archipelago on Dâmbovița - education for our city's future

5 euro +
1

Delivery date: December 2015
10 euro +
3

Delivery date: December 2015
25 euro +
2

Delivery date: December 2015
45 euro +
0

Delivery date: December 2015
100 euro +
0

Delivery date: December 2015
150 euro +
0

Delivery date: December 2015
250 euro +
0 / 20

Delivery date: December 2015
500 euro +
0 / 10

Delivery date: December 2015
1000 euro +
0 / 5

Delivery date: December 2015
1500 euro +
0 / 3

Delivery date: December 2015
Description [ read time ~ ]
Comments [ 0 ]
Updates [ 0 ]
Backers [ 6 ]

Salut!

Suntem inițiatorii platformei civice Dâmbovița SMART (www.dambovitasmart.ro) și ne pregătim deja pentru alegerile locale din 2016. Știm că bucureștenilor le pasă de trecutul, prezentul și viitorul orașului. Cu aceia dintre dumneavoastră care se alătură acestei campanii vom scrie ultimul capitol din manualul Orașul: un manual de utilizare.

Pregătim o intervenție urbană temporară, pe apă, lângă Biblioteca Națională, unde te invităm să îți exprimi în scris, pe o instalație din plute, dorințe și idei pentru un viitor mai bun al orașului. Mesajele tale vor ajunge la candidații la alegerile locale 2016 pentru București.

Startul va fi dat de Dan Perjovschi pe 10 octombrie, la ora 10.00.

Am văzut vreme de 25 de ani ce ne-a adus corupția și gestiunea păguboasă a resurselor publice. Dar cum definim valorile comune în orașul nostru? Care sunt instrumentele prin care putem influența viitorul orașului nostru? Ce s-a făcut bine în ultimii ani și ce s-ar putea face și mai bine în continuare în legătură cu transportul, energia, locuirea, spațiul public, spațiile verzi sau alte teme relevante pentru oraș?

Toate aceste întrebări își vor găsi răspuns într-un manual care se va adresa mai ales elevilor de liceu, dar și ție, dacă vrei să afli mai multe despre orașul în care trăiești și despre ce poți face ca să îl transformi în Bucureștiul pe care ți-l dorești. 

La aceste întrebări încearcă să găsească răspunsul și proiectul URBOTECA (www.urboteca.ro), care analizează instrumentele de planificare și proiectare urbană și modul în care cetățenii ar putea folosi mai bine oportunitățile de comunicare impuse de legislație, mai ales cele referitoare la obligația de informare și consultare a populației în elaborarea documentațiilor de urbanism.

Te așteptăm, așadar, începând cu 10 octombrie, ora 10.00, lângă Biblioteca Națională, să construim împreună un arhipelag de idei. Ne vom da cu Lotca Solară și vom croi împreună scenarii pentru Dâmbovița SMART.

Ajută-ne să ocupăm inteligent râul Dâmbovița și să avem grijă, împreună, de orașul nostru!

What we’ve done until now

Începând cu Concursul Arhi-pelag 2010 organizat de Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23, acest sector al râului a devenit deja un loc destul de prezent în conștiința noastră de bucureșteni.

În luna iunie anul acesta, am organizat aici UrbanFest - festival al dezvoltării urbane, unde am creat o punte de legătură între diverse instituții, profesioniști, organizații non profit și locuitori, care împreună au putut experimenta și imagina noi utilizări ale râului.

Atunci, în cadrul proiectului Urboteca, am lansat și chestionarul Peștișorul de aur, iar răspunsurile și opțiunile celor 400 de repondenți de pănă acum arată dorința unui acces direct șa apă și regretul în ceea ce privește numărul mic de poduri pietonale în zone cu fluxuri de circulație mari.

Asociația Ivan Patzaichin Mila 23 a reușit instalarea unor pontoane metalice de ambele părți ale oglinzii de apă de la care se pot porni traseele lotcii solare și a altor ambarcațiuni pentru o experiență inedită. Deasemenea, există aici acum un far plutitor cu rol de semnal.

Pe luciul apei plutește în prezent și prima plută - germenele arhipelagului pe care vă invităm să îl construim împreună!

What we need to do from here

Am început cu o insulă și vrem să facem un arhipelag. Un arhipelag de plute și un arhipelag de gânduri și mesaje. Ale voastre, pentru un râu inteligent și pentru un oraș inteligent. Pentru ca noi, cetățenii orașului, să inventăm noi moduri în care orașul poate fi trăit și construit.

Dar avem nevoie și de sprijinul tău!

Mai întâi, ca să cumpărăm platformele. Apoi, ca să creștem numărul de susținători ai proiectului Dâmbovița SMART.

Vei contribui la fabricarea instalației de spații publice temporare pe apă, iar mesajele tale vor ajunge la cei care au puterea și responsabilitatea să le transforme în acțiuni concrete.

Cu cât ne adunăm mai mulți, cu atât presiunea va fi mai mare!

Avem nevoie de mici donații pentru construcția de noi plute, cu care să ocupăm Dâmbovița și să ne dovedim implicarea și grija față de oraș, creativitatea și disponibilitatea de a veni împreună pentru un scop comun.

The team

Suntem un grup de profesioniști si cetățeni care de 20 de ani ne implicăm activ în luota pentru transformarea orașului București într-un loc mai bun de viață.

Organizatorii campaniei: Asociația Ivan Pațaichin Mila 23, Urboteca - în oraș despre oraș, Space Syntax

Partenerii campaniei: Dan Perjovschi, Expert Forum, MNAC, CET, NOD Makerspace, ...

What can go wrong

Intervenția temporară a arhipelagului de pe Dâmbovița este parte dintr-un efort susținut de promovare a unor noi valori urbane și cetățenești.