Calendarul Științific 2016

5 euro +
114
Primești 10 exemplare din Calendarul Științific.

Data livrarii: December 2015
10 euro +
77
Primești 10 exemplare din Calendarul Științific și un certificat de contributor; în plus, trimitem calendare la o instituție de învățământ indicată de tine.

Data livrarii: December 2015
25 euro +
12
Primești 15 exemplare din Calendarul Științific și un certificat de contributor; în plus, trimitem calendare la două instituții de învățământ indicate de tine.

Data livrarii: December 2015
50 euro +
10 / 30
Primești 15 exemplare din Calendarul Științific și un certificat de contributor; în plus, trimitem calendare la două instituții de învățământ indicate de tine. De asemenea, vei primi o invitație la evenimentul de lansare și numele tău va fi menționat pe siteul calendarului.

Data livrarii: December 2015
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 205 ]

Ai ocazia să contribui la un proiect unic în România: Calendarul științific! Este unul dintre proiectele de tradiție ale ASUR, prin care ne-am propus să popularizăm cercetătorii și descoperirile științifice care ne-au îmbunătățit viața. Peste 35.000 de exemplare au fost distribuite către școli în anii trecuți,  iar alte mii de calendare au ajuns la oamenii interesați de cunoaștere.  Am început acest proiect în 2010, când o mână de voluntari au colectat și selectat informațiile pentru prima ediție a calendarului, cea din 2011. Apoi, în fiecare an informațiile au fost actualizate și completate, astfel ca, în ediția viitoare veți putea citi și despre realizările din 2015. Fie că vorbim de fizică,  matematică,  biologie, astronomie,  chimie sau medicină Calendarul oferă cel puțin 365 de motive de a ne apropia de știință!

Ia și tu parte la realizarea acestui proiect, contribuind la campania de crowdfunding pentru ediția 2016.

Banii strânși în urma campaniei de crowdfunding vor fi utilizați pentru printarea și distribuirea a 10000 de exemplare din Calendarul Științific, cea mai mare parte dintre acestea mergând la școli și licee din întreaga țară.

Calendarul Știintific este un proiect anual, cu acoperire națională, derulat de ASUR începând cu 2010. Principalul obiectiv al proiectului este ca acest Calendar Științific să devină un brand reprezentativ pentru popularizarea științei în România.  Fiind un proiect unic în România, Calendarul Știintific a fost gândit ca un proiect de răspândire a informațiilor despre micile și marile descoperiri științifice care ne-au schimbat viața. Voluntarii care lucrează la proiect se ocupă de colectarea, verificarea și selectarea informațiilor, asigurându-se că actualizează anual calendarul cu noile descoperiri din lumea științei. Calendarul se adresează în special copiilor și tinerilor, dar poate fi folosit de toți oamenii interesați de cunoaștere. 

Asociația noastră editează anual calendarul și îl distribuie gratuit în școli și licee din întreaga țară. Costurile pentru o singură instituție de învățământ sunt de aproximativ 10 euro. 

După lansarea oficială, majoritatea exemplarelor printate merg către școli și licee din țară, iar restul sunt distribuite către elevi, profesori, studenți și orice alte persoane interesate de conținut. De asemenea, la sfârșitul anului, calendarul poate fi descărcat gratuit de pe site, oferind astfel ocazia de a-l printa celor interesați de cunoaștere.

Stadiul actual al proiectului

Informațiile au fost actualizate, selectate și corectate. Designul este în curs de finalizare.

Ce mai avem de facut

După strângerea fondurilor necesare, urmează printarea, lansarea oficială și distribuirea calendarului.

Echipa proiectului

Proiectul este realizat de membrii și voluntarii ASUR.

ASUR este un ONG înființat în 2010, care numără în prezent peste 70 de membri. Asociația noastră promovează principiile etice umaniste, gândirea critică, cunoașterea științifică și separarea statului de biserică. 

 

Aflați mai multe despre ASUR și proiectele noastre pe site-ul asociației.

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

În cazul în care nu strângem fondurile necesare în cadrul acestei campanii, printarea calendarului va fi amânată pe timp nedeterminat, până vom reuși să găsim banii necesari pentru printare și expediere către școli.