Galeriile Williams - casa artiștilor

5 euro +
0
Un semn de carte hand-made personalizat.

Data livrarii: May 2014
10 euro +
3
O fotografie cu William și echipa, plus un semn de carte.

Data livrarii: May 2014
25 euro +
0
O ilustrație sau o caricatură, plus un semn de carte.

Data livrarii: May 2014
50 euro +
0
Toate cele de mai sus: o ilustrație sau o caricatură, o fotografie cu William și echipa, plus un semn de carte.

Data livrarii: May 2014
100 euro +
0 / 20
Un album cu fotografii din cadrul Galeriilor, o schiță semnată de un artist care a expus, plus un curs de actorie sau pictură.

Data livrarii: May 2014
200 euro +
0 / 10
O pictură 100/70 semnată de un artist care a expus, la alegere.

Data livrarii: May 2014
500 euro +
0 / 7
O cină realizată de noi pentru tine și partenera sau partenerul tău, plus un portret și un mini recital de pianină. După servirea cinei îți dăm masa la pachet, aceasta fiind personalizată.

Data livrarii: May 2014
1000 euro +
0 / 5
O cină realizată de noi pentru tine și partenera sau partenerul tău, plus un portret și un mini recital de pianină. După servirea cinei îți dăm masa la pachet, aceasta fiind personalizată. Mai mult decât atât, îți facem cadou o instalație luminoasă realizată dintr-un bust de manechin. Și nu în cele din urmă, o fotografie cu William și echipa.

Data livrarii: May 2014
2000 euro +
0 / 3
O petrecere privată cu tematică în spațiul galeriilor, cu un meniu personalizat, o trupă live, karaoke, un invitat surpriză (mentalist) plus un portret și o fotografie cu William și echipa.

Data livrarii: May 2014
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 3 ]

Ne dedicăm activitatea artiștilor și evenimentelor expoziționale. Pentru ei existăm și datorită lor funcționăm. Dintr-o dragoste sinceră pentru artă dorim să facilităm parcursul fiecărui artist și să aducem în peisajul bucureștean cât mai mult apetit față de cultură.

Cum?

Am deschis această galerie de artă cu regim categoric gratuit pentru orice artist sau eveniment artistic. Întrucât specificul Galeriilor este diferit, suntem pasionați de proiecte artistice versatile, actuale și cuprinzătoare, motiv pentru care îmbrățișăm idei creative, de la muzică clasică la muzică contemporană, teatru, film, dans, performance, fotografie și nu în cele din urmă artă plastică în toate formele ei. Pentru toate acestea ne implicăm în promovare pentru că așa considerăm că este natural. Aici libera exprimare și arta în firescul ei sunt la ele acasă.

După ce și-au deschis ușa colorată pe 7 decembrie 2013, Galeriile au devenit în scurt timp un fel de portal în care sosesc artiști la început de drum, și nu numai, și pe care îi lansăm cu bucurie în drumul lor.

Galeri-„ile”

Pluralul este dat de compartimentarea spațiului - trei camere și un hol, acestea reprezentând Galeria Mister, Galeria Hazard, Galeria Suflet și Galeria Labirint. Astfel, un artist poate expune într-una din galerii în cazul în care nu are suficiente lucrări pentru a ocupa întregul spațiu sau dorește să-și restrângă conceptul într-un spațiu singular. În cazul expozițiilor de grup, această împărțire permite ca stilurile unice ale artiștilor să rămână unitare.

O componentă importantă a Galeriilor o constituie și cele trei vitrine cu meșteșug, unde numeroși artiști expun obiecte din sticlă, ceramică, lemn, și nu numai, lucrate în întregime manual.

Chiar și subsolul casei emană artă, întrucât aici și-au creat atelierul DAlexander, Pancencu și Adrian..

Stadiul actual al proiectului

După doar câteva luni de activitate, iată ce am realizat:

12 -24 decembrie 2013 - Marian Văsii - scenograf - expoziție de grafică și pictură

20-22 decembrie 2013 - Expoziție de bijuterii hand-made cu scop umanitar

11-23 decembrie 2013 - Bradul de Crăciun - trei brăduți au fost împodobiți de către artiști și donați către două centre de plasament și un centru pentru bătrâni

4-14 ianuarie 2014 - Expoziție Grup 0203 - deschidere muzicală Crowd Control

Se numesc 0203 pentru că grupul de artiști reprezintă generațiile în urma revoluției. Un adevărat gest de curaj, întrucât ei ocupă Galeriile în stilul lor, astfel încât fiecare galerie în sine naște un nou univers. Domeniile plastice și limbajul pe care îl propun este diferit: vorbim despre grafică (DAlexander), grafică digitală (Bogdan Nedelcu), scenografie (PanceNko), pictură (Cristina Stan) și accesorii hand-made (Ana Maria Ștedel). 

15-26 ianuarie 2014 - Expoziție „PanceNko - pictură sau așa ceva”

25 ianuarie 2014 - Premiera filmului Dristor de Ioan-George Pancencu

27 ianuarie 2014 - 9 februarie 2014 - Expoziție de pictură - performance: live painting

01 februarie 2014 - Concert de improvizație Alina Botei

10-15 februarie 2014 - Expoziție mixed-media „Frumusețea unei piei în contrast cu altă piele”

Ioana Casapu şi Cristiana Negoescu prezintă un documentar mixed-media despre stările de fapt ale societății contemporane și felurile în care ele ne ating parcursul cotidian.

10-25 februarie 2014 - Târg hand-made cu scop umanitar (Ziua îndrăgostiților, Dragobete)

15 februarie 2014 - Concert de cameră - frații Constantin

08-15 martie - Expoziție de fotografie - Etichete by blackiss

Și activitățile nu se opresc aici, organizăm seri de film, ateliere de grafică si pictură, karaoke, board games, seri de lectură și workshopuri interactive.

Ce mai avem de facut

Încă mai avem multe de spus! Avem pe calendar expoziții de pictură, fotografie, crochiuri, expoziții de grup, artiști care expun pentru prima oară și membri UAP Pitești, oameni frumoși, oameni cu idei, cu tematici și stiluri diferite, nume precum Ella Popa, Dana Ștefania Apostol, Mircea Nechita, Doina Sibiceanu, Ana Mirela Anghel, Dragoș Ștefan, Cristi Gardin, Evghenia, Anca Cuzum, Marius Nistor, Corneille, Ligia Boboc, Bebu Dură, Paul Hitter și mulți alții. Astfel, spațiul s-a ocupat până la sfârșitul anului 2014.

Echipa proiectului

Proiectul e reprezentat prin creatorii Marian și Cătălin, dar nu ar fi fost posibil fără susținerea și ajutorul acordat de Mihail, Ella, George, Adrian, și bineînțeles tuturor celor ce doresc ca proiectul să continue: Cristiana, Ioana C., Mihai, Cristian, Robert, Alexandru, Ioana P., Adina, Tudor, Ioana S., Rodica, Neacșu, DAlexander și tuturor celor care ne-au acordat o mână de ajutor la un moment dat. Nu vrem să uităm să mulțumim comunității create pe Facebook, artiștilor care au expus și bineînțeles tuturor celor care ne-au vizitat.

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

Riscurile proiectului sunt de natură financiară. Cu o investiție inițială de 20.000 de euro, am asigurat chiria și utilitățile pentru spațiu, văruirea, montarea simezelor, reparații electrice și sanitare, precum și toate celelalte amenajări care au fost necesare pentru ca Galeriile să fie primitoare.

Suma de 4000 de euro ne-ar ajuta să putem continua până la sfârșitul anului și să onorăm toate înscrierile de până acum ale artiștilor. Minimul de 30% ne-ar ajuta să asigurăm spațiul pentru cel puțin încă două luni, și să susținem artiștii în continuare.

 

Notă

* Toți susținătorii Galeriilor Williams vor avea numele scris pe peretele din curtea interioară, pe care îl vom numi peretele susținerii.

* Totodată oricine se poate înscrie gratuit în calendarul Galeriilor pentru o expoziție, cântare, performance sau un workshop. Suntem bucuroși să avem o echipă cât mai mare!