Calendarul Științific

1 euro +
12

Delivery date: October 2013
5 euro +
22

Delivery date: November 2013
10 euro +
13

Delivery date: October 2013
20 euro +
10

Delivery date: October 2013
50 euro +
3

Delivery date: October 2013
Description [ read time ~ ]
Comments [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Backers [ 58 ]

Calendarul Știintific este un proiect anual, cu acoperire națională, derulat de ASUR începând cu 2010. Fiind un proiect unic în România, Calendarul Știintific a fost gândit ca un proiect de răspândire a informațiilor despre micile și marile descoperiri științifice care ne-au schimbat viața. Calendarul se adresează în special copiilor și tinerilor, dar poate fi folosit de toți oamenii interesați de cunoaștere. Asociația noastră editează anual calendarul și îl distribuie gratuit. Voluntarii care lucrează la proiect se ocupă de colectarea, verificarea și selectarea informațiilor, asigurându-se că actualizează anual calendarul cu noile descoperiri din lumea științei.

Lansarea Calendarului Științific are loc în fiecare an în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus. După lansare, mai mult de jumătate dintre exemplarele printate merg către școli și licee din țară, iar restul sunt distribuite către elevi, profesori, studenți și orice alte persoane interesate de conținut. De asemenea, la sfârșitul anului, calendarul poate fi descărcat gratuit de pe site-ul ASUR, oferind astfel ocazia de a-l printa celor care nu au primit un exemplar din partea noastră. 

Principalul obiectiv al proiectul este ca acest Calendar Științific să devină un brand reprezentativ pentru popularizarea științei în România. De aceea, plănuim ca pentru ediția 2014 să oferim mai multe versiuni de print, dar să realizăm și versiunea de aplicație pentru smartphone a calendarului. Din fondurile atrase, dorim să realizăm minim 6000 de calendare pe care să le distribuim în școli și 4000 pentru alte persoane interesate.