EBienale 2013

1 euro +
3
Menționarea numelui/instituției la secținea ”prietenii EBienale” pe site-ul EBienale www.ebienale.ro

Data livrarii: September 2013
20 euro +
0 / 20
Menționarea numelui/instituției la secținea ”prietenii EBienale” pe site-ul EBienale www.ebienale.ro și un tricou EBienale.

Data livrarii: August 2013
30 euro +
0 / 20
Menționarea numelui/instituției la secținea ”prietenii EBienale” pe site-ul EBienale www.ebienale.ro și un tricou EBienale. + Un catalog EBienale.

Data livrarii: September 2013
50 euro +
0
Menționarea numelui/instituției la secținea ”prietenii EBienale” pe site-ul EBienale www.ebienale.ro și un tricou EBienale. + Un catalog EBienale. + O invitație la un eveniment privat EBienale (întâlnire cu artiștii EBienale, concert jazz fusion într-o galerie din cadrul circuitului EBienale, sesiune privată de vizionare de filme și întâlnire cu artiștii și curatorii EBienale)

Data livrarii: September 2013
80 euro +
0
Menționarea numelui/instituției la secținea ”prietenii EBienale” pe site-ul EBienale www.ebienale.ro și un tricou EBienale. + Un catalog EBienale. + O invitație la un eveniment privat EBienale (întâlnire cu artiștii EBienale, concert jazz fusion într-o galerie din cadrul circuitului EBienale, sesiune privată de vizionare de filme și întâlnire cu artiștii și curatorii EBienale). + O apariție în filmul documentar EBienale.

Data livrarii: September 2013
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 3 ]

'EBienale' este bienala internațională de artă contemporană a Festivalului Internațional George Enescu.


Prima ediție a avut loc în 2011, când în foaierul Salii Palatului au expus peste 80 de artiști tineri.

A doua ediție EBienale are loc între 1 și 28 Septembrie 2013, concomitent cu a XXI-a ediție a Festivalului George Enescu. Tema ediției 2013 este 'XXIst Century: technology, light, colour'.

Scopul 'Festivalului Internațional George Enescu' este crearea unui teren comun al mediilor artistice iar prin EBienale conectăm mediul artei contemporane la cel al scenei simfonice contemporane care învie odată la doi ani în București prin Festivalul Enescu: o scenă pe care apar în București cele mai mari nume ale momentului: Daniel Barenboim, Radu Lupu, celebrul organist Cameron Carpenter , Paavo Jarvi și mulți alții.

EBienale nu este înscrisă în bugetul Festivalului, așa că organizatorii ei se străduiesc să obțină finanțări private.
În această ediție EBienale dorim să transformăm parcurile din fața sălilor de concerte (Sala Palatului și a Ateneului Român) în Grădini ale Festivalului, prin proiecte artistice și instalații de artă contemporană chiar în hot-spotul festivalului. Așadar, când mergeți la concert în festival veți avea posibilitatea să vă plimbați prin această grădină pe care Festivalul Enescu o face cadou publicului meloman dar și publicului interesat de experimente în artă. Grădina va fi vizitabilă pe toată perioada zilei, și seara, oferind un traseu magic la ieșirea de la concertele festivalului.

EBienale creează un precedent prin circuitul de galerii de artă partenere care au intrat în acest proiect expunând artiștii EBienale în spațiile lor.

Vino la Sala palatului și la Ateneu să iei harta traseului EBienale și descoperă Bucureștiul prin prisma galeriilor de artă!

Pentru ca această magie să se întâmple așa cum a proiectat-o echipa de curatori (Ilina Schileru, Roxana Gibescu, Daniel Djamo, Mihai Zgondoiu, Raluca Băloiu), avem nevoie de sprijin să finanțăm terminarea instalațiilor la care artiștii lucrează de zor. Pe unii dintre artiști îi așteptăm cu instalațiil din Oslo (Norvegia) sau din Marea Britanie și avem nevoie de ajutor să le asigurăm transportul și cazarea în EBienale. Unele transporturi de lucrări sunt asigurate de partenerii noștri (Galeria Galateca), însă pe altele încă nu am reușit să le acoperim.

Banii care se vor strânge în urma apelului de crowd-funding îi folosim la achiziția materialelor pentru instalații și happening-uri programate în timpul EBienale, pentru iluminarea acestor instalații și sperăm, pentru asigurarea transportului lucrărilor artiștilor care au investit personal bugete de mii de euro pentru ca proiectele lor să fie gata la 1 septembrie, apă pentru workshopuri, afișe, cabluri, sprayuri, vopsea,  prelungitoare dar și multe altele.

Fără acest sprijin, multe din proiectele selectate în EBienale nu vor putea prinde viață.

Urmărește-ne demersurile aici, pe platforma We Are Here și dă-ne un like pe https://www.facebook.com/ebienale