În spatele cortinei de fier. Studiu de caz: România

8 euro +
15
Pentru 1 secundă: Mulţumire nominală (tag) pe pagina de Facebook a proiectului + Un cec de posesor onorific al unei secunde din filmul documentar „În spatele Cortinei de Fier. Studiu de caz: România”

Data livrarii: August 2013
16 euro +
4
Pentru 2 secunde : Menţionarea numelui pe genericul final al filmului documentar, în lista de donatori + Mulţumire nominală (tag) pe pagina de Facebook a proiectului + Un cec de posesor onorific a două secunde din filmul documentar „În spatele Cortinei de Fier. Studiu de caz: România”

Data livrarii: November 2013
40 euro +
10
Pentru 5 secunde: 1 DVD cu filmul documentar cu autograf şi dedicaţie de la scenarist şi regizor + Menţionarea numelui pe genericul final al filmului documentar, în lista de donatori + Mulţumire nominală (tag) pe pagina de Facebook a proiectului + Un cec de posesor onorific a cinci secunde din filmul documentar „În spatele Cortinei de Fier. Studiu de caz: România”

Data livrarii: November 2013
80 euro +
3
Pentru 10 secunde: O discuţie privată cu scenaristul pe tema proiectului + 2 Invitaţii la premiera filmului documentar, în prezenţa echipei de producţie + 2 DVD-uri cu filmul documentar cu autograf şi dedicaţie de la scenarist şi regizor + Menţionarea numelui pe genericul final al filmului documentar, în lista de donatori + Mulţumire nominală (tag) pe pagina de Facebook a proiectului + Un cec de posesor onorific a zece secunde din filmul documentar „În spatele Cortinei de Fier. Studiu de caz: România”

Data livrarii: November 2013
160 euro +
1
Pentru 20 secunde: O vizită la penitenciarele Jilava şi Piteşti în cadrul programului „O sâmbătă în închisoare” (http://www.fenomenulpitesti.ro/o-sambata-in-inchisoare) + 4 Invitaţii la premiera filmului documentar, în prezenţa echipei de producţie + 4 DVD-uri cu filmul documentar cu autograf şi dedicaţie pe DVD de la scenarist şi regizor pe cele 4 DVD-uri + Menţionarea numelui pe genericul final al filmului documentar, în lista de donatori + Mulţumire nominală (tag) pe pagina de Facebook a proiectului + Un cec de posesor onorific a douăzeci secunde din filmul documentar „În spatele Cortinei de Fier. Studiu de caz: România”

Data livrarii: November 2013
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 33 ]

 

 

 

Noi credem că nepăsarea, necunoașterea și uitarea trecutului nostru recent sunt păcate pe care nici o națiune nu trebuie să le aibă.

Prin filmul documentar de lung metraj ”În spatele cortinei de fier. Studiu de caz: România” dorim să aducem la lumină o analiză obiectivă a instaurării violente a regimului comunist în România.

Vrem să ștergem imaginile stereotipice negative despre România, vrem ca tinerii să cunoască totul despre această perioadă și să anulăm tendințele de nostalgie din partea vârstnicilor. Vrem ca generația noastră să cunoască ororile și torturile prin care au trecut mii de oameni în perioadă comunistă și să eliminăm acest complex de inferioritate care ne caracterizează.

Tu ne poți ajuta să ridicăm „cortina de fier”!

SCENARIUL

Miza principală a filmului este familiarizarea publicului românesc şi occidental cu imaginea reală, nemascată a comunismului, departe de idealismul promovat de nostalgicii sau promotorii săi actuali.

Astfel, prin filmul „În spatele cortinei de fier” dorim să prezentăm publicului românesc şi european povestea comunizării forţate a României, urmărind principalele moduri prin care a avut loc destructurarea societății din perioada 1944-1951: de la desfiinţarea proprietăţii private, reforma agrară, reforma monetară, naţionalizarea obiectivelor industriale și decapitarea armatei, la fraudarea masivă a alegerilor electorale în favoarea Partidului Comunist, desfiinţarea pluralismului politic şi a libertăţii presei, subordonarea economiei intereselor Uniunii Sovietice şi abolirea monarhiei.

Totodată, scenariul urmăreşte principalele acţiuni de protest ale clasei politice şi ale populaţiei faţă de abuzurile repetate ale puterii nou instalate, demonstrând că în ciuda impresiei generale, societatea românească nu a acceptat pasivă comunizarea.

Scenariul se bazează pe interviuri cu istorici importanţi, academicieni, foşti deţinuţi politici şi personalităţi publice, dar şi pe fotografii din epocă şi imagini de arhivă inedite, descoperite poate pentru prima dată.

CUM NE POŢI AJUTA

Proiectul „În spatele cortinei de fier. Studiu de caz: România” a obținut deja finanțare pentru 70% din bugetul total prin programul Europa pentru Cetățeni al Comisiei Europene.

Pentru a-l finaliza, este necesar să completăm finanţarea obţinută. Avem nevoie de sprijinul tău!

Fiecare secundă din film contează, de aceea dorim să realizăm cu ajutorul tău primele 200 secunde, în valoare de 1600 de euro.

Îţi oferim posibilitatea de a contribui prin donaţie la realizarea uneia sau mai multor secunde din cele 200 care dezvăluie primele fragmente despre procesul de comunizare a României.

În plus, vei deveni posesorul onorific al uneia sau mai multor secunde din filmul documentar şi vei primi mulţumirile noastre şi ale viitorilor spectatori. Numele tău va apărea în cadrul listei de donatori pe genericul de final al filmului documentar. În funcţie de numărul de secunde valorificate, ne vom arăta recunoştinţa şi-ţi vom oferi recompense pe măsura efortului tău.

Noi preţuim fiecare secundă! Fii alături de noi!