Dirty Shirt & Ansamblul Transilvania - FolkCore DeTour

1 euro +
8
Mulțam fain din partea trupei :)

Data livrarii: March 2017
5 euro +
3
Album digital live (audio)

Data livrarii: December 2017
8 euro +
1
Album digital live (audio & video)

Data livrarii: December 2017
12 euro +
27
Invitatie la un concert + goodies: poster, pana de chitara, sticker, etc.

Data livrarii: March 2017
15 euro +
2
Album live in format CD/DVD (taxele postale incluse) + album digital (audio/video) + goodies

Data livrarii: December 2017
17 euro +
9
Tricou FolkCore Detour (taxe postale incluse) + album digital live (audio/video) + goodies

Data livrarii: December 2017
25 euro +
5
Invitatie la un concert + album live CD/DVD + album digital (audio/video) + goodies

Data livrarii: December 2017
25 euro +
11
Invitatie la un concert + tricou FolkCore DeTour + album digital (audio/video) + goodies

Data livrarii: December 2017
30 euro +
7
Tricou FolkCore DeTour + Album live format CD/DVD (taxele postale incluse) + album digital (audio/video) + goodies

Data livrarii: December 2017
40 euro +
22
Invitatie la un concert + tricou FolkCore DeTour + album live CD/DVD + album digital (audio/video) + goodies

Data livrarii: December 2017
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 4 ]
Sustinatori [ 84 ]

Ideea unui spectacol care reunește pe aceeași scenă o formație metal și un ansamblu folcloric în formulă completă este unică, o producție fără precedent în întreaga lume. Putem aminti colaborări între formații rock/metal și orchestre filarmonice, dar nu alături de o orchestra tradițională. În cadrul curentului Folk Metal internațional, întâlnim artiști care apelează la instrumente tradiționale în studio sau turnee, însă niciodată nu s-a ajuns la încorporarea unei orchestre tradiționale complete. În sens invers, există artiști cunoscuți din Balcani, care au realizat concerte cu ansambluri folclorice și instrumente rock moderne, însă niciunul nu a realizat o producție cu formule complete, atât metal, cât și tradițională. 

Astfel, turneul "FolkCore Detour" este fără îndoială proiectul nostru cel mai ambițios pînă in prezent și reprezintă o adevărată provocare din punct de vedere artistic, logistic și tehnic, cu o producție ce implică peste 40 de persoane.  Un proiect de asemenea anvergură nu poate fi realizat fără susținere și participarea prietenilor și fanilor Dirty Shirt nu doar ne va ajuta la finanțarea turneului, dar va avea un impact important asupra cererilor de subvenții si sponsorizare în curs.

Proiectul are o deschidere și către artiștii tineri, deoarece în deschidere va canta formația E-an-na (Folk Metal, Sibiu), cea mai de succes apariție pe scena rock din România în ultimii ani. 

Informații suplimentare:

- dacă alegeți recompense ce conțin invitații la concerte, vă rugăm să ne trimiteți un email la info@dirty-shirt.com în care să specificați concertul la care doriți sa participați. Invitațiile vor fi trimise prin email cu câteva săptămâni înainte de evenimente. Notă: eventualele costuri de transport și cazare nu sunt acoperite

- dacă  doriți să cumulați mai multe recompense, alegeți o recompensă, introduceți minim suma corespunzătoare și  trimiteți un email la info@dirty-shirt.com cu informațiile necesare. 

- dacă alegeți recompense ce conțin tricouri,  vă rugăm să ne trimiteți un email la info@dirty-shirt.com în care să specificați modelul (femei sau barbați) și talia 

- in cazul în care alegeți recompense ce necesită livrarea prin poștă (album live in format fizic, tricou fără invitație la concerte), este necesară adresa dumneavoastră. Costurile de livrare sunt incluse in recompensă. Pentru cei ce aleg recompense ce conțin invitații si tricouri, tricourile vor fi oferite direct la concert. 

FAQ crowdfunding

Q: Care sunt avantajele pentru trupa?
A: pentru noi avantajul principal e faptul ca prin crowdfunding avem un buget sigur cu ceva timp inainte de turneu, ceea ce ne permite sa acoperim costurile preliminare (inchiriere spatii, tehnic, rezervari cazari, etc...) si poate si mai important, e un semnal care ar arata interesul publicului fata de proiect, ceea ce ar creste substantial sansele de a obtine finantari/sponsori

Q: Care sunt riscurile pentru cei ce participa la campania de crowdfunging?
A: Riscurile sunt zero deoarece:
- platile sunt securizate
- cu un termen de 48 de ore inainte de finalizarea campaniei, un participant poate sa isi retraga sustinerea, fara a fi taxat
- in cazul in care campania este infructuoasa (mai putin de 30% din suma totala de finantare), sustinatorii vor fi rambursati integral
- in cazul improbabil in care turneul este anulat, vom rambursa integral donatiile primite

Q: Care sunt avantajele pentru un fan care participa la crowdfunding
A: In primul rand, financiar, recompensele au fost gandite astfel incat sa reprezinte aproximativ costul pachetelor oferite, insa diferenta e ca anumite produse vor fi personalizate, fiind semnate de catre membrii formatiei (postere, albume). Insa probabil cel mai important e faptul ca participand la campania de crowdfunding sustineti un proiect unic, aveti sansa sa contribuiti si sa vedeti un spectacol special. Credem ca e o ocazie rara, nu doar pentru Dirty Shirt, ci si pentru scena metal underground din Romania, o scena in plina crestere care are nevoie, mai mult ca niciodata de sustinerea publicului.

 

Stadiul actual al proiectului

Turneul va cuprinde 6 concerte în România, după cum urmeaza:

17 martie: Casa Tineretului, Baia Mare

https://www.facebook.com/events/762406683900431/

- 18 martie: Casa Tineretului, Timișoara

https://www.facebook.com/events/1162872437131377/

- 24 martie: Form Space, Cluj Napoca

https://www.facebook.com/events/1154334781351863/

- 25 martie: Casa Studenților, Iași

https://www.facebook.com/events/1350763364957531/

- 31 martie: Kruhnen Musik Halle, Brasov

https://www.facebook.com/events/1138710729581044/

- 1 aprilie: Arenele Romane, Bucuresti (filmare DVD)

https://www.facebook.com/events/566630283461790/

Ce mai avem de facut

La ora actuală, suntem in plină perioadă de finanțare a proiectului.

Echipa proiectului

Gestiunea unui proiect de o asemenea anvergură, necesită o experiență bogată în domeniu.  Astfel, proiectul va fi coordonat de Promusic Events & Maximum Rock, un organizator important al mișcării rock din România în ultimii 20 de ani (Maximum Rock Festival, Romanian Rock Meeting, Machine Head, Helloween, etc). Pentru a asigura o calitate profesională a spectacolelor (sunet și lumini) vom colabora cu firma Set-Up, responsabilă de productie tehnică la evenimente precum Electric Castle, Eurovision, Artmania, Peninsula, etc. Producția video și coordonarea echipei de filmări vor  fi realizate de Cristian Bălănean și echipa Om Creatives. Echipa de imagine va fi completată de Ciprian Vlăduț, unul din cei mai cunoscuți fotografi de evenimente din România. Producția audio (aranjamente, edit și mix) va fi realizata de Mihai Tivadar (membru Dirty Shirt), MT Sound (Grenoble), Bornuz Vlad (Blana Recording Studio, Cluj-Napoca) și Adrian Uritescu (LowBass5 Studio, Deva). Pentru mastering există mai multe posibilități, printre care și producătorii din Los Angeles cu care Dirty Shirt a colaborat în trecut: Charles Massabo (Kallaghan Records) și Alan Douches (West West Side Studio).

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

In cazul în care subvențiile și sponsorizarile obținute sunt insuficiente pentru producția actuală, vom fi nevoiți să reducem turneul la formula Dirty Shirt + Taraf (aproximativ 15 muzicieni pe scena), însa atâta timp cat avem susținerea voastră, noi mergem înainte.