Height Sense - Cercetare muzicala pentru spectacol de dans

5 euro +
7
Multumiri speciale si o invitatie la premiera din Romania

Data livrarii: October 2014
20 euro +
4
Multumiri speciale, o invitatie la premiera din Romania si colectie de stickere.

Data livrarii: October 2014
50 euro +
3
Multumiri speciale, doua invitatii la premiera din Romania, colectia de stickere si un DVD cu exercitii individuale de atentie si constiinta corporala, exercitii ghidate de improvizatie de dans, exercitii de miscare si atentie in grup (pentru teamwork).

Data livrarii: October 2014
200 euro +
0
Cadou corporate: Multumiri speciale, o invitatie dubla la premiera din Romania si un curs de dans si de dezvoltare a constiintei corporale pentru echipa ta.

Data livrarii: October 2014
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 1 ]
Sustinatori [ 13 ]

Height Sense este un proiect de termen lung realizat în colaborarea dintre Tímea Kovács şi Alexandra Gîrbea, dansatoare şi coregrafe. "Height", compus din cuvintele hearing şi sight, se referă la un meta-sens, la o capacitate a omului de a percepe invizibilul, de a transcende prin simturile fizice ceea ce este palbabil, vizibil si de a accesa astfel o senzorialitate emoţională.

 

Obiectivul proiectului constă în explorarea necunoscutului prin improvizaţie de dans, în crearea unui limbaj sincer de mişcare, a unui limbaj de imagini şi de semne care poate fi perceput şi înţeles de întregul public. În timpul acestui proces creăm episoade, spectacole scurte, prin care explorările şi desoperirile noastre sunt plasate şi împărtăşite într-un context viu.

 

Colaborarea dintre noi a început în luna august 2013, în cadrul unei rezidenţe RAP, organizate de Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca şi Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. Am realizat două spectacole de la începutul acestei colaborări, în luna august şi în luna februarie. Cel de-al treilea episod va fi creat în Luxemburg, într-o rezidenţă la Trois C-L Bannanefabrik, obţinută prin programul european E-motional: rethinking dance.

Stadiul actual al proiectului

Primul episod Height Sense a fost creat în jurul relaţiei invizibile care se creează între doi performeri care împărtăşesc scena. În cel de-al doilea episod, Symbiosense, am adus publicul în acest spaţiu împărtăşit şi am explorat relaţia dintre noi, dintre două corpuri care trec prin dans de la încredere, la confruntare, la sprijin, la simbioză sau la opoziţie. Trailer Symbiosense: https://www.youtube.com/watch?v=ZfB6d6pIGE0.  

 

Pentru spectacolul pe care îl  vom realiza în Luxemburg, ne propunem să explorăm tema de împreună, ideea de comuniune dintre dansatori şi public. Prin abolirea barierei dintre scenă şi public, credem că sunt mai multe limite şi bariere care dispar. Spectatorii au şansa să împărtăşească mai multe senzaţii şi sentimente şi să participe la spectacol într-un mod diferit, personal. 

Ce mai avem de facut

Tema comună tuturor episoadelor Height Sense este investigarea simţurilor. Cum pot simţurile să devină sursa unei transformări? Din acest punct de vedere, considerăm că frecvenţa muzicii este la fel de importantă ca dansul în crearea unei legături senzoriale şi emoţionale mai puternice între dansator şi spectator. De aceea ne dorim ca cercetarea sonoră pentru acest spectacol să meargă mână în mână cu cercetarea coregrafică şi dramaturgică. Vrem să putem crea prin muzică o scenografie acustică în care dansul să se întâmple. De aceea este foarte important să completăm echipa cu un sound researcher, Florin Şerban, cu care am colaborat în realizarea spectacolului Symbiosense.

 

Provocarea acustică pe care mi-o propun pentru Height Sense este de a folosi sunetul muzicii ca un agent activ cu un ton neutru. Câmpul de interacţiune creat de dans şi de interacţiunea umană va fi susţinut de o gamă specifică de frecvenţe sonore, pentru a induce o ambianţă rezonantă. Metoda aceasta constă în generarea digitală de sunete binaurale deghizate în muzică electronică, care vor stimula o stare de bine şi sentimente de linişte şi reverie. Florin Serban / Cândcum.

 

Rezidența E-Motional acoperă cheltuielile de transport și cazare pentru două persoane. Am inițiat, așadar, o campanie de strîngere de fonduri pentru a putea acoperi cheltuielile de transport și cazare pentru sound designer. Avem nevoie de 650 de euro pentru cazare și de aproximativ 250 de euro pentru transport. Orice sprijin acordat ne va ajuta să ne atingem obiectivele în crearea următorului spectacol şi să putem oferi publicului nu doar un spectacol, ci o experienţă senzorială şi emoţională. 

Echipa proiectului

Tímea Kovács - coregraf, dansator

Alexandra Gîrbea - coregraf, dansator

Florin Şerban - sound designer