Abația - Bandă Desenată

5 euro +
23
Vei primi primul număr al revistei prin curier, înainte de lansarea oficială.

Data livrarii: May 2015
7 euro +
31
Vei primi primul număr al revistei în ediție limitată (copertă creată special pentru susținătorii proiectului) prin curier, înainte de lansarea oficială.

Data livrarii: May 2015
15 euro +
20
Vei primi primul număr al revistei în ediție limitată (copertă creată special pentru susținătorii proiectului) cu autograf din partea ilustratorului (prin curier, înainte de lansarea oficială).

Data livrarii: May 2015
25 euro +
24
Vei primi primul număr al revistei în ediție limitată (copertă creată special pentru susținătorii proiectului) plus un tricou imprimat cu o ilustrație (prin curier, înainte de lansarea oficială).

Data livrarii: May 2015
50 euro +
4
Vei primi primul număr al revistei în ediție limitată (copertă creată special pentru susținătorii proiectului), un tricou imprimat cu o ilustrație și o insignă Abația (prin curier , înainte de lansarea oficială).

Data livrarii: May 2015
70 euro +
1 / 3
Vei primi primul număr al revistei în ediție limitată (copertă creată special pentru susținătorii proiectului) plus un abonament la East European Comic Con (EECC) 2015 (prin curier, înainte de lansarea oficială).

Data livrarii: May 2015
150 euro +
3
Vei primi primul număr al revistei în ediție limitată (copertă creată special pentru susținătorii proiectului) plus un poster unicat desenat special pentru tine (prin curier, înainte de lansarea oficială).

Data livrarii: May 2015
Descriere [ o lectura de ~ ]
Comentarii [ 4 ]
Updates [ 1 ]
Sustinatori [ 106 ]

Salut!

Urmează să vă spunem povestea unei reviste de bandă desenată inspirată de cel mai bun roman science fiction românesc, “Abația”, scris de Dan Doboș.

Timp de mii de ani Terra a fost singura casă a omenirii, un punct mic și albastru dintr-un colț uitat de Galaxie. Mii de ani de război și pace, tragedie și fericire, știință și ignoranță. Dar o descoperire neașteptată a ajutat omul să zboare spre culmi nesperate. Pe Lună, oamenii de știință au descoperit un asteroid ce conținea o nouă sursă de energie, ce avea să poarte numele de Diziliu. Cu această resursă, oamenii au putut să inventeze motoare cu hiper-propulsie, ce le-a permis să călătorească dincolo de Sistemul nostru Solar. Încetul cu încetul, oamenii au părăsit Terra, răvășită de războaie atomice, iar ultimul lăcaș al civilizației, Abația, a rămas în Câmpia Panonică. Între zidurile acesteia sunt produse generații întregi de clone, cu ajutorul cărora sunt lucrate Planetele Agricole, care asigura hrana întregului Imperiu Galactic.

Acțiunea Abației are loc cu mii de ani în viitor: mare parte din omenire face parte dintr-un Imperiu Galactic, condus de-a lungul veacurilor de Împărați și nobili mai mult sau mai puțin corupți sau incompetenți. O descoperire neașteptată îl face pe Împărat să creadă că poate elimina Abația din ecuația economică a Imperiului. Pentru aceasta are însă nevoie să știe secretele producerii și controlului clonelor. Astfel, pentru a-și duce la capăt planul, el trimite pe Pământ, în Abație, cea mai de temut armă a sa, cel mai loial quint, un super-soldat a cărui abilitate de lupta și analiză valorează cât a unor întregi armate.

Abatele Radoslav știe că omenirea se apropie de cea de-a șasea perioadă profețită cu mai bine de trei mii de ani în urmă, Armaghedonul, însă nu știe ce o va declanșa. El vede venirea lui Rim, quintul, în abație ca pe un semn divin că sfârșitul încă se mai poate evita.

Între timp, tatăl împăratului, Kasser, pleacă într-o călătorie pe Vechea Terra să descopere legătura dintre dinastia imperială și Abaţia, crezând că astfel poate zdruncina poziția privilegiată pe care o avea ordinul monastic în Imperiu.

Mai multe despre aceste personaje și despre călătoria lor pe Vechea Terra veți descoperi în paginile revistei. și nu vă gândiți că dacă ați citit cartea, nu veți avea parte de surprize.

 

De ce o bandă desenată după romanul Abația?

Pentru că Abația este un roman românesc :). Pe deasupra, este și SF (iar cei care au iniţiat proiectul acesta sunt devoratori de literatură SF) și este considerat de critică și de cititorii de literatură SF cel mai bun roman science fiction românesc. A fost recompensat în anul 2003 cu premiul Vladimir Colin pentru "Cel mai bun roman SF al anului 2002", a fost nominalizat la premiul pentru "Cel mai bun roman SF european" în cadrul Convenţiei Europene de science fiction din 2006 și a fost tradus în Statele Unite ale Americii în 2010 (da, are multe premii și în plus, nouă ne și place tare mult).

 

Ce vrem noi să facem

Ne dorim o interpretare artistică a cărţii, felul în care credem noi ca ar putea arăta lumea Abaţiei și încă ceva în plus, genul de bandă desenată pe care chiar noi, pasionaţi de SF și de benzi desenate, am citi-o cu plăcere.

Ideea proiectului a venit spontan, de la o discuție despre benzi desenate și cărți SF. Apoi, au fost discuții mai lungi, planuri, idei, care ne-au dus la întâlnirea cu autorul cărții, Dan Doboș, căruia i-a plăcut ideea proiectului și ne-a permis să folosim subiectul romanului ca temă a revistei BD.

Ne dorim să facem o bandă desenată 100% românească și să participăm la reanimarea fenomenului în țara noastră. Revista de bandă desenată Abația va avea 30 de pagini color și va apărea o dată la două luni.

Ne propunem să îi aducem pe cititorii de SF aproape de benzile desenate, și pe cititorii de comics mai aproape de sfera SF.

Stadiul actual al proiectului

Până acum, avem scenariul pentru primul număr, lucrăm la scenariul pentru numărul 2, avem mai bine de jumătate din pagini desenate, urmează să colorăm toate aceste pagini și să ne pregătim de tipar.

Banii din donații vor fi folosiți pentru:

  • acoperirea costurilor de tipar pentru primul număr
  • promovare

Avem nevoie de ajutorul tău pentru ca banda desenată să fie tipărită și să ajungă la cat mai multă lume. Te invităm să susții un proiect 100% românesc, la care lucrăm cu mult drag! și dacă vrei, vorbește-le și prietenilor despre el!

Ce mai avem de facut

Urmează să terminăm de desenat și colorat ultimele pagini ale primului număr al revistei și apoi, cu ajutorul vostru, mergem și la tipar.

Echipa proiectului

Este un proiect inițiat de doi ingineri pasionați de literatura SF (Manuel Enache) și benzi desenate (Bogdan Ciocănea) :). Lor li s-au alăturat un artist grafic (Răzvan Chelaru - numai asta visează, numai asta pictează), un scenarist (Alexandru Vizitiu - are întotdeauna cuvintele magice la el), și un colorist (Eugen Bețivu - culorile sunt sub comanda sa). PR-ul și Social Media le-am lăsat în seama Mirabelei Dinu - responsabilă cu magia.