Lapsus #1: Antologie de benzi desenate

4 euro +
2
Suporter: Primeşti antologia în format digital şi două wallpapers cu LAPSUS.

Data livrarii: September 2014
6 euro +
1
Fan: Primeşti antologia Lapsus în format print şi două wallpapers cu LAPSUS. Da, ai citit bine. Oferim un volum colorat în întregime la preţul unei cărţi!

Data livrarii: September 2014
10 euro +
6 / 200
Fanatic: Primeşti antologia în format print şi digital, 4 wallpapers cu LAPSUS şi un exemplar din COMPOSTUL, o bandă desenată full color pe care Dezarticulat a lansat-o în 2013.

Data livrarii: September 2014
15 euro +
1 / 100
Tovarăş: Primeşti antologia în format print şi digital, 6 wallpapers, un exemplar din Compostul şi două ilustrații cu un personaj dintr-o poveste din Lapsus pe care să le înrămezi şi să le aşezi în sufragerie.

Data livrarii: September 2014
30 euro +
1 / 100
Tovarăş bun: Primeşti antologia în format print şi digital, 8 wallpapers Lapsus, două exemplare din Compostul, patru ilustrații cu personaje din Lapsus la alegere şi o ilustrație cu tine ca supererou pe care să o arăți prietenilor.

Data livrarii: September 2014
50 euro +
0 / 50
Tovarăş foarte bun: Primeşti două exemplare din Lapsus în format print, antologia în format digital, 8 wallpapers, 4 exemplare din Compostul, 6 ilustrații cu personaje din Lapsus la alegere, o ilustrație cu tine ca supererou şi o bandă desenată în format print cu tine (strip de o pagină). Poți împărți reward-ul cu prietenul/prietena ta!

Data livrarii: September 2014
100 euro +
0
Frate/Soră: Primeşti 4 exemplare din Lapsus în format print (poți să-l împarți cu prietenii tăi), antologia în format digital, 8 wallpapers , 4 exemplare din Compostul, 8 ilustrații cu personaje din Lapsus la alegere, o ilustrație cu tine ca supererou şi o mini-banda desenată în care eşti personaj principal (strip de 5 pagini).

Data livrarii: September 2014
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Sustinatori [ 11 ]

Lapsus: Povești care îți stau pe vârful limbii.

 

LAPSUS este un termen-umbrelă pentru o serie de produse editoriale realizate de artişti români afiliaţi sau colaboratori ai labelului artistic DEZARTICULAT.  

 

Lapsus #1

Primul volum LAPSUS este realizat în colaborare cu studioul Pillowzoid  şi gravitează în jurul conceptului de repovestire. Am preluat idei şi personaje din opt povestiri/nuvele româneşti şi dintr-un film şi le-am proiectat într-o zonă complet nouă, le-am reactualizat sau am căutat părțile lor nespuse.

Te-ai întrebat care era legătura dintre Lică Sămădăul și Pintea jandarmul când erai la liceu?

Te-ai uitat cu ochi maturi la Veronica și te-ai întrebat care-i faza cu copiii ăia?

Dar „La Țigănci” cu hipsteri ți-ai imaginat vreodată?

Intenţionăm să scoatem în fiecare an câte un volum printat cu 8+ poveşti desenate. Dar asta depinde în mare măsură de tine. Credem în cartea tipărită şi în experienţa pozitivă a cititului de pagină colorată. Nu vrem să scoatem un alt fanzin în format A4 la print shop-ul de la colţ, ci un produs grafic la standardele pieţii de comics americane.

 

Ne dorim ca antologiile noastre să fie accesibile tuturor.  Am decis ca toţi banii pe care îi primim de la tine să îi investim în tipar şi promovare. LAPSUS #1 este un proiect non-profit.

 

CUPRINS LAPSUS #1

1. MARIA- Scenariu de Constantin Bădilă (Vraci) și Ștefan Buturugă (Pillowzoid) și ilustrație de Ștefan Buturugă după „Sărmanul Dionis” de Mihai Eminescu.

 

2. ORAȘUL HINGHERILOR-Scenariu de Răzvan Dutchevici și ilustrație de Adrian Serghie după capitolul 7 din „Viața pe un peron” de Octavian Paler.

 

3. ÎNNEGURARE-Scenariu de Vladimir Triţescu şi Constantin Bădilă (Vraci) şi ilustrație de Ştefan Buturugă (Pillowzoid) după “Moara cu Noroc” de Ioan Slavici.

 

4. CASA RELEVANTŢEI-Scenariu de Andrei Mihai şi ilustrație de Sasha Staicu bazată pe “La ŢTigănci” de Mircea Eliade.

 

5. VASILICA-Scenariu de Sergiu Jenescu şi desen de Ana Bartha care se bazează pe filmul “Veronica”.

 

6. FRIGUL-Scenariu scrisă de Felix Tzele, ilustrație de Oana Dragomir şi inspirată din textul  „Troița” de Gib I. Mihăescu.

 

7. SALTUL- Saltul, poveste scrisă de Vladimir Triţescu şi ilustrată de Costin Pătru, este o reimaginare science fiction a baladei populare Mioriţa.

 

8. ȚEAVA-Scenariu și Ilustrație de Diana Necșulescu și Andrei Stănișteanu, după o poveste de Ilarie Voronca.

Stadiul actual al proiectului

Am început să lucrăm la proiect în august 2013.

În prima fază am selectat 8 sinopsis-uri care ni s-au părut că merită dezvoltate. În a doua fază am lucrat la personaje, conflicte şi relaţiile dintre ele şi am scris scenariile. În a treia fază am băgat script-urile “la sertar”, iar după o perioadă le-am recitit cu voce tare şi am modificat unde ni se părea că sună jenant. În a patra fază am trimis scenariile desenatorilor. În ianuarie 2014, graficienii s-au pus pe treabă.

Ce mai avem de facut

În prezent (luna mai), suntem în ultima etapă a dezvoltării produsului: corectură şi machetare.

Ne pregătim sufleteşte pentru câteva weekend-uri cu nopţi albe în care vom pune la punct până la cel mai mic detaliu cele 90 de pagini de paneluri colorate. Am cumpărat deja un sac de cafea, suntem gata de atac. Aşadar, să nu te aştepţi la poveşti sforăitoare, ci mai degrabă la naraţiuni care nu te vor lăsa să dormi.

Echipa proiectului

Proiectul a fost iniţiat de câţiva artişti şi scenarişti ai labelului artistic Dezarticulat. Între timp, ni s-au alăturat Pillowzoid Studios şi mulţi alţi entuziaşti.

 

Suntem un colectiv cu experienţă în benzi desenate.

Adrian Serghie, ilustratorul poveştii Oraşul Hingherilor din antologie, este câştigătorul concursului de grafică/BD organizat de editura Adenium  în 2013.

Trei dintre autorii acestei antologii (Diana Necşulescu, Costin Pătru, Felix Tzele) colaborează în prezent la realizarea de benzi desenate cu  studiouri de producție din România, Canada şi Israel.  

Realizările artiștilor de la studioul Pillowzoid includ publicații în două numere din fanzinul Manga Inc., expoziții personale de comic art, colaborări cu revista Chasers și un workshop la clubul Nexus.

Ceilalţi artişti şi scenarişti au acumulat multă experienţă în ultimele luni şi abia aşteaptă să iasă la rampă cu proiecte noi.

 

Membrii echipei LAPSUS #1:

Pillowzoid Studios, colaboratori: Bogdan Buturugă (Vaults of Butu ), Ștefan Buturugă (Warpy Arts), Ilinca Damian)

Vladimir Trițescu - scenarist

Andrei Stănișteanu-ilustrator

Andrei Mihai-scenarist

Diana Necșulescu-ilustrator

Constantin Bădilă -scenarist

Ana Bartha-ilustrator

Oana Dragomir-ilustrator

Sergiu Jenescu-scenarist

Costin Pătru-ilustrator

Răzvan Dü-scenarist

Adrian Serghie-ilustrator

Marius Qer-ilustrator

Sasha Staicu-ilustrator

Felix Tzele-scenarist

Mihaela Vasiliu-editor foto/video

Alina Popescu-acting

Cristian Stoica-coordonator evenimente

Adrian Hrihor-jongleor de sunete

www.dezarticulat.com

Ce se poate intampla ca proiectul sa nu existe

Proiectul deja există,  nu dăm înapoi. Dacă nu strângem banii pentru print, vom încerca să-l publicăm digital.