Epoca ratiunii - Thomas Paine

5 euro +
8
Iti oferim pe email un certificat personalizat, care atesta ca ai contribuit la publicarea cartii in limba romana.

Data livrarii: March 2017
15 euro +
53 / 80
Iti oferim un exemplar din cartea „Epoca Ratiunii” de Thomas Paine, inainte de lansarea oficiala. De asemenea, vei primi un certificat care atesta ca ai contribuit la publicarea cartii si un semn de carte editie limitata.

Data livrarii: March 2017
50 euro +
10 / 10
Iti oferim doua exemplare din cartea „Epoca ratiunii” de Thomas Paine, tradusa in limba romana, inainte de lansarea oficiala. De asemenea, vei primi un certificat care atesta ca ai contribuit la publicarea cartii si doua semne de carte editie limitata, iar numele tau va fi mentionat in cadrul conferintei de lansare.

Data livrarii: March 2017
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 2 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 68 ]

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) a hotarat sa sprijine lansarea in limba romana a cartii „Epoca Ratiunii”, de Thomas Paine, una dintre cele mai reprezentative carti pentru gandirea critica. 

Unul dintre cei mai proeminenti reprezentanti ai Iluminismului, Thomas Paine, prin scrierile sale, a promovat idei precum libertatea, gandirea critica si drepturile omului.

 
 


Odata cu ”Epoca Ratiunii”, Thomas Paine a introdus dictonul ”Mintea mea este biserica mea” si a facut o critica a religiei organizate, dar a si chestionat legitimitatea scrierilor biblice. In primii ani dupa publicare cartea a fost aspru criticata, si chiar interzisa in unele tari, apoi a intrat intr-un con de umbra. Insa dupa ce Darwin a publicat ”Originea Speciilor”, cartea lui Paine a revenit in atentia publica, iar ideile sale au fost preluate, promovate si comentate de filozofi din intreaga lume. 

Neil deGrasse Tyson a inclus-o pe lista sa de 8 recomandari de lectura pentru persoane inteligente, iar motivatia sa a fost: ”pentru a invata cum puterea gandirii rationale este principala sursa de libertate in lume”.

In lumina evenimentelor din ultimele saptamani, publicarea acestei carti in limba romana pare sa fie mai importanta decat oricand. Pentru ca, asa cum spunea si Christopher Hitchens, "cand drepturile si ratiunea sunt supuse unor atacuri acoperite sau deschise, viata si scrierile lui Thomas Paine vor face mereu parte dintr-un arsenal pe care ar trebui sa ne bazam”.

Avem nevoie de ajutorul vostru pentru realizarea acestui proiect! 

 
 

 

Stadiul actual al proiectului

Cartea se afla in lucru la Editura Herald. La data lansarii acestui proiect, cartea a fost tradusa, iar grafica a fost realizata. Aparitia este programata pentru finalul lunii martie. 

Ce mai avem de facut

Urmeaza tiparirea cartii si distribuirea ei in librarii. 

Echipa proiectului

ASUR, editura Herald si VOI!

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

In nefericitul caz in care nu vom strange suma necesara, aparitia cartii va fi amanata.