Dare to Rug

1 euro +
4
Vă mulțumim din suflet! Poate nu aveți nevoie de un covor grozav acum, dar vreți totuși sa ne susțineți. Am adăugat această recompensă special pentru voi.

Data livrarii: December 2015
5 euro +
16
Imagini digitale! Puteți folosi modelele ca imagine de fundal pentru device-urile voastre imediat ce campania se termină.

Data livrarii: December 2015
10 euro +
7
Un sticker îndrăzneț! Dacă vă place proiectul nostru, susțineți-ne si veți primi un sticker cu care să vă mândriți.

Data livrarii: December 2015
30 euro +
11
Vederi! Veți primi un set de 10 vederi personalizate special pentru această campanie.

Data livrarii: December 2015
350 euro +
1 / 3
Preț special pentru primii 3 susținători cu 30% reducere! Puteți alege orice covor 1.20*1.70m din prima noastră colecție. Preț retail : 500euro. Livrarea se face oriunde in lume. Livrarea in afara Romaniei nu este inclusă in prețul promotiei.

Data livrarii: February 2016
400 euro +
2
Preț special pe tot parcursul campaniei cu 20% reducere! Puteți alege orice covor 1.20*1.70m din prima noastră colecție. Preț retail : 500euro. Livrarea se face oriunde in lume. Livrarea in afara Romaniei nu este inclusă in prețul promotiei.

Data livrarii: February 2016
520 euro +
0 / 3
Preț special pentru primii 3 susținători cu 30% reducere! Puteți alege orice covor pătrat 1.70*1.70m din prima noastră colecție. Preț retail : 750euro. Livrarea se face oriunde in lume. Livrarea in afara Romaniei nu este inclusă in prețul promotiei.

Data livrarii: February 2015
600 euro +
0
Preț special pe tot parcursul campaniei cu 20% reducere! Puteți alege orice covor pătrat 1.70*1.70m din prima noastră colecție. Preț retail : 750euro. Livrarea se face oriunde in lume. Livrarea in afara Romaniei nu este inclusă in prețul promotiei.

Data livrarii: February 2016
700 euro +
0 / 3
Preț special pentru primii 3 susținători cu 30% reducere! Puteți alege orice covor 1.70*2.40m din prima noastră colecție. Preț retail : 1000euro. Livrarea se face oriunde in lume. Livrarea in afara Romaniei nu este inclusă in prețul promotiei.

Data livrarii: February 2016
800 euro +
0
Preț special pe tot parcursul campaniei cu 20% reducere! Puteți alege orice covor 1.70*2.40m din prima noastră colecție. Preț retail : 1000euro. Livrarea se face oriunde in lume. Livrarea in afara Romaniei nu este inclusă in prețul promotiei.

Data livrarii: February 2015
1100 euro +
0 / 3
Covorul tău îndrăzneț unic! Vom proiecta un covor DARE TO RUG special pentru tine. El va avea modelul, culorile și dimensiunile (maxim 5 mp) potrivite spațiului tău. Aceasta ofertă este valabila doar in cadrul campaniei de crowdfunding. Livrarea se face oriunde in lume. Livrarea în afara României nu este inclusă in prețul promoției.

Data livrarii: March 2016
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 39 ]

DARE TO RUG

Dare to Rug este primul brand de design românesc care produce covoare hand-tufted.

Dare to Rug inseamnă craft și design pentru readucerea covorului ca și obiect central în schema decorativă a unui spațiu. 

 

 
 

PRODUSUL NOSTRU: DE CE COVOARE?

PENTRU CĂ UN COVOR ESTE EMOȚIE!

Covoarele exprimă emoție. Pe langă efectul dat de frumusețea lor, culori, texturi și design, covoarele ne influențează și starea. Arhitecții si designerii de interior consideră covorul un obiect de decorațiune esențial intr-un spațiu.

Covoarele definesc spațiile, alcatuiesc ambianțe si oferă o senzație de căldură unui cămin sau birou. Mai mult decât atat, mersul desculț pe un covor are efectul unui masaj gentil.

Covoarele pot fi incluse în orice spațiu. Funcția lor decorativă a subliniat dintotdeauna atributele și sensibilitatea creativă din mediul în care au apărut.

 
 

ROMANIAN MOODS

Prima noastră colecție, Romanian Moods, este o colecție de stări intrepătrunse cu texturi tradiționale românești. Fiecare covor are inspirații din diferite regiuni istorice ale României - Oltenia, Maramureș, Transilvania, Moldova, Basarabia, Bucovina, Dobrogea, Muntenia, Banat and Crișana.

Fiecare design este născut dintr-un proces de reinterpretare proprie a motivelor tradiționale pentru a le reda într-o perspectivă contemporană. Am folosit culori care descriu o imagine modernă si exprimă emoții puternice.

 

Edgy

 
 

Ironic

 
 

Mellow

 
 

Hyper

 
 

Puzzled

 
 

Serene

 
 

Restless

 
 

Frisky

 
 

Ecstatic

 
 

Intense

 
 

MATERIALE NATURALE

 
 

Lână din Noua Zeelandă

Lâna provine de la oi crescute in Noua Zeelandă, și este cea mai bună pentru producerea covoarelor. Este recunoscută pentru frumusețea sa, elasticitate, culoarea deschisă si rezistența in timp.

 

 

 
 

 

Vopseluri eco-friendly

Facem tot posibilul ca in procesul de vopsire a lânii să fie folosite doar produse testate ecologic din Elveția.

 

 

 
 

Protecție spate din bumbac

Rezistentă, confortabilă si lasă aerul să circule. Deși există mai multe variante de material folosit pentru spatele covorului, noi am ales să folosim bumbac 100% natural pentru că ii oferă covorului o protecție mai bună si o durată mai lungă de viață.

 

 

Incăperile în care există covoare conțin de opt ori mai puține particule de praf, in felul acesta imbunătățesc calitatea aerului si reduc riscul de alergii.

Covoarele din lână sunt confortabile, sigure și rezistente la foc - sunt greu inflamabile și nu ajută la propagarea focului.

Covoarele din lână naturală sunt biodegradabile, ajutând la protejarea mediului înconjurător.

 

MODALITATEA DE PRODUCȚIE: DE CE HAND-TUFTED?

Hand-tufting este un proces manual prin care, cu ajutorul unui pistol special, se inserează smocurile de lână pe o suprafață de bumbac conform modelului dorit. Apoi lâna este fixată cu ajutorul unui lipici special.

 

 
 

Imediat ce lipiciul s-a uscat, covorul este plasat pe o suprafață orizontală si pregatit pentru a fi finisat la față. Folosind această tehnică se pot crea diferite efecte prin inalțimi ale firului de lână, arcuirea lui, jocuri de modele și culori.

 

 
 

Drept urmare, tehnica hand-tufted aduce o infinitate de posibilități pentru design, folosind materiale naturale. Procesul de producție este mai rapid, iar rezultatul este un covor rezistent, de foarte bună calitate.

 

 
 

 

Stadiul actual al proiectului

Totul a inceput de la dragostea noastră pentru craft / lucrurile făcute manual. Am locuit în medii creative în Europa și Asia, unde am descoperit tehnicile tradiționale asiatice de realizat covoare. După multe căutări și cercectare, am ales fabrica ce se potrivea cerințelor noastre în ceea ce privește materialele folosite, modul de lucru și respectarea unor condiții etice de muncă. Până în prezent am finalizat producția prototipurilor și suntem gata de lansarea pe piața internațională. 

Ce mai avem de facut

Suntem aici pentru că ne dorim să ne continuăm misiunea de a promova designul românesc în întreaga lume. Vrem să creăm vizibilitate pentru creativitatea românească prin faptul că suntem primul brand care folosește această tehnică de produs covoare împreună cu acest tip de materiale și inspirația din motivele românești.

Susținerea voastră ne aduce mai aproape de a ne îndeplini visul! 

Echipa proiectului

 
 

 

 

Flavia

Este un designer de interior ambițios, creativ și independent, care a studiat la Scuola Politecnica di Design in Milano și are experiență de viață și de lucru într-un mediu internațional.

https://ro.linkedin.com/in/flavia-scinteanu-22533458

 

 

Andreea

Gândire creativă cu spirit de antreprenor, a studiat arhitectura și designul de interior și are experiență de lucru atât in Europa cât și în Asia.

https://ro.linkedin.com/in/andreea-batros-a3850aa9

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

Dacă totul decurge bine în campanie, ne vom onora comenzile într-un mod profesional. Am petrecut luni întregi în căutare de producători și furnizori cu care să lucrăm, asigurându-ne că sistemul nostru de producție este cât mai fluent. Producerea manuală a covoarelor implică o posibilă întârziere datorată erorilor umane. 

Orice probleme neprevăzute care apar pe parcurs vor fi explicate cu transparență și cu grijă, iar voi veți fi informați constant.