Intrebari frecvente adunate in urma unor intalniri foarte misto. Le listam, sa fie marturie. Pentru orice alte nelamuriri, folositi cu incredere mailul sau telefonul din Contact.

 1. Tu: Ce implicare are We Are Here in alegerea proiectelor?

  Noi: Proiectele care vor fi publicate pe platforma trebuie sa intruneasca conditiile formale. Adica, sa aiba o prezentare scrisa, un film, sa fie specificata suma si recompensele pentru sustinatori. Si la nivel de continut avem cateva restrictii (probabil ele se vor inmulti pe masura ce vom capata experienta):

  • Nu acceptam proiecte personale (pentru acoperirea costurilor de educatie, vacante sau imprumuturi bancare)
  • Nu acceptam proiecte care contin imagini sau idei ofensatoare sau pornografice
  • Nu acceptam proiecte care contin/ofera tutun, alcool, droguri sau medicamente
  • Nu acceptam proiecte care promit imbunatatirea starii de sanatate, sigurantei, statutului financiar, relatiei de cuplu sau care ofera recompense legate de lucrurile astea

 2. Tu: Cum ma promoveaza We Are Here?

  Noi: Noi vom promova platforma per total, in principal pe mediul online. Nu ne putem asuma promovarea fiecarui proiect in parte, ba mai mult, subliniem ca NU vom face asta. In primul rand pentru ca ar dura extrem de mult si in al doilea rand pentru ca este imposibil sa accesam comunitatea de sustinatori a fiecarui proiect. Voi sunteti singurii care pot ajunge la cei care va sustin deja, care pot raspandi ideea. Voi va prezentati cel mai bine proiectul, si va incurajam din toate puterile sa faceti asta.


 3. Tu: Pot face o campanie mai lunga de 1 luna?

  Noi: Au existat mai multe proiecte care ne-au cerut asta, si am incercat sa gasim o solutie tehnica pentru cererea lor. In acest moment, durata maxima a unei campanii pe We Are Here este de 60 de zile. Dar o campanie scurta are beneficiile ei - sentimentul de urgenta si de mobilizare a sustinatorilor e mai puternic, iar capacitatea ta de a promova proiectul nu va disparea. Derularea unei campanii lungi, cu o comunicare constanta si sustinuta este dificila. Si, nu in ultimul rand, e greu sa pastrati treaz interesul comunitatii pentru o perioada mai lunga de o luna.


 4. Tu: Pot depune mai multe proiecte in acelasi timp?

  Noi: Da, dar, din nou, punem accent pe faptul ca voi trebuie sa va faceti o campanie de promovare a proiectului vostru. Voi si nimeni altcineva. Va fi dificil sa sustineti doua campanii simultan si lucrul la doua proiecte. Noi va recomandam sa lasati o pauza intre ele. In felul asta, testati si raspunsul comunitatii la campania voastra.


 5. Tu: Daca aleg finantarea flexibila, de ce nu pot beneficia de bani daca nu am ajuns la 30%?

  Noi: Daca proiectul nu obtine macar 30% din suma solicitata, probabil ca nu e atat de atragator pentru public sau poate nu e suficient de bine comunicat (promovat). De exemplu, daca vreti sa lansati un nou produs, e o modalitate foarte buna de testare a pietei. Daca publicul reactioneaza pozitiv, cu alte cuvinte daca li se pare super smecher, se va vinde si dupa terminarea campaniei. Deci puteti sa il produceti linistiti. Daca observati ca oamenii va viziteaza campania, dar nu se convertesc in sustinatori, atunci poate trebuie sa schimbati felul in care comunicati proiectul respectiv. Suntem aici gata sa va ajutam, daca aveti nevoie de o parere impartiala.


 6. Tu: Cum beneficiez de banii stransi?

  Noi: La finalul campaniei, banii colectati de la sustinatorii vostri vor fi donati catre We Are Here, care va face viramentul la 10 zile lucratoare de la incheierea proiectului. Asadar, banii ajung la noi sub forma unei donatii, dupa care pleaca spre voi tot sub forma de donatie. Banii colectati vor trebui folositi in scopul declarat – pentru realizarea evenimentului sau produsului pentru care ati derulat campania.


 7. Tu: Exista taxe sau comisioane?

  Noi: Inscrierea proiectului este gratuita. Va trebui sa luati in calcul un procent intre 2% si 3% din suma stransa pentru pentru gestionarea platilor online. Acesta nu e negociabil si nu ne revine noua. We Are Here percepe un comision de 6% sau 9%. Procentul de 6% este valabil pentru proiectele cu finantare fixa, iar cel de 9% pentru cele cu finantare flexibila. Procentul care vine spre noi va fi folosit strict pentru dezvoltarea platformei si sustinerea echipei din spate. Posibil si la chirie, in functie de situatie.


 8. Tu: De ce am nevoie ca sa incep o campanie pe We Are Here?

  Noi: In primul rand, de un proiect, adica un eveniment sau un produs. Ceva punctual. Apoi, de o descriere (scrisa), un film de prezentare, suma solicitata si recompensele pentru sustinatori. La sectiunea Ghidul creatorului de proiect, veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie pentru inscriere.


 9. Tu: Cum pot lua legatura cu sustinatorii mei?

  Noi: Pagina fiecarui proiect are o sectiune de updates si posibilitatea sa trimiteti mesaje private. Veti putea raspunde intrebarilor sustinatorilor, si chiar va recomandam asta (nu putem spune ca va obligam, dar….). Sustinatorii tai sunt vechii sau noii tai prieteni. Ar fi frumos sa vorbesti cu ei.


 10. Tu: Cate tipuri de recompense trebuie sa ofer si pentru ce sume?

  Noi: Fiecare initiator stie cel mai bine raspunsul la intrebarea asta, pentru ca el cunoaste cel mai bine proiectul si bugetul. Noi va recomandam sa oferiti in jur de cinci tipuri de recompense, plecand de la 5 euro. Fiecare sustinator este important, fiti creativi in recompensele voastre si pentru 5 si pentru 500 de euro.


 11. Tu: Pot incheia campania mai repede decat am stabilit initial?

  Noi: Nu prea. Adica nu. Clar nu. In plus, de ce ati face asta?


 12. Tu: Cum stiu cati bani am strans pana la un anumit moment?

  Noi: Pagina proiectului va avea o pagina de Admin, unde veti putea vedea numele sustinatorului si suma cu care a contribuit. Si, foarte curand, o gramada de alte statistici cu privire la sursa de unde au intrat acei sustinatori pe pagina voastra, cat au stat ei acolo si pe unde se afla in lume. Deocamdata, suntem in varianta Beta. Lucram la asta (si la multe altele, veti vedea).


 13. Tu: Kickstarter, Indiegogo sau We Are Here.

  Noi: Da. We Are Here. In afara de situatia in care cunosti mai multi oameni in America decat in Romania. Atunci ei, da.