Artemium - Un clopot în noapte

5 euro +
4
Îți mulțumim printr-un email personal și printr-o postare pe pagina de facebook în ziua premierei ( dacă avem acordul tău pentru asta ) .

Data livrarii: October 2018
10 euro +
6 / 150
Îți trimitem un afiș semnat cu care dacă vii la spectacolul "Un clopot în noapte" ai 50% reducere la bilet! (te asteptăm!!!)

Data livrarii: October 2018
20 euro +
5 / 70
O fotografie cu artiștii semnată și o invitație la una dintre reprezentațiile spectacolului ”Un clopot în noapte”

Data livrarii: October 2018
40 euro +
0 / 35
Îți trimitem un clip de mulțumire , o fotografie cu noi semnată și o invitație pentru o persoană la premiera spectacolului ”Un clopot în noapte”.

Data livrarii: October 2018
90 euro +
0 / 17
Îți oferim posibilitatea să lucrezi artistic cu noi într-un atelier experimental de euritmie și mai primești o invitație de doua persoane la premieră!

Data livrarii: October 2018
150 euro +
1 / 8
Primești poemele și partiturile semnate de noi într-o formă personalizată, o invtație pentru 2 persoane la un workshop de euritmie, o invitație pentru 2 persoane la premieră

Data livrarii: October 2018
300 euro +
1 / 4
Îți oferim o întâlnire specială pentru tine și prietenii tăi, în care împletim arta muzicală cu cea culinară într-un cadru inedit. Te menționăm ca patron al spectacolului în seara premierei și îți oferim un titlu onorific de patron al artelor.

Data livrarii: October 2018
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 16 ]

Artemium

Artemium s-a născut din nevoia de revitalizare a felului de a face artă, de a o aduce în faţa publicului aşa cum se cuvine. Această inițiativa este căutarea fiecăruia dintre noi unui cadru sănătos în care să ne putem manifesta arta.

Născută din impulsul de a avea un context unde să manifestăm artele ce ne definesc şi unde să dăruim ceea ce suntem, iniţiativa noastră aduce un nou impuls socio-cultural pentru a răspunde atât nevoilor noastre de inovaţie şi autenticitate ca artişti, cât şi nevoilor celor care doresc să se descopere prin arta, să parcurgă un drum de dezvoltare şi evoluţie.

Mişcarea, muzica, poezia vin împreună la un loc ca o simbioză organică în fiinţa omului. Noi suntem câte un reprezentat al uneia dintre ele:

Euritmia - Poezie şi muzica în mişcare

Canto - Expresie a celei mai vechi forme de muzică cunoscută de om

Pian - Instrument şi artist uniţi prin muzică

Faptul că noi ne-am propus să împletim euritmia, muzica și cântul vocal crează o nouă dimensiune a manifestărilor artistice în lume. Am fondat Artemium pentru o înnoire a artelor spectacolului, având o chemare spre a naște impulsuri noi, inovatoare și pline de viață.

Cine suntem noi?

Sándor Ambrus - Pianist - "Caut mereu să însufleţesc fiecare sunet ce mă înconjoară, pianul o cheie spre poarta sufletului uman."

Valerica Ambrus - Soprana şi pedagog Waldorf - " Vocea este cel mai tainic şi simplu instrument, care vine din suflet pentru suflet."

Alexandru Bugnariu - Euritmist şi pedagog Waldorf - "Când sunetul devine vizibl în gest, trăiești în imagine, trăiești euritmic."

Prin Artemium împreună căutăm să dezvoltăm un centru de educaţie, de exprimare și formare artistică, ca un izvor proaspăt de apă vie. Vrem să creăm o nouă direcție în arte care să dezvolte o cale sănătoasă de regăsire și afirmare a omului modern. O cale prin care să-și poată cunoaște posibilitățile și limitele, să-şi descopere menirea.

Artele merită un nou avânt și spaţiu pentru a se adapta vremurilor în care trăim. E nevoie ca omul să se poată regăsi în exprimarea artistică, pentru a putea forma noi mesageri ai spiritului.

Cum ne-am gândit să realizăm asta?

Am conceput împreună un spectacol unde aceste forme de artă să se împletească şi să se manifeste împreună.

Aşa am ajuns să creăm " UN CLOPOT ÎN NOAPTE"

 
 

O sinergie între poezie, mişcare, interpretare muzicală şi canto cu o tematică plină de mister şi taină, tema nopţii, a visului şi a începuturilor. Pentru că avem înainte o viziune pe care vrem să îl facem realitate, ne-am unit forţele artistic în acest spectacol pentru a sprijini Artemium.

Prin acest spectacol vrem să avem temeiurile concrete de a duce lumii viziunea noastră şi de a îi conduce pe oameni prin faptele noastre în locul unde duc artele, la hrana sufletească şi spirituală pe care o oferă.

Acest spectacol este mijlocul concret prin care vom susţine proiectul nostru, fiecare reprezentaţie fiind un prilej să adunăm resurse, să mergem mai departe şi să ne întâlnim cu oamenii care trăind în arta noastră pot simţi impulsul de a explora la rândul lor artistic.

Ne-am propus sa sustinem spectacolul intr-un numar de 24 de reprezentatii pe parcursul unui an, urmând ca între timp să pregătim următorul spectacol, să susţinem workshopuri şi seminarii, conferinţe şi cursuri în muzică, euritmie, literatură şi interpretare, care să dezvolte Artemium.

Stadiul actual al proiectului

Ce am făcut până acum ?

În primul rând am căutat parteneri pentru a realiza acest proiect şi am primit sprijinul a doua ONG-uri: Asociaţia Ephes care ne-a creat posibilitatea cadrului legal al proiectului Artemium şi Asociaţia Rudolf Steiner Braşov, împreună cu Şcoala Primară Liberă Waldorf Sofia Braşov, care ne-a pus la dispoziţie spaţiile pentru repetiţii şi întâlniri.

Am mai realizat:

 • Documentarea şi cercetarea necesară pentru compunerea scenariului acestui spectacol
 • Scenariul spectacolului
 • Regia
 • Scenografia şi costumele ca structură şi design
 • Regia de lumini
 • Achiziţia din resurse proprii şi dintr-o primă sponsorizare a - consolei de control lumini și materialelor pentru costume,
 • Un plan de promovare
 • Programul primelor 5 spectacole
 • Am stabilit premiera şi lansarea proiectului
 • Grafica afişului şi a programului de sală
 • Mapa și flyer-ul de prezentare a proiectului

Pentru înfăptuirea celor de mai sus am obținut fondurile dintr-un proiect de renovare artistică a unei grădinițe Waldorf din București.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ce mai avem de facut

Vrem să ducem acest spectacol în spaţii cât mai neconvenţionale şi pentru aceasta suntem nevoiţi să ne creăm decoruri şi să ne achiziţionăm un set de lumini care să ne permită să facem acest lucru şi acolo unde nu exista nici un fel de suport tehnic pentru spectacol.

Fiind un proiect independent resursele necesare finalizării lui depășesc posibilitățile noastre. Pentru a putea aduce la realizare întregul proiect şi spectacolul mai avem nevoie de:

 • Achiziţie materiale decoruri scena
 • Manopera realizare costume şi scenografie
 • Achiziţie lumini (vor fi ulterior utilizate în sprijinul viitoarelor spectacole şi a workshopurilor şi formarilor)
 • Printul materialelor de prezentare ale spectacolului (afişe, flyere, rollup-uri, programe de sală)
 • Asigurarea costurilor de transport
 • Susţinerea costurilor pentru echipa tehnică (luminist, sunet)

Echipa proiectului

Sándor Ambrus - Pianist

Valerica Ambrus - Soprană

Alexandru Bugnariu - Euritmist

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

Suntem hotărâți să ne atingem țelurile și să aducem această inițiativă la viață indiferent de obstacole și provocări!