Susţinem supereroii EXCEPTIONALI de mâine

2 euro +
2

Delivery date: March 2017
5 euro +
3

Delivery date: March 2017
11 euro +
3

Delivery date: March 2017
23 euro +
0

Delivery date: April 2017
34 euro +
0

Delivery date: April 2017
57 euro +
2

Delivery date: April 2017
150 euro +
0

Delivery date: May 2017
Description [ read time ~ ]
Comments [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Backers [ 10 ]

Cine organizează campania?

Organizatorii Opportunity Weekend sunt o echipă tânără și energică ce au adus publicului bucureștean două ediții ale primului târg de cursuri și voluntariate din România. Proiectul a luat naștere în cadrul conferinței Excepționalii 2016, iar acum împreună cu o echipă de supervoluntari vor să dea ceva înapoi proiectului lor de suflet.

Excepționalii pe scurt:

Susţinem tinerii talentaţi, pasionaţi de ceea ce fac, care din plăcere transformă realitatea ce îi înconjoară. Pentru ei am creat Excepţionalii, un proiect care inspiră prin oameni-model şi pune bazele comunităţii liderilor de mâine. Dacă simți că superputeriile tale te califică drept un tânăr EXCEPȚIONAL, înscrie-te chiar acum în aventura de dezvoltare personală a vieții tale chiar aici:

 
 

 

What we’ve done until now

În ce stadiu se află proiectul?

Proiectul se află la a treia ediție și a impactat până în prezent peste 150 de tineri participanti in conferinta. Acesti tineri au învățat și au creat proiecte de impact în comunităție locale. În acestea au fost implicați peste 2800 de tineri care s-au bucurat de experiențe unice de dezvoltare personală și educație nonformală. Prin bugetul din prezent 50 de tineri cu calități ce denotă caracterul liderilor de mâine se vor putea bucura de experienţa pregătită cu grijă atât de Şcoala de Valori cât şi de o echipă dedicată a participanţilor din ediţiile anterioare.

 
 

Mai multe despre Excepționalii:

Pentru o săptămână, adunăm la București, 50 de tineri activi între 16 și 19 ani dornici să schimbe lumea. Le aducem alături antreprenori de succes, oameni model din comunitatea business, traineri cu experiență din Școala de Valori și o parte din absolvenții proiectului Excepționalii din edițiile anterioare, pentru a crește împreună. Din 2014, am început să formăm o comunitate de tineri activi cu inițiativă și curaj, care dezvoltă proiecte sau activități educative și stimulează astfel spiritul de inițiativă și dorința de acțiune a colegilor de generație din orașele în care locuiesc.

În această ediție avem 4 categorii:

 
 
 • Spirit antreprenorial (15 freelanceri, cu portofoliu şi iniţiative de business, business social sau proiecte de tip ONG)
 • Implicare în comunitate (15 voluntari şi activişti cu atitudine, rezultate şi vechime, cu spirit civic)
 • Performanță în artă sau sport (10 tineri pasionați de artă sau cu performanțe sportive)
 • Rezultate deosebite (10 olimpici în domeniile: ştiinţă, tehnologie, matematică, mecanică, istorie, geografie, limbi străine, română, biologie, psihologie)

Participanții vor trece printr-un program educativ non-formal şi inovator, alcătuit din mai multe experiențe ce se completează, pentru a-i ajuta să își dezvolte încrederea în sine și curajul de a își pune ideile în practică. Vor avea alături oameni model, traineri și mentori, de la începutul proiectului până la implementare.

Structura proiectului:

O conferinţă de 5 zile: Va include o serie de ateliere interactive, vizite în companii şi întâlniri cu oameni-model, care le vor da adolescenţilor aripi să cucerească lumea;
Step Up: Împărțiți pe echipe, cu susținerea mentorilor din Școala de Valori și un mic fond de investiție inițială, Excepționalii vor gândi și vor implementa mai multe proiecte de impact în comunitățile proprii. Vor învăța să își vândă ideile și să atragă fonduri pentru a le implementa, schimbând viitorul cu puterea minții lor.

În etapa de Step Up, în 2016, Excepționalii au dezvoltat proiecte educaționale la care au participat aproximativ 2800 de tineri. Trei dintre proiecte sunt la ediția a doua sau a treia, au devenit auto-sustenabile și au potențialul de a se transforma în business-uri sociale. Dacă pare incredibil, poți vedea întreaga poveste, aici.

 
 

Calendarul Excepționalii 2017:

 • Perioada de înscrieri: 1 noiembrie – 20 noiembrie 2016
 • Anunțarea tinerilor selectați: 6 decembrie 2016
 • Achitarea contribuției de participare după selecție, de 200 lei: până la 20 decembrie 2016
 • Desfășurarea conferinței: 5 – 10 februarie 2017
 • Implementarea proiectelor de impact organizate de echipele de Excepționali în comunitățile locale:15 februarie – 15 aprilie 2017

 

What we need to do from here

Ne dorim să facem loc altor 10 tineri din toate colţurile ţării care prin dezvoltarea lor personală vor aduce un plus de valoare în comunităţile lor prin proiecte de impact.

The team

 • Cristi Drăgan- Dublu participant în conferinţa Excepţionalii, fondator Opportunity Weekend (proiect născut în cadrul conferinţei) şi un tânăr visător ce are mare încredere în schimbarea spre bine a lumii îndată ce generaţiile vor lucra împreună.
 • Eliza Dragomir
 • Andrei Nistor
 • Ana Cornea
 • Matei Mareş