CEVA DE VARĂ - un festival mare pentru o comunitate mică

5 euro +
10
îți vom trimite un mesaj personalizat și un sticker virtual.

Data livrarii: August 2015
10 euro +
4
Îți vom trimite la alegere: o carte poștală a festivalului sau o brățară personalizată creată de noi. Obiectele vor putea fi trimise pe teritoriul României prin Poșta Română (costurile de livrare incluse în pachet). În cazul în care dorești, îți vom menționa numele pe website și/sau pagina de facebook.

Data livrarii: August 2015
20 euro +
2
Îți vom trimite un set de 3 cărți poștale sau un suport pentru lumânări. Obiectele vor putea fi trimise pe teritoriul României prin Poșta Română (costurile de livrare incluse în pachet). În cazul în care dorești, îți vom menționa numele pe website și/sau pagina de facebook.

Data livrarii: August 2015
50 euro +
1
Cele de mai sus și un tricou/top cu sigla festivalului. Obiectele vor putea fi trimise pe teritoriul României prin Poșta Română (costurile de livrare incluse în pachet). În cazul în care dorești, îți vom menționa numele pe website și/sau pagina de facebook.

Data livrarii: August 2015
100 euro +
0
Cele de mai sus și un obiect creat de noi (la alegere). Obiectele vor putea fi trimise pe teritoriul României prin Poșta Română (costurile de livrare incluse în pachet). În cazul în care dorești, îți vom menționa numele pe website și/sau pagina de facebook.

Data livrarii: August 2015
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 13 ]

Ceva de Vară este un festival făcut de oameni pentru oameni!

Festivalul Ceva de Vară a fost organizat prima dată în iulie 2014, într-un oraş mic din România, Întorsura Buzăului, pentru a aduce ceva nou, alternativ, proaspăt şi de vară în rândul membrilor comunităţii din acest oraş, lipsit altfel de o viaţă socială şi culturală foarte activă.

În timpul diferitelor activităţi de educaţie non-formală organizate pe parcursul anului cu tinerii şi copiii din Întorsura Buzăului am identificat nevoia unui eveniment mare, antrenant organizat în acest oraş şi a unui context care să faciliteze implicarea activă şi colectivă a oamenilor din comunitate. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Festivalul a durat o zi şi a fost un eveniment în aer liber axat pe muzică, artă, sport şi activităţi de relaxare potrivite pentru toţi membrii comunităţii.

 
 
 
 
 
 
 
 

După reacţiile pozitive primite de la participanţii la evenimentul de anul trecut am hotărât să organizăm o nouă ediţie. 

Anul acesta festivalul a durat două zile, între 18 şi 19 iulie.

Se pare că abia după ce acest eveniment miraculos s-a întamplat unii dintre noi au realizat ce înseamnă şi cât de important este festivalul Ceva de Vară pentru toată lumea implicată. Şi pentru fiecare dintre noi a însemnat ceva diferit:

„A fost ca un fel de magie!”

„Pfua...sentimentul că suntem toţi împreună, că facem acest lucru împreună, având grijă unul de celălat, ajutându-ne între noi – asta apreciez cel mai mult! Este un festival făcut de voluntari. Asta înseamnă că este făcut de oameni care nu sunt obligaţi să se implice. Înseamnă că este făcut din propie voinţă. Şi s-a simţit aşa. S-a simţit ca fiind libertate.”

„Cel mai minunat şi diferit eveniment al verii. Ceva de Vară are puterea de a aduce împreună oameni de diferite vârste, sexe şi cu interese diferite şi să transforme această reuniune în ceva extrem de benefic. „

„Aş descrie Ceva de Vară ca un experiment făcut de un copil în nisip. Aş repeta această experienţă la nesfârşit.”

Am reuşit să aducem împreună peste 100 de voluntari locali şi a fost o adevărată plăcere să observăm în timpul evenimentului implicarea şi pasiunea fiecăruia dintre ei. Suntem fericiţi că am reuşit să le oferim această oportunitate de voluntariat şi se pare că aceeaşi bucurie este resimţită şi de partea lor. I-am întrebat ce a făcut acest festival special pentru ei şi răspunsurile s-au referit la posibilitatea de a cunoaşte oameni diferiţi şi de a-şi face prieteni noi, la şansa de a fi voluntar şi posibilitatea de a împărtăşi cu alţii o parte din cunoştinţele şi competenţele lor. Fiecare dintre noi aşteaptăm acum cu nerăbdare ediţia a 3-a! 

Stadiul actual al proiectului

Am fost implicaţi activ în comunitate încă din 2013, implementând aici două proiecte europene – Playride şi Inside Ride – prin intermediul cărora am putut desfăşura diferite  activităţi împreună cu copii şi tineri locali.

De asemenea, până în acest moment, am fost foarte implicaţi în pregătirile pentru festival – am delimitat zone din cadrul festivalului şi activităţile ce se vor desfăşura în fiecare dintre acestea, am stabilit parteneriate, am atras mulţi voluntari care sunt nerăbdători să ne ajute, dar am organizat şi o serie de evenimente în parcurile din Braşov ca evenimente de promovare a festivalului, în cadrul cărora oamenii din oraş pot deja să experimenteze câteva dintre activităţile ce vor avea loc la Întorsura Buzăului.

 
 
 
 
 
 

Suntem deja în contact cu oameni minunaţi, dornici să ofere activităţi de calitate în timpul zilelor de festival. Deoarece aceştia sunt implicaţi  în totalitate în mod voluntar, am căutat metode prin care să-i recompensăm pentru eforturile depuse, iar până acum am realizat mici acţiuni de strângere de fonduri pentru a le putea oferi  o masă caldă în timpul evenimentului şi pentru a acoperi cheltuielile de transportul.

Am estimat suma necesară de bani ca fiind în jur de 1250 Euro. De aceşti bani avem nevoie pentru a pregăti zona de festival, scena, decoraţiile, pavilioanele pentru diferitele zone, punctele de informare, toaletele, coşurile de gunoi, semnele de îndrumare etc.

Ce mai avem de facut

În momentul în care citeşti aceste rânduri festivalul s-a încheiat deja, dar pentru noi implicarea continuă. Munca pentru festival nu înseamnă doar organizarea acestuia, ci şi prezenţa şi implicarea în comunitate pe tot parcursul anului. De aceea, munca nu se termină niciodată, iar acest proiect este încă deschis donaţiilor şi poate creşte prin sprijinul primit din partea voastră.

Echipa proiectului

Festivalul este organizat de Mirakolix prin implicarea voluntară a unor oameni din întreaga lume.

Mirakolix este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată pentru a sprijini ideea de joacă la orice vârstă. Pentru al treilea an Mirakolix găzduieşte proiecte europene prin care voluntari din diferite ţări din Europa desfăşoară activităţi împreună şi pentru comunităţile din România.

Anul acesta suntem: Alexandra (Romania), Maria G. (Romania), Maria H. (Romania), Daniel (Germania), Remi (Germania), Ina (Germania), Egle (Lituania), Maija (Letonia), Mirco (Italia), Pierre (Franţa), Vero (Spania), Grytine (Olanda) & many more.

Echipa noastră este fantastică, dar fără sprijinul oamenilor din comunitatea nu am putea face nimic! 

 
 

 

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

Fără acest festival oamenii din Întorsura Buzăului ar avea un motiv mai puţin de întâlnire şi socializare cu alte grupuri de vârstă. Ar fi cu o sansă mai puţin pentru ei de a-şi face prieteni şi o şansă mai puţin de a se juca, concura şi lucra în echipă... Iar acest spaţiu public ar rămâne aşa cum este, pustiu. 

 
 

De aceea, noi vom face tot posibililul ca festivalul Ceva de Vară să se întâmple şi anul acesta, iar pentru a-l transforma într-un eveniment extraordinar, într-un festival mare pentru o comunitate mică, avem nevoie de ajutorul vostru. 

Eşti curios să vezi ce s-a întâmplat anul acesta la festival? Urmăreşte-ne pe  www.facebook.com/cevadevara pentru multe fotografii şi momente Ceva de Vară 2015!