AVIATOARELE

10 euro +
0
Îți mulțumim că ești alături de noi și drept răsplată îți punem numele la loc de cinste, mulțumindu-ți oficial pe pagina noastră de Facebook “The White Squadron” Vei primi un e-book “The White Squadron”, scurta povestire publicată în limba engleză

Data livrarii: June 2019
25 euro +
1
Vei primi un exemplar în ediție bilingva a cărții ,,Aviatoarele”, cu autograful autoarei. Vei primi un e-book “The White Squadron”, scurta povestire publicată în limba engleză și un cadou de la Pilot Shop Îţi mulţumim oficial pe pagina de Facebook “The White Squadron”

Data livrarii: June 2019
35 euro +
0
Vei primi două exemplare în ediție bilingva a cărții ,,Aviatoarele”, cu autograful autoarei. Vei primi un e-book “The White Squadron”, scurta povestire publicată în limba engleză și un cadou de la Pilot Shop Îţi mulţumim oficial pe pagina de Facebook “The White Squadron”

Data livrarii: June 2019
100 euro +
0
Alege să zbori douăzeci de minute cu un avion ultra-ușor la aerodromul la care au zburat aviatoarele din poveste. Vei zbura cu cel mai vestit instructor al Aeroclubului României, domnul Gheorghe Uță. Vei primi două exemplare în ediție bilingva a cărții ,,Aviatoarele”, cu autograful autoarei. Vei primi un e-book “The White Squadron” al povestirii scurte în limba engleză. Îţi mulţumim oficial pe pagina de Facebook “The White Squadron”.

Data livrarii: June 2019
200 euro +
0
Alege să zbori 20 de minute cu un avion ușor, Diamond Da-40 sau Cessna 172, de patru locuri, la aerodromul la care au zburat aviatoarele din poveste. Poți invita un prieten să zboare cu tine. Vei primi două exemplare în ediție bilingva a cărții ,,Aviatoarele”, cu autograful autoarei. Vei primi un e-book “The White Squadron” al povestirii scurte în limba engleză. Îţi mulţumim oficial pe pagina de Facebook “The White Squadron”.

Data livrarii: June 2019
350 euro +
0
Alege un salt cu parașuta în tandem, cu posibilitatea de a filma saltul, ca să cunoști senzația pe care a trăit-o Smaranda Brăescu la fiecare salt. Dacă ți-e frică, poți să faci cadou saltul unui prieten care a visat toată viața la asta. Vei primi două exemplare în ediție bilingva a cărții ,,Aviatoarele”, cu autograful autoarei. Vei primi un e-book “The White Squadron” al povestirii scurte în limba engleză.

Data livrarii: June 2019
500 euro +
0
Comandă 10 exemplare din cartea „Aviatoarele” pe care le poți face cadou sau folosi pentru un eveniment. Primești cadou un zbor cu unul dintre avioanele listate mai sus la alegere, sau un salt cu parașuta. Vei primi exemplarele cu autograful autoarei și vei fi trecut în carte ca sponsor. Îţi mulţumim oficial pe pagina de Facebook “The White Squadron”.

Data livrarii: June 2019
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 1 ]
 
 

 

„Aviatoarele”, o poveste inspirată de cea mai cunoscută escadrilă sanitară din al doilea război mondial, legendara „Escadrilă Albă”, o unitate formată din câteva femei pilot care au salvat 10.000 de vieți aducând în zbor de pe front soldați răniți, va fi o carte publicată în ediție bilingva, engleză și română.

PRREZENTARE

În 1938, atmosfera politică din Europa era din ce în ce mai tensionată, armatele celui de-al Treilea Reich mărșăluiau, amenințările Rusiei, combinate cu cele ale Germaniei au dus la incidente frecvente cauzate de Rusia Sovietică la graniță, forțând armata română să ia măsuri importante. Printre alte acțiuni, la manevrele militare care au avut loc în toamna acelui an la Galați, cinci aviatoare, Mariana Drăgescu, Virginia Duțescu, Nadia Russo, Marina Știrbei și Irina Burnaia, au fost invitate să participe pentru prima data, pentru a fi testate și pentru a vedea dacă s-ar descurca în război. Era vorba despre simularea luptelor de vânătoare, a misiunilor de legătură contra-cronometru, a zborurilor de noapte, un fel de joc în aer, ar spune unii, dar era unul cât se poate de serios. Faptul că aceste femei s-au descurcat admirabil în cele două săptămâni de exerciții militare, au determinat conducerea să le declare apte pentru mobilizare.

 SUBIECT

„Aviatoarele" se bazează pe o poveste adevărată despre piloți femei din timpul celui de-al doilea război mondial. De obicei, dramele de război prezintă femeile în roluri domestice, dar această poveste le plasează în centrul acțiunii.

Aceste eroine pilot aduc de pe front soldații răniți ca parte a escadrilei sanitare, cunoscută și sub denumirea de „Escadrila Albă”. Nadia, una dintre personajele principale, se implică într-o misiune periculoasă când Dirk și Căpitanul Hatmanu Tobă dispar în apropiere de Odessa. Purtând uniforma unui pilot rus, ea se infiltrează în râdurile militarilor adversari într-o acțiune îndrăzneață. Escadrila sanitară organizează o misiune de salvare, depășind toate obstacolele războiului. Își vor găsi colegii prizonieri sau prăbușiți în pădurea misterioasă?

Povestea este una a unor femei curajoase care au depășit prejudecățile pentru a lupta împotriva valului communist. Așa cum spune Nadia, într-una dintre multele scene în care fetele se încurajează unele pe altele: „Lupt din convingere, nu din ordin!”

SANDRA SANADA:

„Când am auzit pentru prima dată despre povestea Escadrilei Albe, am fost încântată și foarte mândră că sunt româncă și pilot.

Cunoscutul regizor de film, Dan Pița, mi-a povestit despre acest subiect. Una dintre femeile pilot care s-au înrolat în Escadrila Albă l-a salvat pe tatăl său în timpul războiului. Mi-a cerut să aflu care dintre ele pilota avionul care l-a adus înapoi acasă pe tatăl său și mi-a înmânat un document foarte vechi și îngălbenit de vreme pe care era scrisă data, ora și locul din care a fost ridicat tatăl său. Mi-a spus: „Scrii, zbori și ești femeie. De ce nu scrii ceva despre această poveste?”

Și așa, am început să caut … Am descoperit că tatăl său a fost salvat de către Mariana Drăgescu, cea mai longevivă dintre aviatoare, cea care a petrecut sute de ore zburând deasupra frontului și aducând răniți, sânge sau personal de-a lungul întregului război, fiind înrolată din prima zi și până în ultima, luptând atât pe frontul de Est cât și pe cel de Vest. În timpul războiului a transportat peste 1.500 de răniți.

MARIANA DRĂGESCU

7 Septembrie 1912 – 24 Martie 2013

 

 
 

 

Am început să mă informez asupra Escadrilei Albe, am citit despre piloți, despre război și am descoperit o poveste fascinantă despre curaj, dragoste, prietenie, compasiune și toate laturile luminoase ale umanității, împachetate în cel mai terifiant moment al istoriei, al doilea război mondial. Am aflat despre puterea și dedicarea a câtorva femei care și-au părăsit confortul pentru a-i ajuta pe alții.

Am descoperit că o viață petrecută și dedicată unui scop mai înalt e mult mai merituoasă decât una trăită comun și în siguranță. Cum a spus Smaranda Brăescu: „Viața mea nu înseamnă nimic dacă o țin pentru mine. Viața mea o dăruiesc țării dar vreau să o dăruiesc frumoasă și încărcată de glorie. Mă voi întoarce doar ca învingătoare.”

SMARANDA BRĂESCU

21 Mai 1987 – 2 Februarie 1948

 
 

A fost prima parașutistă româncă. În 1932, în Sacramento, USA, a fost declarată atleta numărul 1 a lumii după ce a atins un nou record mondial, cel de a sări cu parașuta de la înălțimea de 7233 de metri.

Recordul ei a rămas neatins pentru următorii 20 de ani, când un alt român l-a depășit. 

De asemenea, Smaranda Brăescu a fost prima femeie pilot care a traversat Marea Mediterană într-un avion cu un singur loc de la Roma la Tripoli, în șase ore și zece minute.  

Un drapel de luptă al unei unități de parașutiști din România îi poartă în prezent numele.

Am scris povestea bazată pe fapte adevărate, majoritatea evenimentelor sunt reale iar personajele poartă numele adevărate ale aviatoarelor.

În beneficul istoriei și artei scrisului, am găsit forme de a prezenta povestea pentru a servi atât aviația, cât și realitatea și nevoile literaturii.

Cred că acest roman va aduce speranță și va încuraja oamenii să-și urmeze visurile și să-și depășească limitele. În special pentru femei, povestea este cu adevărat motivantă.

Povestea este, de asemenea, și despre bărbați excepționali care au luptat pe front. Este despre binecunoscutul pilot de vânătoare Constantin Bâzu Cantacuzino, unul dintre așii aviației mondiale, o legendă care a impresionat lumea întreagă.

CONSTANTIN BÂZU CANTACUZINO

11 Noiembrie 1905 – 26 Mai 1958

 
 

Au trecut mai bine de 70 de ani de la terminarea celui de-al doilea război mondial şi chiar dacă acest eveniment crunt nu ar mai trebui să se petreacă vreodată, unele răni s-au vindecat iar această poveste reuşeşte să prezinte ambele feţe ale frontului într-un mod mai echilibrat. Ura s-a manifestat între germani, români şi ruşi dar, pe de altă parte, au existat şi poveşti de prietenie şi înţelegere iar adversarii deveneau uneori aliaţi în situaţii extreme, atunci când se aflau în suferinţă.

Sunt fascinată de povești adevărate. Chiar dacă atunci când o persoană reală apare într-o carte, acea persoană devine un personaj artistic, faptul că știu că acea persoană chiar a existat, mă face să găsesc povestea mai atrăgătoare. În „Aviatoarele”, personajele sunt bazate pe adevăratele femei pilot și ar fi păcat să nu facem această poveste cunoscută lumii întregi.

Povestea Escadrilei Albe e unică în lume. România e singura ţară care a avut o Escadrilă Sanitară cu femei piloţi. Chiar dacă această Escadrilă aparţine unei ţări mici, a noastră, povestea lor aparţine umanităţii iar azi, când toată lumea vorbeşte despre globalizare, trebuie să împărtăşim povestea noastră lumii, pentru ca toată lumea să poată beneficia de pe urma înţelepciunii şi experienţei fiecărei naţiuni.” 

Stadiul actual al proiectului

Această carte este publicată de un grup de oameni, scriitoarea, care deja a finalizat conținutul cărții, istoricul, cel care a furnizat activ materiale despre Escadrila Albă, fotografii, filme și informații, și editura. În plus, o echipă întreagă lucrează la carte, creatorul copertei, traducătorul, corectorul și așa mai departe.

O scurtă povestire a fost deja publicată prin platforma Kindle, în format e-book, în limba engleză. Lucrăm împreună cu editura să începem procesul de editare, tipărire și distribuire a cărții în librării până la sfârșitul acestui an. Cartea va fi lansată și în comunitățile românești din Europa și USA în cadrul unor evenimentelor organizate prin fundații culturale. 

DE CE CROWD FUNDING?

            Vrem să publicăm o carte dorită de public, una care să fie de interes istoric dar, în același timp, literatură de calitate. Vrem să păstrăm controlul conținutului și să nu o simplificăm pentru a atinge nevoile unui public imaginar. 

            Dacă strângem bani prin intermediul platformelor de Crowd Funding, înseamnă că există cititori pentru acest tip de literatură și este important pentru noi să ajungem la acei cititori și să publicăm un roman de calitate. În plus, Crowd Funding este un foarte bun mod de publicitate. Înainte să distribuim cartea în librării, cititorii vor știi despre ea iar noi vom știi dacă există interes pentru acest subiect.

Ce mai avem de facut

Ajutați acest proiect să ,,decoleze”. Avem nevoie de bani pentru a acoperi costurile de publicare a cărții: traducerea în română a poveștii, corectură atât pentru engleză cât și pentru română, editare, tehnoredactare, crearea unei coperți atrăgătoare, lansare și promovare.

Vă rugăm să ne ajutați să facem această poveste cunoscută cititorilor.

ALTE MODURI DE A INVESTI ÎN ACEST PROIECT

Apreciem orice fel de ajutor sau investiție. Vă rugăm distribuiți pagina noastră de Crowd Funding chiar dacă nu puteți contribui financiar. Dacă doriți să contribuiți cu o sumă mai mare decât cea listată la recompense, contactați-ne la adresa de e-mail pentru detalii legate de proiectul ,,Aviatoarele”. Orice sumă este binevenită și dacă reușim să depășim bugetul pe care ni l-am propus, toți banii vor fi folosiți pentru a tipări mai multe exemplare ale romanului. De asemenea, ne propunem să înregistrăm și un audiobook. Acest lucru va însemna mai multe locuri de muncă și contracte pentru cei care lucrează în domeniul editării de cărți și a actorilor în cazul în care vom reuși să producem un audiobook.

Apreciați pagina noastră de Facebook! >>> THE WHITE SQUADRON 

Aveți informații sau imagini legate de „Escadrila Albă”, aviatoare sau avioanele pe care zburau? Ne-ar plăcea să ni le arătați! thewhitesquadronro@gmail.com

Echipa proiectului

SANDRA SANADA – AUTOARE

Sandra Sanada este autoarea romanului „Antrenamentul Bucuriei”, publicat în anul 2018 de editura Coresi. Romanul este disponibil și în limba engleză cu titlul “The Training of Joy”.

Destinul autoarei a fost marcat de diverse domenii de activitate. Absolventă a Universităţii Babeş-Balyai, Facultatea de Litere, Catedra de Teatru, Cluj-Napoca, Sandra Sanada a jucat ca angajată a Teatrului Naţional Cluj şi ca actriţă independentă atât în teatru cât şi în film şi televiziune.

Dintre rolurile importante: Charlotte Corday în ,,Marat-Sade”, de Peter Weiss, în regia lui Victor Ioan Frunză, Esmeralda în ,,Cocoşatul de la Notre-Dame”, adaptare după romanul lui Victor Hugo, în regia lui Beatrice Rancea, Dona Juana în ,,Dona Juana” de Radu Stanca, regia Livia Tulbure Gună.

În film, a avut roluri ca Elizabeth Dawson în ”Vlad, the Impaler”, regia Adrian Popovici, Cleopatra în ”The Final Countdown” în regia lui Martin Papirowski, Elaine Lane în ,,Brâncuşi din eternitate”, regia Adrian Popovici, Jean în ,,Milionari de Weekend”, regia Cătălin Saizescu, Carmen în ,,Adio, Europa!” regia Tudor Mărăscu, un serial TVR1, Maria în ,,Martorii”, regia Şerban Marinescu.

Pe lângă rolurile din teatru şi film, Sandra Sanada a realizat câteva spectacole de teatru, ca regizoare, dintre care cele mai importante sunt: ,,Novecento” de Alessandro Baricco, ,,Măgura” de George Smarandache, spectacol care a fost recompensat cu Premiul Publicului şi ,,Amedeu sau cum să te descotoroseşti” de Eugene Ionesco.

Pe lângă activitatea în domeniul artistic, Sandra Sanada este activ implicată în sport, având 4 Dan în Aikido.

Pasiunea ei este aviația, unde a petrecut ani zburând ca pilot sportiv și privat.

,,Aviatoarele” este a doua ei carte. Povestea extraordinară a femeilor aviator a inspirat-o pe Sandra Sanada să scrie o poveste bazată pe faptele reale petrecute în cel de-al doilea război mondial.

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

Pentru că această carte este deja scrisă, nu există riscul de a nu fi publicată și de a nu primi exemplarele pe care le comandați. Singurul risc în acest sens ar fi pachetele pierdute de curieri, lucru foarte puțin probabil și pe care le vom înlocui dacă așa ceva se va întâmpla.

Note legate de zborurile listate la rubrica Recompense:

Pentru zborurile listate la rubricile de recompense, ele vor fi bine organizate și programate în funcție de timpul dumneavoastră dar și de starea vremii sau a aerodromurilor pe care aceste zboruri se vor efectua. Cei care locuiesc în București și în zona Bucureștiului vor zbura la aerodromul Clinceni, dar cei care locuiesc în restul țării și consideră deplasarea la aerodomul Clinceni dificilă, pot opta pentru un zbor la un aerodrom al Aeroclubului României, în zona în care locuiesc.

Notă: Dacă vă doriți altfel de zboruri, ca de exemplu zbor cu Planor, cu Moto Delta Plan sau cu Avion de Acrobație, contactați-ne la e-mail: thewhitesquadronro@gmail.com