Noua povesti muzicale

7 euro +
45
Cartea "Noua povesti muzicale" cu autograful lui Tiberiu Soare, pe care o veti primi la evenimentul de lansare a cartii. Daca doriti sa va livram cartea prin curier, va rugam sa adaugati 5 euro la valoarea recompensei.

Delivery date: May 2016
25 euro +
13 / 13
Cartea "Noua povesti muzicale" si o invitatie la Concertul de Gala “I LOVE MOZART”, sustinut de Symphactory Orchestra si dirijat de Tiberiu Soare. Concertul are loc in 5 mai, ora 19:00, la Sala Radio.

Delivery date: May 2016
45 euro +
8
Cartea "Noua povesti muzicale" si o intalnire cu Tiberiu Soare si fanii lui la un pahar de vin, intr-un loc prietenos!

Delivery date: June 2016
Description [ read time ~ ]
Comments [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Backers [ 58 ]

Cartea "Noua povesti muzicale" este un proiect independent, initial de Fundatia Calea Victoriei impreuna cu dirijorul Tiberiu Soare. In 2014-2015, am organizat seria conferintelor "Vorbe despre muzica si muzicieni", sustinute de Tiberiu Soare.  Vrem sa publicam cartea "Noua povesti muzicale" pentru a face muzica clasica accesibila si captivanta publicului larg, din perspectiva relaxata si nonconformista a lui Tiberiu Soare. Volumul contine tehnoredactarea acestor conferinte, pastrand stilul relaxat si captivant al povestitorului Tiberiu Soare.

Cele noua capitole cuprind povestile unor compozitori de geniu sau unor curente muzicale incantatoare:

  • W.A. Mozart si Alchimia sunetelor
  • Barocul in Muzica: Dantela si Otel
  • Ludwig van Beethoven sau Sublima Revolutie
  • Piotr Ilici Ceaikovski si muzicienii rusi
  • Scoala franceza si Impresionismul in muzica: Geometria norilor
  • Richard Wagner – Fascinatia operei de arta totale
  • Gustav Mahler – Geniul contrastelor
  • George Enescu – Muzica dincolo de timp
  • Fenomenul muzicii contemporane si relatia compozitorului cu dirijorul

Cele noua capitole surprind povestile unor compozitori de geniu sau unor curente muzicale incantatoare. Fiecare capitol este deschis de o ilustratie originala realizata de Maria Surducan.

Cu ajutorul vostru, cartea va fi donata de catre Fundatia Calea Victoriei tuturor bibliotecilor judetene si universitatilor de muzica din tara, pentru a permite cat mai multor tineri sa aiba acces la acest proiect cultural.

Ilustratie de Maria Surducan pentru cartea "Noua povesti muzicale"
Ilustratie de Maria Surducan pentru cartea "Noua povesti muzicale"
 

 

What we’ve done until now

Primii pasi au fost facuti deja: toate cele noua conferinte au fost transpuse in scris si urmeaza sa fie corectate si editate cu cea mai mare atentie. In paralel lucram la ilustratiile ce deschid capitolele si la desenul de pe coperta. Discutam cu tipografiile si facem planul pentru lansarea cartii.

What we need to do from here

In acest moment mai avem de corectat textul si de a-l aduce intr-o forma finala. Urmeaza sa inveselim fiecare capitol cu o ilustratie inedita. De indata ce avem gata ilustratiile, vom pagina cartea. Aruncam inca un ochi critic si facem o ultima corectura. Si, in final, vom tipari 2000 de exemplare.  

The team

Tiberiu Soare - autorul cartii

Tiberiu Soare este unul dintre cei mai talentati dirijori din noua generatie. Isi desfasoara activitatea muzicala ca dirijor din 1999. A dirijat orchestrele a numeroase filarmonici si teatre de opera din tara si a realizat in paralel turnee in Ungaria, Suedia, Israel, China, Germania, Elvetia, Franta, Rusia si Austria. Incepand cu 2008, Tiberiu Soare este colaborator de nadejde al Fundatiei Calea Victoriei, alaturi de care a sustinut cursuri si conferinte interactive pe diferite subiecte din lumea muzicii. 

 
 

Membrii echipei Fundatiei Calea Victoriei:

Sandra Ecobescu / Cristina Ecobescu/ Angela Maxim/ Livia Gyongyosi (sus, de la stanga la dreapta)

Daniela Bratu / Liliana Preda / Andreea Chebac / Diana Radu (jos, de la stanga la dreapta)

Fundatia Calea Victoriei este o institutie culturala independenta, care concepe cursuri si evenimente culturale pentru tineri si adulti. Vrem sa inspiram oamenii prin arte si stiinte umaniste, abordate intr-o maniera interactiva. Proiectele noastre contribuie la formarea si dezvoltarea personala a publicului fundatiei, prin completarea educatiei oferite de scoala si facultate.