Cool Cooking

5 euro +
1 / 0
Abonament lunar la newsletter-ul aventurii Cool Cooking. Veți primi, în fiecare săptămână, alături de părinții copiilor participanți, transcriptul aventurilor de la cursul de gătit: 2 rețete pe care le puteți experimenta acasă cu copiii dumneavoastră, sfaturi de nutriție și informații științifice despre impactul consumului anumitor alimente asupra creierului și corpului nostru, precum și jocurile de antrenament al caracterului desfășurate în cadrul fiecărei sesiuni.

Data livrarii: February 2016
20 euro +
0
Pentru cei care sunt curioși să guste din spiritul Cool Cooking ne-am gândit să vă invităm la o sesiune demonstativă înainte de a începe marea aventură.

Data livrarii: February 2016
80 euro +
0 / 2
Abonament preferențial (redus cu 40%) la modulul Cool Cooking din luna februarie. În prețul abonamentului este inclus, pe lângă atelierul de gătit, jocurile de antrenament al caracterului și newsletter-ul lunar al aventurii, echipamentul bucătarului junior care conține: un șorț de bucătărie, o bonetă, o mustață de bucătar, un cuțit și un tocător pentru copii și un jurnal personal în care vor fi înregistrate colaje și amintiri din aventurile de gătit Cool Cooking.

Data livrarii: February 2016
250 euro +
0 / 4
Cool Cooking poate fi aventura privată a copilului tău, împreună cu prietenii lui. O zi de naștere celebrată într-un mod cool, în care copiii se joacă de-a micii bucătari și își pregătesc singuri gustările, dar mai mult, învață despre ce înseamnă alimentația sănătoasă și cum ne ajută caracterul să reușim în viață. Vom invita alături de trainerii Gritty un invitat special pe care copiii îl vor îndrăgi și cu care se vor distra de minune. Va fi o aniversare de neuitat! Garantat!

Data livrarii: February 2016
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 1 ]

Gritty Education pune mereu la cale lucruri năstrușnice. Am convins un editor să scriem o carte de gătit. Nu orice carte. O carte ai cărei autori sunt copiii - ei vor inventa și experimenta rețete de gătit după ce vor afla care sunt nevoile corpului lor, dar mai ales ale creierului, pentru a fi sănătoși! Totul într-o manieră jucăușă, combinată cu antrenamentul caracterului lor. Așa a luat naștere Cool Cooking - ateliere de gătit cu caracter!

Această aventură începe din februarie, sub forma unor module lunare a câte 4 sesiuni ce vor avea loc sâmbăta în locații inedite din zona centrală a Bucureștiului. Prima desfășurare de forțe are loc pe 6 februarie, cu o grupă de 8-10 copii. 

Vom aduna in această călătorie rețetele cele mai cool și vom scrie povestea lor astfel încât din toamnă, odată cu începerea unui nou an școlar, vom publica jurnalul de aventuri ale micilor bucătari.

Ne dorim ca un număr cât mai mare de copii și părinții lor să experimenteze aceste rețete, să invețe alături de noi despre alimentația sănătoasă și antrenamentul trăsăturilor pozitive de caracter,retrăind astfel aventura noastră, oriunde s-ar afla. 

 
 

 

Stadiul actual al proiectului

Cool Cooking este un proiect educațional al Gritty Education care desfășoară ateliere de antrenament al caracterului incă din 2014. 

Din februarie 2016 acest proiect se va desprinde de opționalele de dezvoltare personală pe care trainerii Gritty le desfășoară în parteneriat cu grădinițe și școli private din București, devenind de sine stătător, cu o comunitate proprie, pasionată de gătit, și locații dedicate obiectivului de a transforma activitățile de gătit cu copiii într-o aventură în sine, cu noțiuni avansate de nutriție, invitați speciali și spații propice de desfășurare.

 
 

Aceasta nu înseamnă că în cadrul atelierelor de dezvoltare personală pe care le avem deja în desfășurare la Gritty, vom renunța la acest obicei bun de a pregăti o mică gustare hrănitoare și inspirantă pentru copii. Partenerii noștri ne susțin în continuare și pentru că sunt printre cei care au inspirat proiectul Cool Cooking, le mulțumim și pe aceasta cale. 

 
 

Raluca Niță, Managerul grădinițelor Schnuffelgarten

”De mulți ani sunt înconjurată de copii (ca educator și manager la Schnuffelgarten). Observ cu regret că sunt seduși din ce în ce mai mult de alimente nesănătoase. Motiv pentru care am fost foarte bucuroasă să începem colaborarea cu Gritty și copiilor le place enorm secțiunea în care prepară o gustare din fructe. Iar eu mă bucur și mai mult când rețeta pe care au învățat-o, o prepară și acasă. Există clar un efect pozitiv și spre surprinderea mea, copiii înțeleg cu destulă ușurință de ce să iubească fructele. Susțin cu drag acest proiect!”

Ce mai avem de facut

Dar de ce avem nevoie de ajutorul vostru? Păi, povestea scrisă trebuie însoțită de grafică și imagini cât mai sugestive, astfel încât aceasta să prindă ușor viață în mâinile cititorilor. Ne-am gândit la un format de benzi desenate care este atât de îndrăgit atât de copii cât și de părinți. Am găsit și omul care dă viață celor mai vii benzi desenate din țară. Insă, timpul și talentul lui sunt de mare preț și avem nevoie de resurse pentru a-l atrage în proiect. 

Vino alaturi de noi să dăm viață acestui proiect! Hai cu noi in aventura Cool Cooking!

 
 

 

Echipa proiectului

Liliana, co-fondatorul atelierelor de  antrenament al caracterului Gritty Education, a strâns de-a lungul a 2 ani bogați de experiențe inedite cu copiii, un set de rețete de gătit minimalist și jocuri de autocontrol și creativitate care i-a intrigat pe mulți dintre participanți și prietenii acestora.

 
 

Printre aceștia, ma aflu si eu, Mirabela, un fan declarat al spiritului curios, curajos și jucăuș al copiilor, din care mă inspir. Sunt voluntar în Gritty Education de la inceputul lui 2015 când am fost contaminată ireversibil cu spiritul Gritty si vreau să contaminez la rându-mi cât mai multă lume. Si ce mod mai eficient de a face asta decât printr-o carte?

 
 

 

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

Cool Cooking are ca obiectiv publicarea unei cărți de gătit pentru copii și păriniți în toamna anului 2016. Costul publicării și promovarea acesteia este destul de mare pentru capacitatea financiară a Gritty Education, astfel încât, fără un sprijin susținut al comunității de părinți și copii care vor intra în contact cu Cool Cooking nu vom reuși sa publicăm cartea la termenul asumat față de editură.

Insă, asta nu inseamnă că vom renunța la idee, ci pur și simplu vom amâna momentul, asumându-ne costul dezamăgirii comunității implicate în Cool Cooking și costurile de resurse aferente.