Flug, livrări de la persoană la persoană

1 euro +
2
Încearcă platforma noastră din perspectiva unui curier. Vei face primele 3 livrări fără comisionul nostru.

Data livrarii: March 2016
3 euro +
3
Încearcă platforma noastră din perspectiva unui curier. Vei face primele 10 livrări fără comisionul nostru.

Data livrarii: March 2016
10 euro +
8 / 20
Early Bird - Încearcă platforma înainte de lansarea oficială. Primești un cupon în valoare de 60 lei, pe care îl poți folosi pentru oricâte trimiteri în limita valorii.

Data livrarii: March 2016
10 euro +
3
Primești un cupon în valoare de 50 lei, pe care îl poți folosi pentru oricâte trimiteri în limita valorii cuponului.

Data livrarii: May 2016
20 euro +
2 / 10
Early Bird - Încearcă platforma înainte de lansarea oficială. Primești un cupon în valoare de 120 lei, pe care îl poți folosi pentru oricâte trimiteri în limita valorii. În plus, vei avea un cuvânt de spus în alegerea platformei(iOS sau Android) pentru care vom dezvolta prima aplicație pentru plasat comenzi.

Data livrarii: March 2016
20 euro +
0
Primești un cupon în valoare de 100 lei, pe care îl poți folosi pentru oricâte trimiteri în limita valorii cuponului.

Data livrarii: May 2016
50 euro +
1
Primești un cupon în valoare de 300 lei, pe care îl poți folosi pentru oricâte trimiteri în limita valorii cuponului. În plus, vei participa la un sondaj care va decide cu ce platformă de ecommerce vom face prima integrare a serviciului nostru.

Data livrarii: September 2016
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 19 ]

Flug (germ: zbor) este platforma care evoluează modul în care se trimit colete și documente prin oraș.

Promovăm o conexiune directă între cel care trimite și curier. Prin intermediul aplicației pentru smartphone, trimiterile pe distanțe scurte se pot face direct, cu un timp de livrare și costuri minime - trimiterea nu va trebui să treacă printr-un centru de colectare. 

De ce noi?  Având în spate conceptul de crowdsourcing care devine din ce în ce mai popular mai ales datorită Uber,  noi dezvoltăm o platformă exclusiv online - fără dispecer. Avem un algoritm de distribuire și te ajutăm în felul ăsta să plasezi o comandă de expediere pe care o poți urmări pe tot parcursul livrării. 

În doi pași: Primul este plasarea comenzii, al doilea este preautorizarea fondurilor din partea ta. Folosind serviciile unei bănci ca procesator online al plății cu cardul, vei avea siguranța datelor tale iar plata trimiterii se va executa doar în momentul confirmării livrării. 

Folosind serviciile unei bănci ca procesator online al plății cu cardul, vei avea siguranța datelor tale iar plata trimiterii se va executa doar în momentul confirmării de primire
Folosind serviciile unei bănci ca procesator online al plății cu cardul, vei avea siguranța datelor tale iar plata trimiterii se va executa doar în momentul confirmării de primire
 

De la persoană la persoană. Noi credem că poți avea încredere în persoana de lângă și vom crea premisele să se întâmple asta. Vei putea urmări pe hartă în timp real drumul coletului tău către destinatar și după fiecare livrare ne spui dacă totul a decurs bine, iar algoritmul va lua în calcul acest lucru și va favoriza la căutare curierii cu care tu ai lucrat ok. În plus, dacă te loghezi cu contul de facebook, vei ști și ce prieteni ai în comun cu cel căruia îi încredințezi coletul - sunt șanse mari să fie câțiva. Iar când lucrurile chiar nu merg bine deloc, noi având după screening toate datele celui căruia i-ai încredințat coletul, vom urmări soluționarea problemei.

Noi nu avem nevoie de o flotă pentru curierat.  Aplicațiile iOS și Android care completează platforma fac un potențial curier al pachetului tău din oricine are o bicicletă sau un scuter, a trecut prin procesul nostru de screening în persoană și își semnalează disponibilitatea în aplicație. Pe baza proximității geografice, dar și a preferințelor tale și a dimensiunilor coletului, la plasarea unei comenzi algoritmul alege un curier ad-hoc și îl notifică cu datele acesteia:  expeditor, distanță și valoare. La acceptarea comenzii se trece la pasul doi, sau dacă nu este acceptată, următorul curier ca proximitate este notificat.

Un sistem echitabil de plată
Un sistem echitabil de plată
 

Un sistem echitabil. Costurile unei livrări sunt calculate dinamic, pe baza distanței drumului optim între expeditor și destinatar și sunt afișate în momentul plasării comenzii: se pleacă de la un tarif de bază căruia i se adaugă un tarif pe kilometru. Cea mai mare parte (80%) din acest cost se duce direct către curierul care face livrarea. 

Stadiul actual al proiectului

In momentul de fata lucram la interfata aplicatiei pentru utilizatori, unde vor fi plasate comenzile de expediere, dar si la aplicatiile iOS si Android pentru curieri, precum si la  partea din spate. Deja testăm, asa că ne poți urmări mișcându-ne prin oraș pe flug.ro. 

Ce mai avem de facut

Unul din marile scopuri e să putem integra direct aplicația pe platforme de ecommerce si să oferim Flug nu doar utilizatorilor privati, ci si magazinelor online sau utilizatorilor site-urilor de comert de tip okazii.ro sau olx.ro.

Avem nevoie de ajutorul si sustinerea voastra, ca sa punem pe roate aceasta idee cu care vrem practic sa sprijinim libertatea de miscare, pe micii intreprinzatori si un contact direct, neintermediat intre furnizori si prestatori. 

E numai bine ca vine iarna acum, iar pana se termina campania We are here, unde speram sa ne sustineti, noi ne retragem sa dezvoltam platforma si aplicatiile. Totul va fi gata in martie 2016, deci din primavara, speram sa zburam prin Bucuresti cu colete de la voi, spre voi. 

Echipa proiectului

Împreuna cu partenerul meu, Bogdan Mihai, la fel ca și mine, inginer în calculatoare, trecut prin câțiva ani și câteva mai multe proiecte la companii multinaționale, construim acest serviciu local, pentru București. Avem experiența modulelor de logistică implementate la mai multe companii unde am avut proiecte în domeniul logisticii, însă așa cum Travis Kalanick nu a condus vreun taxi, nici noi nu putem spune că am completat un AWB. Însă credem că putem aduce un suflu nou și evolua curieratul local.

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

Ca pentru orice startup în tehnologie, drumul pe care îl avem în față are multe necunoscute. Avem determinarea, posibilitățile și curajul să ducem la capăt prototipul indiferent de rezultatul finanțării acestei campanii, deci platforma va exista.

Înțelegem și că legislația din România este învechită și de multe ori mult prea interpretabilă, așa că propunând un model inovativ ne asumăm unele riscuri de a nu putea scala dincolo de un număr de comenzi foarte mic.