Il ducem pe Tibi la Cannes

5 euro +
13
Multumim pentru susținere. Vei primi un poster virtual si te ținem la curent cu programarea proiectiilor acestui film.

Data livrarii: June 2015
11 euro +
8
Invitație la proiecția privată a filmului dedicată susținătorilor, un poster semnat de echipa și posterul virtual.

Data livrarii: July 2015
23 euro +
2
Invitație la proiecția privată a filmului dedicată susținătorilor, unde vei primi un DVD cu coloana sonora a filmului și un poster semnat de echipa.

Data livrarii: July 2015
34 euro +
4
Invitație la proiecția privată a filmului dedicată susținătorilor, unde vei primi un DVD sau Blu-Ray cu varianta completa a filmului și un poster, cu autograf din partea echipei.

Data livrarii: July 2015
57 euro +
2
Toate cele de mai sus și o zi cu doua ateliere sustinute de echipa filmului „Tibi” ( 2 ore de regie si 2 ore cu actoria); avem o ora sau o ora jumate in care echipa povesteste ce a insemnat sa fii regizor/actor in film, momente dificile, plusuri si minusuri si ce i-ar sfatui daca vor sa faca acelasi lucru, iar restul sesiune interactiva ori cu joculete (pe actorie) ori cu o sesiune de intrebari si raspunsuri.

Data livrarii: June 2015
113 euro +
2
Doua zile in care sunt 2 ateliere pe zi ( 2 ore de regie, 2 ore de actorie, 2 ore scenaristica, 2 ore despre productie). Deasemenea, vei fi invitatul nostru la o proiectie privata a filmului dedicata sustinatorilor, unde vei primi un DVD sau BlueRay cu varianta completa a filmului și autograful echipei.

Data livrarii: June 2015
227 euro +
1
Impreuna cu echipa Tibi, primele 3 persoane care doneaza aceasta suma sau peste ea vor participa la reconstituirea scenei reprezentative a finalului de film, in care acestia vor inlocui actorii in secventele respective. Vei primi, deasemenea, o invitatie la proiectia privata, DVD cu versiunea completa a filmului si autograful intregii echipe.

Data livrarii: August 2015
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 30 ]

Descriere proiect

Proiectul „Tibi” a pornit ca o simplă idee între prieteni. Povestea scrisă în vară de către Dan Iliuță, avea să se transforme, odată cu reînceperea școlii, într-un scenariu ambițios.

Vlad Marina și Radu Ianoș, scenariștii filmului, redactează în acest film de la bun început povestea tânărului Tiberiu Duinescu, zis Tibi, care pornește în rezolvarea enigmei morții tatălui său după ce primește un bilet în cutia poștală. Întreaga viață a protagonistului este înconjurată de mister și conflict. Toate aceste emoții fiind surprinse exemplar în fiecare cadru și replică, orchestrate cu atenție de Cristi Drăgan, producător executiv. 

Filmul Tibi în presă

 
 

Observator.tv

"Liceenii bucureşteni au fost puşi la colţ de criticii francezi. Nu este o pedeapsă, ci o mare onoare. Pentru că este Colţul Filmelor Scurte al celebrului festival de la Cannes."

 
 

Stirile PRO TV

O surpriza vine, insa, de la un elev de la Liceul Lazar, care la 18 ani devine cel mai tanar regizor roman participant pe Croazeta.

 
 

Adevărul - Interviu cu Dan Iliuță

"...din partea de preproducţie îmi place să definitivez povestea, ceea ce am şi făcut la Tibi. La filmări mă simt în largul meu când povestesc cu actorii, le explic şi inventăm background-uri inedite pentru fiecare din personajele lor. Dar partea care îmi face cea mai mare plăcere e cu siguranţă postproducţia. Nu e nimic mai plăcut decât să te vezi cu tot materialul, neapărat de calitate, în faţă şi să îl îmbini în cea mai potrivită armonie."

 
 

Digi 24

"Un elev de 17 ani din București este regizorul unui scurtmetraj selectat din alte 4.000 la Cannes. Dan Iliuță a fost ajutat de colegi şi prieteni, iar acum încearcă să strângă bani pentru ca măcar câţiva dintre ei să ajungă la celebrul festival. La noi, filmul „Tibi” va avea premiera în iunie, în Capitală."

 

 
 

Între 17 și 24 mai, echipa filmului Tibi merge la Cannes pentru a-și reprezenta producția în lumea industriei cinematografice internaționale, în avanpremieră. Timp de 7 zile, tinerii cinefili vor arăta filmul producătorilor, distribuitorilor și regizorilor profesioniști din întreaga lume, formându-și o bază de colaborări cu care pot avansa spre un nivel în care vor reprezenta cinematografia românească de mâine.

Pentru aceasta avem nevoie de ajutorul vostru, deoarece cu ajutorul sumei de 1500 de euro obtinuti in campanie vom putea acoperi cazarea si cele necesare pentru 8 dintre membrii echipei noastre. Costurile pentru biletele de avion ale acestora vor vi acoperite dintr-un fond pe care il vom obtine in timp util separat de campanie. In cazul in care suma de 1500 de euro va fi depasita, vom avea sansa de a include in echipa de plecare alti colegi de echipa.

Casting și sinopsis

Casting-ul pentru film a avut loc în luna noiembrie, în urma căruia a fost selectată distribuția completă, formată din studenți la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” și actori de teatru doritori să se alăture proiectului de debut. Vlad Galer (20) se află în rolul lui Tiberiu Dinescu, personaj confruntat încă de mic cu o dramă devastatoare: moartea tatălui său în circumstanțe inexplicabile. Delirul său este întrerupt odată ce primește un bilet anonim, o posibilă cale de a afla adevărul. Disperat, se agață de orice fir care l-ar putea conduce spre tatăl său, dă curs chemării și astfel, ajunge să o cunoască pe Emilia (Raluca Mihai), o umbră a trecutului. Aflată pe patul de moarte, Emilia își dorește să transmită cuiva secretul știut doar de ea, ce o leagă de tatăl lui Tibi. Totuși, înainte de a putea dezvălui fiului întreg misterul, intervine boala, astfel încât el nu mai ajunge să afle întregul adevăr. Dar folosindu-se de frânturile pe care le aflase de la muribundă și împreună cu fiica acesteia, Ioana (Cezara Munteanu), ce pare să fe mărturia unei realități sumbre, însă neclare, pornește într-o căutare derizorie printre mrejele trecutului.

Violent, tulburat și paranoic, el se atașează însă de Ioana, care îi devine parteneră de suferință. Ajungând în cele din urmă la un posibil suspect vinovat de moartea tatălui, Tibi decide ce se va întâmpla. Chiar și așa, curând apare o nouă problemă, care îi aruncă pe cei doi într-o situație cu totul și cu totul... neobișnuită.

Filmări

Filmările au avut loc loc între 7 decembrie și 15 martie, timp în care echipa a trecut prin momente memorabile, toate filmate din spatele camerelor. La acestea au luat parte cei 25 de membri ai echipei (de la actori, regizor, director de imagine la asistenți de platou și scenografi) și peste 40 de figuranți voluntari în scenele majore. Totul pentru a crea în detaliu o realitate alternativă structurată pe două perioade: vremea anilor ‘90 și prezentul imprevizibil.

 
 

Muzica și Postproducția

Muzica filmului a fost realizată în decursul a trei săptămâni intense la studio, timp în care Daniel Frangulea și Fernando Drăgănici, membru al trupei Talisman, au realizat și orchestrat score-ul oficial al filmului. Coloana sonoră se îmbină perfect cu imaginea diversă și bogată în expresivitate cromatică a lui Vlad Cristian Pau. Postproducția – montajul și atenta colorizare – a primei variante a început în luna martie, iar pe 3 aprilie, filmul făcut de tineri a fost selectat la Festivalul de film de la Cannes, în secțiunea Short Film Corner, fiind primul film românesc făcut de liceeni care a ajuns într-un festival internațional.

Stadiul actual al proiectului

In prezent, filmul este realizat in prima sa forma care a fost acceptata la sectiunea Short Film Corner de la Cannes. In calitate de producator incerc sa ma ocup din sponsorizari de costurile biletelor de autocar/avion catre Cannes. Coloana sonora a filmului este realizata tot de un adolescent. 

Ce mai avem de facut

Obiectivul principal pe care il avem in acest moment in vedere este strangerea de fonduri pentru a reusi cat mai multi din membri echipei noastre sa mearga la festival. Aceasta ar fi o rasplata ideala pentru munca depusa si un mod de invatare si impartasire de cunostinte intre echipa “Tibi” si alte echipe de film prezente. De asemenea, un alt obiectiv este acela de a încuraja tinerii în a-și urma visul, spre a da naștere unor astfel de proiecte frumoase, întrucat generația tânără vine cu un spirit inovator și abordări inedite.

In prezent, dorim si credem ca putem sa trimitem 8 persoane in total la Cannes. Cei 1500 de euro acopera cu brio cazarea si cheltuielile de acolo, in plus daca raman ii putem folosi in cadrul proiectiilor din vara. Vom avea proiectii atat in Bucuresti (Institutul Francez si alte locatii) cat si in tara daca finalizam parteneriate.

După revenirea echipei de la Cannes, filmul, inedit și revoluționar ca stil, va avea premiera în luna iunie în cinematografele bucureștene, urmând ca proiecții să aibă loc în toată țara sau prin eforturi sustinute sa il difuzam pe unul dintre canalele de profil din Romania. Spre final de an, filmul va porni și într-un circuit festivalier internațional.  

 
 

 

Echipa proiectului

Echipa proiectului este formată din Dan Iliuță (regizorul filmului), Iacob Paștina (regizor secund), Vlad Cristian Pau (director de imagine), Vlad Marina și Radu Ianoș (scenariști), Daniel Frangulea(compozitor), Cristi Drăgan si Daria Pentelie (producatori executivi), precum și actorii Vlad Galer, Cezara Munteanu, Andrei Radu, Victor Țăpeanu, Raluca Mihai, Ana Radu, Anca Dobre, Raluca Mihai, Cornel Ragea.

 
 

Prin tot ceea ce fac, membrii echipei „Tibi” vor să transmită mai departe ideea că orice vis poate fi dus pe cele mai înalte și nebănuite culmi. Proiectul lor demonstrează ce poate face voința unei echipe, pasiune și dragoste pentru film. Tibi, dincolo de dramă, este un film ce îi lasă pe spectatori să interpreteze mesajul, oferind în același timp și o perspectivă asupra valorilor puternice oferite de experiența vieții.

Parteneri

 
 

Scoala de Valori recomanda sustinerea acestui proiect, Cristi Dragan fiind unul dintre cei mai implicati adolescenti din programul Exceptionalii.

Partener oficial Eurolines.

 
 

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

Proiectul va exista cu siguranta. Echipa a depus mari eforturi pentru ca macar 3 persoane sa ajunga si sa reprezinte echipa la Cannes, insa ne propunem ca macar 5 altii sa aiba aceasta sansa.