Edi Jak Neumann Quartet Romanian Tour DVD

1 euro +
0
Multumim pentru ajutor! Ne vedem la concert pe 23 Octombrie.

Data livrarii: October 2015
12 euro +
2
DVD-ul cu muzica din turneu și momente din road-trip. O experiență muzicală nemaipomenită cu un redutabil colectiv creativ

Data livrarii: December 2015
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 2 ]

Salut! Edi Jak Neumann (saxofon), Quentin Collins (trompeta), Mats Gustaffson (contrabas) si Peter Perfido (percutie) se reunesc intre 22 si 26 octombrie pentru 3 concerte in Sibiu, Bucuresti si Tulcea. Lansam aceasta campanie inainte de acest mini-turneu pentru a strange suma de €6000 necesara pentru producerea si distribuirea DVD-ului cu muzica noastra.

Stadiul actual al proiectului

In data de 23 octombrie Edi Jak Neumann Quartet va concerta la festivalul de jazz din Sibiu. Parte din cheltuieli sunt acoperite de festival. Pentru restul, apelam la sustinerea ta. Dam la schimb trei concerte aproape de tine si un DVD cu muzica noastra.

Ce mai avem de facut

Avem de acoperit realizarea concertelor din Tulcea si Bucuresti, a materialului video si a distribuirii lui. 

Echipa proiectului

Edi Jak Neumann (saxofon), Peter Banyai (video), Quentin Collins (trompeta), Mats Gustafsson (contrabas), Peter Perfido (baterie)

 
 

Jak DC, pe numele complet Eduard Jak Neumann, s-a născut în 20 noiembrie 1974 la Tulcea într-o famile care cultivă muzica și literatura și a fost implicat în activități artistice pe plan local încă din copilărie, beneficiind astfel de un bilet nelimitat de neparticipare la învățămîntul formal, de care nu va abuza totuși, doar cât să spună, precum Mark Twain, pe care l-a citit asiduu, că nu a lăsat școala să interfere cu educația, iar în 1993 a ales să înceapă studiul științelor sociale la Timișoara, pentru a continua manifestările artistice informale și unde a compus primele cântece pentru ceea ce urma să devină cel mai faimos proiect al său din secolul al XX-lea, Blazzaj, cuvânt pe care l-a inventat în efortul de a reformula accesibilitatea artei în actele comerciale, preocupare pe care o va păstra chiar și în momentele sale cele mai avangardiste, cu teatrul Thespis și Diogene Bihoi, care l-au forțat să abandoneze universitatea și care s-au extins din anul 1997 la București la regretata cafenea Green Hours, fostul loc preferat de retragere al primului vlăstar al dictatorului, unde teatrul independent își cocea nașterea și unde devenise nelipsit în fiecare joi și nu numai grupul Jazz Unit, pe care avea să îl conducă pentru foarte scurt timp până la Chișinău, ca saxofonistul Eddie Neumann, în anul 2001, an în care s-a mutat abrupt în Marea Britanie alături de prima lui iubire, o doctoriță blondă cu care a hălăduit timp de cinci ani prin țara lui Shakespeare și a lui Francis Bacon, cu mici întreruperi pentru obținerea unei licențe în științe politice care nu va fi fost folosită niciodată, dar care l-a obligat să studieze Ferma animalelor a lui Orwell în micul sat Willingdon din comitatul East Sussex, unde a luat naștere Day Release Encyclopaedia, cel mai aclamat grup din stabilimentul Greenhouse Effect al cartierului Hove, care a precedat Electric Vulcans, lungă și nostalgică variantă electronică a doinei de înstrăinare, sentiment care s-a agravat în prima parte a lui 2008, după o criză sentimentală care l-a forțat să se angajeze pentru prima și singura oară în viață, în Londra, ca și curier de dubă albă, pe care a adus-o cu sine în România, dezamăgit de binefacerile capitalismului și de amenzile sale usturătoare, și a continuat vagabondajul până în anul 2009 când a prezentat domiciliu stabil în orașul București, unde a reluat pentru scurt timp legătura cu viața academică la Conservatorul George Enescu, reușind, cu ajutorul unui om și al unei albine, să demonstreze potențialul improvizatoric al folclorului.

Quentin Collins
Quentin Collins
 

"Un trompetist al cărui stil este o actualizare proaspătă a stilului Morgan/Hubbard" MOJO Magazine. De mai mult de o decadă, Quentin Collins se află printre trompetiștii europeni de prim rang în domeniul jazz-ului și al muzicii comerciale. El a colaborat cu Basement Jaxx (turneul 1999-2001 și înregistrarea 'Do Your Thing'), Craig David (turnee 2007-2009), Beverley Knight 2007 în concertul cu Prince de la O2 Arena, Girl's Aloud ('Out Of Control' 35-date arena tour + DVD 2009), Alicia Keys, Boy George, Tinie Tempah, Mark Ronson, Omar, Prince, Leona Lewis, US3, Hamish Stuart, Eric Robeson, Frank McComb, Englebert Humperdink (World Tour 2011), Terri Walker, Noah & The Whale, Duffy, Jeff Beck, Lulu, Roy Ayers, 4Hero, Carleen Anderson, Lemar, Braund Reynolds, Jocelyn Brown, Natalie Williams, Noel McKoy, Paloma Faith, Steve Howe & SunlightSquare. Pe scena de jazz a lucrat cu Tony Kofi, Jean Toussaint, Joel Frahm, Jason Rebello, Gregory Porter, Will Vinson, Roy Hargrove, Fred Wesley, Liane Carroll, Gwyneth Herbert, Kyle Eastwood, Phil Robson, Ingrid Laubrook, Troy Miller, Andrew McCormack, Jim Hart, Renato DAeillo, Andrea Pozza, Mulatu Astatke, Cleveland Watkiss, Nick Vayenas, Jonathan Gee, Mark Lockheart, Mornington Lockett, Dennis Rollins, Tim Garland, Norma Winstone, Ray Gelato. 

Compozitorul și contrabasistul suedez Mats Gustafsson a studiat jazz-ul și muzica contemporană în Stockholm și București. El a participat la concertul Jak DC de la primul festival de jazz din Alba Iulia din 2012. Grupul său denumit "3 Meter Musikk" a lansat un album în primăvara anului 2015. Mats se regăsește în contextul jazzului modern și de asemenea compune pentru grupuri de dans, scurt metraje și ansamble de muzică de cameră. 

Mats Gustafsson
Mats Gustafsson
 

Cariera lui Peter Perfido cuprinde 4 decade pe 4 continente. A început să bată la tobe la începutul anilor '60 de la vârsta de 8 ani. În cea mai mare parte autodidact, a început să cânte în cadrul British Rock Wave, influențat de The Beatles, Who, Kinks, Animals. La mijlocul anilor 70 a descoperit jazzul si muzica improvizată. A concertat în estul si vestul Statelor Unite și Canadei, Japonia, Coreea de sud, Filipine, Algeria, Turcia, Rusia, România, Ungaria și în toată Europa de vest. A cântat cu Chet Baker, Lee Konitz, Gary Peacock, Art Lande, Anthony Braxton, Tomasz Stanko, Lou Bennett, Ed Schuller, Bob Degen, Heinz Sauer, Jack Gregg, Kent Carter, Lonnie Plaxico, Stephen Haynes, Jimmy Woode, Rasul Siddik, David Friedman, Michele Hendricks, Kris Adams, Julian Priester. 

Peter Perfido
Peter Perfido
 

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

Prezenta grupului este asigurata pentru festivalul de jazz de la Sibiu. Riscurile legate de transportul intern si international nu sunt mai mari decat de obicei.