Iordache - albumul de jazz Suita Titan

7 euro +
15
Varianta digitală a albumului, înainte de lansarea oficială, în format MP3 de 320 kbit/s sau FLAC, ALAC (Apple Lossless), AAC sau Ogg Vorbis, inclusiv grafica albumului, numele muzicienilor și orice alte informații relevante .

Data livrarii: December 2018
12 euro +
30
Toate cele de mai sus, plus un CD Iordache - Suita Titan, cu copertă de carton, care va include o broșură de 12 pagini.

Data livrarii: December 2018
15 euro +
41
Toate cele de mai sus, dar albumul va fi semnat de mine și vă voi mulțumi pe paginile oficiale Iordache de pe Facebook și Twitter.

Data livrarii: December 2018
25 euro +
3 / 50
Pentru colecționari: Toate cele de mai sus, plus un CD Iordache Meets Alex Harding - Two Hours In June (înregistrat în formulă de octet, alături de marele saxofonist bariton Alex Harding) și un CD Iordache - Organic Natural (albumul meu solo, cântat la păpădii și frunze)

Data livrarii: December 2018
50 euro +
7
Toate cele de mai sus, plus o plimbare de o oră cu mine, prin Titan, cu vizitarea tuturor locurilor care au inspirat muzica de pe album. Această recompensă este limitată la cinci donatori. și e valabilă doar pentru perioada 15-20 decembrie (în ce privește plimbarea). În cazul oricărei incompatibilități sau al oricărui eveniment neprevăzut care să împiedice acțiunea, suma se returnează. (Nu este inclus transportul până în Titan.)

Data livrarii: December 2018
100 euro +
4
Toate cele de mai sus, în afară de plimbare, plus mulţumiri personale pe coperta CD-ului. Recompensă limitată la 5 donatori. ATENȚIE: această recompensă este valabilă doar până la data de 9 decembrie!

Data livrarii: December 2018
300 euro +
0
(Pentru muzicieni) Toate cele de mai sus, în afară de plimbare și mulțumiri pe copertă, și un solo de cel puțin 30 de secunde pe un cântec al dvs. Înainte de a face donația, trimiteți-mi vă rog cântecul printr-un mesaj aici (link) (S-ar putea să nu rezonez cu orice fel de cântec)

Data livrarii: December 2018
500 euro +
1
Toate cele de mai sus - în afară de plimbare și mulțumiri personale - plus logo-ul firmei/organizației/ONG-ului dvs. pe coperta din spate a CD-ului, de aceeaşi mărime cu logo-ul Fiver House Records. Iordache şi Fiver House Records îşi rezervă dreptul de a refuza politicos sponsorizarea în cazul în care vor considera că asocierea dăunează imaginii lor, caz în care suma vă va fi returnată. Ofertă limitată la 2 donatori. ATENȚIE: recompensă este valabilă până în data de 9 decembrie 2018!

Data livrarii: December 2018
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 5 ]
Sustinatori [ 99 ]

Salut.


Mă numesc Iordache şi sunt saxofonist de jazz şi funk.

Grupul meu, Iordache, a luat naştere acum zece ani, odată cu primele mele compoziţii. În acest timp am scos șase albume: Friday – featuring Tom Smith (2003), Dissipatin’ (2005), One Life Left (2012), Garden Beast (2013), Iordache Meets Alex Harding - Two Hours In June (2016) si Organic Natural (2018).

Garden Beast a apărut mulțumită sprijinului financiar pe care mi l-ați acordat aici, pe We Are Here.

Albumele mele au avut parte de recenzii pozitive la noi şi în lume:

"Une musique alerte, joviale, pleine d’humour, soutenue par une section de cuivres parfaitement en place. Un jazz grand public de qualité qui ravira aussi les puristes aux idées plus larges." - Jazz Hot, Franța, despre Garden Beast.

"Diversă ca viața dintr-o grădină (fie ea și una urbană), muzica de pe Garden Beast este străbătută de ritmuri cu balans – Iordache swings! – și de sonorități bine șlefuite." - Jazz De-a Dreptu', Romania

"Despite the soft sensation of playfulness coming out of Garden Beast, the music is not an invitation to a walk outside the house to see the trees, the flowers and the bees, neither to seek comfortable accommodation for reading a book in quiet. There is a strong feeling of witnessing an independent movie about a living garden and its occupants, where something new happens each day." - Concert Monkey, Belgia

“(One Life Left) reuşeşte să depăşească lejer zona jazz-ului clasic şi se recomandă a fi una din cele mai impresionante apariţii discografice ale genului din ţara noastră, pe 2012.” – Zoltan Varga

“Drawing upon elements of cool jazz, nu jazz, exotica and lounge funk, Iordache’s tone colors can sound like Herbie’s “Speak Like a Child”, Jagga Jazzist, Snarky Puppy, Henry Mancini, Gil Evans or Dolphy's "Hot Cool and Latin". “One Life Left” is new cool jazz for the 21st, with lots of odd quirky eccentricities to boot.” – Jazz Music Archives

„Very cool tune. Burns and swings, catchy and uplifting. Bonus points for Pac-Man inspiration. Recommended.” – All About Jazz despre piesa Triangle de pe One Life Left.

 

Astăzi vă cer sprijinul pentru înregistrarea şi producerea unui nou album, numit Suita Titan.

Suita Titan reprezintă o arheologie sentimentală a unei copilării petrecute în anii ’70 – ’80 în cel mai mare cartier bucureştean, ca parte a boom-ului demografic datorat decretului din 1966 al lui Ceauşescu privind interzicerea avortului, în perioada când s-a trecut de la relativul dezgheţ ideologic al anilor ’60 la stalinismul care a atras după sine căderea regimului.

Construit de arhitecţi inspiraţi de Le Corbusier, cu spaţii largi şi cu un parc imens, doar pe jumătate amenajat în acele vremuri, cartierul Titan (sau Balta Albă) a fost locul unde am descoperit lumea, între marşurile patriotice pe care trebuia să le cântăm la şcoală, ecourile vagi ale mişcării hippy care ajunseseră şi la noi şi casetele pe care le copiam unii de la alţii. Minţile generaţiei mele au început să se deschidă spre lume într-o societate care se închidea din ce în ce mai mult în ea însăşi.
Muzica albumului evocă acele vremuri, aşa cum le-am trăit eu. E vorba de jocurile copilăriei, de strigătele celor care te scăpau de fiare vechi sau sticle goale, de vizita lui Nixon, de prietenii mei și de parcul I.O.R., de serialele polițiste de la televizor.

Albumul a fost înregistrat în concert in 2017, la ARCUB, în cadrul seriei de concerte Artist in Residence organizate, la acea dată, de pianistul Lucian Ban.

I-am avut alături de mine în această aventură pe trompetistul și vocalistul Vlad Simon, un tânăr muzician extrem de talentat, excelentul saxofonist spaniol Daniel Torres, chitaristul Dan Mitrofan și bateristul Tavi Scurtu, cu care am avut bucuria să înregistrez și Garden Beast, și One Life Left, și organistul Adi Stoenescu, un muzician minunat.

Din motive tehnice, vocea lui Vlad de la ultima piesă nu s-a înregistrat corect, așa că am preferat să re-înregistrez eu însumi cântecul în studio, ceea ce a fost o premieră pentru mine.
 

Filmul pe care o să-l vedeți, care a fi trebuit pur și simplu să vă îndemne să sprijiniți discul, pre-comandîndu-l, a scăpat de sub control. Inițial dorisem să includ și câteva amintiri ale unor prieteni din copilărie, dar mi-a plăcut așa de mult ce povesteau încât a devenit un fel de semi-documentar. Editarea video îi aparține fiicei mele, Medicine Madison, care semnează și grafica CD-ului. Acesta va apărea într-o copertă de carton – încerc, pe cât posibil, să evit plasticul - și va conține o broșură de doisprezece pagini, cu fotografii vechi făcute de tatăl meu și de mine în anii ’70.

Albumul va apărea la propria mea casă de discuri, Fiver House Records, se va distribui în variantă digitală doar pe site-ul Bandcamp și nu va fi disponibil pe nici una dintre platformele de streaming.

Sper să vă placă ideea și, dacă o veți susține, veţi fi, bineînţeles, recompensaţi. Diferenţele între aceste recompense – de la un simplu download digital până la o plimbare cu mine prin Titan – există doar pentru că sper să fie oameni care să aibă posibilitatea de a da mai mult, pentru a reuşi să produc albumul mai repede. Dar apreciez la fel de mult fiecare contribuţie, mai ales că m-am aflat de câteva ori şi eu în rolul susţinătorului şi nu am putut de fiecare dată să donez cât mi-aş fi dorit.

Vă mulţumesc foarte mult,

Cele bune,

Iordache

Stadiul actual al proiectului

Albumul a fost înregistrat deja, a fost trimis la mixaj și mastering, iar coperta se află în lucru.

Ce mai avem de facut

Donațiile dumneavoastră vor acoperi:

- costul producției unei serii limitate de 500 de CD-uri cu coperți din carton, ce vor include o broșură de douăsprezece pagini.

- costul studioului de mixaj și mastering.

- plata muzicienilor care au cântat pe album.

- costul graficii originale a albumului și al filmului promoțional.

- costurile de promovare a  albumului, inclusiv, dacă va fi posibil, printr-un mic turneu național.

- taxele poștale pentru CD-urile trimise celor care le-au pre-comandat.

 

 

 

Echipa proiectului

Iordache - saxofon alto și bariton, percuție, voce, compoziții

Daniel Torres  - saxofon tenor

Vlad Simon - trompetă

Dan Mitrofan - chitară

Adi Stoenescu - orgă electronică

Tavi Scurtu - baterie

 

Uțu Pascu - mixaj și mastering

Medicine Madison - grafică originală, concepție și editare video.

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

Sper să nu fie cazul. Singurul pericol l-ar putea reprezenta lipsa banilor.