În spatele cortinei de fier. Studiu de caz: România

8 euro +
15
Pentru 1 secunda. Cecul care va atesta titulatura de posesor onorific al unei secunde din filmul documentar „In spatele Cortinei de Fier. Studiu de caz: Romania”. + Multumire nominala pe pagina de Facebook a proiectului.

Delivery date: August 2013
16 euro +
4
Pentru 2 secunde Cecul care va atesta titulatura de posesor onorific al unei secunde din filmul documentar „In spatele Cortinei de Fier. Studiu de caz: Romania”. + Multumire nominala pe pagina de Facebook a proiectului. + Mentionarea numelui pe genericul final al filmului documentar, in lista de donatori.

Delivery date: November 2013
40 euro +
10
Pentru 5 secunde Cecul care va atesta titulatura de posesor onorific al unei secunde din filmul documentar „In spatele Cortinei de Fier. Studiu de caz: Romania”. + Multumire nominala pe pagina de Facebook a proiectului. + Mentionarea numelui pe genericul final al filmului documentar, in lista de donatori. + 1 DVD cu filmul documentar cu autograf si dedicatie de la scenarist si regizor.

Delivery date: November 2013
80 euro +
3
Pentru 10 secunde Cecul care va atesta titulatura de posesor onorific al unei secunde din filmul documentar „In spatele Cortinei de Fier. Studiu de caz: Romania”. + Multumire nominala pe pagina de Facebook a proiectului. + Mentionarea numelui pe genericul final al filmului documentar, in lista de donatori. + 2 DVD-uri cu filmul documentar cu autograf si dedicatie de la scenarist si regizor. + 2 Invitatii la premiera filmului documentar, in prezenta echipei de productie. + Discutie privata cu scenaristul pe tema proiectului.

Delivery date: November 2013
160 euro +
1
Pentru 20 secunde Cecul care va atesta titulatura de posesor onorific al unei secunde din filmul documentar „In spatele Cortinei de Fier. Studiu de caz: Romania”. + Multumire nominala pe pagina de Facebook a proiectului. + Mentionarea numelui pe genericul final al filmului documentar, in lista de donatori. + 4 DVD-uri cu filmul documentar cu autograf si dedicatie pe DVD de la scenarist si regizor pe cele 4 DVD-uri. + 4 Invitatii la premiera filmului documentar, in prezenta echipei de productie. + Vizita la penitenciarele Jilava si Pitesti in cadrul programului „O sambata in inchisoare” http://www.fenomenulpitesti.ro/o-sambata-in-inchisoare.

Delivery date: November 2013
Description [ read time ~ ]
Comments [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Backers [ 33 ]

Noi credem ca nepasarea, necunoasterea si uitarea trecutului nostru recent sunt pacate pe care nici o natiune nu trebuie sa le aiba.
Prin filmul documentar de lung metraj ”In spatele cortinei de fier. Studiu de caz: Romania” dorim sa aducem la lumina o analiza obiectiva a instaurarii violente a regimului comunist in Romania.

Vrem sa stergem imaginile stereotipice negative despre Romania, vrem ca tinerii sa cunoasca totul despre aceasta perioada si sa anulam tendintele de nostalgie din partea varstnicilor. Vrem ca generatia noastra sa cunoasca ororile si torturile prin care au trecut mii de oameni in perioada comunista si sa eliminam acest complex de inferioritate care ne caracterizeaza.

Tu ne poti ajuta sa ridicam „cortina de fier”!

SCENARIUL

Subiectul va fi abordat prin mijloacele cinéma vérité, din perspectiva personajului principal, un tanar actor care doreste sa afle cum s-a ajuns la cliseele si imaginile stereotipice negative despre Romania. In urma discutiilor purtate cu prietenii sai, dar si cu oameni dintre cei mai diversi de pe strada ori din tren, realizeaza cat de puternica este inca influenta perioadei comuniste asupra societatii contemporane, ceea ce il determina sa se intereseze cum s-a putut ajunge la aparitia acestui regim la noi in tara. Actorul isi cauta raspunsurile in discutiile pe care le poarta cu istorici importanti care au studiat aparitia comunismului in Romania, dar si cu persoane care au trait acele vremuri. Treptat, ajunge sa descopere un plan bine pus la punct de distrugere a societatii romanesti, care urma sa functioneze pe mai multe planuri: economic, social, moral, politic, uman.

ECHIPA

Echipa de productie este formata din specialisti cu experienta, care au dorit sa se implice in proiectul cinematografic mai ales datorita subiectului. Regizorul filmului este Gabriel Achim, cu experienta ca regizor si producator in cadrul a numeroase proiecte cinematografice. Lung-metrajul sau de succes, “Visul lui Adalbert”, este cea mai recenta productie a sa, cu care a obtinut numeroase premii la festivaluri din tara si strainatate. Autorul scenariului este Alin Muresan, producator si scenarist al documentarului „Demascarea” (regia Nicolae Margineanu, 2010) si autor al volumelor Pitesti. Cronica unei sinucideri asistate (Polirom, 2007 / 2010),  Casa terorii. Documente privind penitenciarul Pitesti: 1947-1977 (Polirom, 2009) si colaborator la volumul colectiv Experiente carcerale in Romania comunista, vol. 1-6 (Polirom, 2006-2012).

CUM NE POTI AJUTA

Proiectul „In spatele cortinei de fier. Studiu de caz: Romania” a obtinut deja finantare pentru 70% din bugetul total prin programul Europa pentru Cetateni al Comisiei Europene.

Pentru a-l finaliza, este necesar sa completam finantarea obtinuta. Avem nevoie de sprijinul tau!
Fiecare secunda din film conteaza, de aceea dorim sa realizam cu ajutorul tau primele 200 secunde, in valoare de 1600 de euro.
Iti oferim posibilitatea de a contribui prin donatie la realizarea uneia sau mai multor secunde din cele 200 care dezvaluie primele fragmente despre procesul de comunizare a Romaniei.

In plus, vei deveni posesorul onorific al uneia sau mai multor secunde din filmul documentar si vei primi multumirile noastre si ale viitorilor spectatori. Numele tau va aparea in cadrul listei de donatori pe genericul de final al filmului documentar. In functie de numarul de secunde valorificate, ne vom arata recunostinta si-ti vom oferi premii pe masura efortului tau.

Noi pretuim fiecare secunda! Fii alaturi de noi!