin muzică, dincolo de orice fel de graniţe”. Astfel, JMI implică în proiectele sale, anual, peste 5 milioane de tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 30 de ani, în peste 36.000 de activităţi care reunesc toate genurile muzicale şi oferă artiştilor de pretutindeni oportunităţi la nivel internaţional.