Cartea Aventurile lui Riki Romana/Franceza

10 euro +
2
Numele donatorului va apărea în carte.

Data livrarii: November 2016
50 euro +
0
Donatorul va primi o carte cu semnătura autorului.

Data livrarii: November 2016
100 euro +
1
Donatorului va primi o carte cu semnatura si va fi invitat la lansare.

Data livrarii: December 2016
150 euro +
0
Donatorul va primi 3 cărți cu semnătură și va fi invitat la lansare.

Data livrarii: November 2016
200 euro +
0
Donatorul va primi 3 cărți cu semnătură, va fi invitat la lansare, iar autoarea va organiza o sesiune de lectură privată cu povești din carte.

Data livrarii: November 2016
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 3 ]

O carte pentru copii despre un cățel adevărat

Riki este un cățel care își caută un stăpân plimbându-se prin tot orașul cu un taxi.  Riki nu e Superman, însă e un personaj real, căruia i se întâmplă lucruri reale, așa încât copiii se pot identifica foarte ușor cu el. Iar acest lucru îl face un adevărat super erou.

"Ilustrația este splendidă - două fete talentate m-au desenat minunat, iar textul este savuros pentru că Ana și cu mine l-am scris împreună, desigur, și mie îmi place foarte mult să scriu. Cartea este pentru copii între 5 și 12 ani, dar părinții care citesc năzbâtiile mele au parte de amuzament de asemenea.  Un filmuleț dspre povestea noastră găsiți aici", spune Riki, eroul cărții.

De ce cartea cu Riki în română franceză

Ei bine, pentru că Riki este un cățel franco-român care a fost până la urmă adoptat de un cuplu franco-român. Apoi, pentru că sunt mulți copii care învață franceză în România și au nevoie de lecturi care să-i îndemne la citit și, nu în ultimul rând, sunt mii de familii mixte atât în România cât și în Franța, iar părinții doresc lecturi bilingve pentru copiii lor. 

Cartea va fi distribuită pe site-ul www.rikiandfriends.com, singura librărie care o va vinde fiind librăria franceză Kyralina din București. De ce? Pentru că librăriile românești cer 50% din prețul unei cărți. Detalii despre asta în privat :-) 

De ce self publishing?

Ediția în limba română a fost publicată în 2013 la Editura Curtea Veche și a fost nominalizată în 2014 la categoria Cea mai bună carte pentru copii din România, la Gala Bun de Tipar.

Ana a decis să renunțe la contractul cu editura pentru că nu i-au dat banii pe drepturile de autor.  În loc de bani, ca să nu rămână cu mâna goală, a trebuit să ia cărti proprii. Ana le-a luat și a continuat totul de una singură.  Mai multe despre această poveste vă spunem tot în privat :-)

 

Unde ne mai găsești

  • Amazon, în engleză,  în format Kindle.
  • Facebook - Riki a devenit foarte preocupat de social media, așa că are pagina lui unde povestește tot ce face.
  •  www.rikiandfriends.com/blog  
    • Împreună cu frații lui, Picioruș și Bobi, cei mai noi membri ai familiei, Riki a făcut un blog unde cei trei și Ana, mama lor, scriu despre întâmplările din viața de zi cu zi, fiecare în stilul propriu..
  • Youtube, cel mai nou canal de Social Media a lui Riki unde pune filmulețele preferate.
  • Riki participă la proteste pentru drepturile animalelor
  • Cățelul  susține de asemenea campanii de adopții. A găsit de multe ori animăluțe abandonate și a ajutat-o pe Ana să le îngrijească.
  • Nu în ultimul rând, Riki este un mare fotbalist. Porecla lui este Zizou ca și marele fotbalist francez Zinedine Zidane. Împreună cu frații lui, a susținut echipa națională a României la Euro 2016.

Stadiul actual al proiectului

DTP - adică se fac paginile.

Ce mai avem de facut

Mai trebuie să finalizăm paginile, să corectăm și să tipărim.

Apoi urmează, bineînțeles, lansarea la librăria Kyralina și promovarea în media, tradițională și social media, sesiunile de lectură în școlile cu predare și în limba franceză, un turneu în Franța, Belgia și Elveția, tot pentru promovare. Vezi, avem planuri mari, iar tu ne poți ajuta să le ducem la bun sfârșit.

Echipa proiectului

Ana Maria Florea Harrison - Autor

Florentina Bălan și Sorina Dobre -Ilustratie

Irina Murarașu - Traducere

Gerard Duport - Corectura

Riki&Friends  - Editura

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

Nimic. Si daca moare autoarea, lasa cu limbă de moarte prietenilor să publice cartea :-)))